Китай с рекорден брой нови случаи на COVID-19 за денонощие

Страната все още затваря градове и налага строга карантина
24 ное 2022 07:00, Анисия Иванова
50
Китай с рекорден брой нови случаи на COVID-19 за денонощие
Снимка: БГНЕС

Броят на заразените с коронавирус в Китай за денонощие бележи нов рекорд, съобщиха днес властите, които се опитват да ограничат разпространението на вируса чрез строга изолация, масово тестване и ограничаване на пътуванията, предаде Франс прес.

Вчера в Китай са регистрирани 31 454 случая, като 27 517 са били без симптоми, съобщи националната здравна служба.

Този брой надхвърля рекордните 29 390 нови случая за денонощие от средата на април, когато мегаполисът Шанхай (третият по брой на населението си град в света) беше в локдаун, а жителите му не можеха да пазаруват храна и нямаха достъп до медицински грижи.

Китай, с население над 1,2 милиарда души, е единствената голяма икономика в света, която все още се опитва да спре разпространението на вируса, като затваря цели градове и налага строга карантина на хората, които са били в контакт със заразени.

В последните дни китайската столица преживява епидемичен взрив, какъвто не е имало от началото на епидемията от ковид. Десетки жилищни блокове бяха поставени в локдаун, а компаниите преминаха преобладаващо на дистанционна работа.

Пекин съобщи вчера за близо 1500 нови случая (предимно безсимптомни) при 22 милиона жители. Такова равнище в столицата не е било достигано от началото на пандемията, но то е съвсем ниско според международните критерии.

Отново затворени училища, ресторанти и магазини, страх от нови карантини - голяма част от жителите на Пекин вече са изтощени психически от ограниченията, често неясни и променливи, с продължителност, която никога не се обявява предварително. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: Китайзаразениковид
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Девет пъти лежах в няколко болници по няколко различни причини откакто започна Ковид-19 и как един път не ме писаха, че съм заразен, а винаги ме тестваха при приемането. На собствения опит ли да вярвам или на лъжите на ***
18
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е, най наваксаните и с най много мерки съответно цепят всички рекорди.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В началото на пандемията се говореше, че телефонните абонати в Китай са намаляли с 200 милиона ...
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 16 - Абе плоскоглав, как не се сещаш че другата пътека не отпада? Някой като е дошъл с инсулт , мислиш като му е положителен теста, драскат инсулта и пишат ковид ли?
15
0
 
3
 
! Отговори
до 16 преди 1 година
А да се сещаш, че другата пътека, по която твоя пенсионер е дошъл, е много по-скъпа? И защо изобщо да се прави твоята "гениална" измислица? Ама от къде толкова акъл?
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Конспирацията" след 3 до 6 месеца странно става реалност, ама вапцирианите още не загравят. Трябва им рисунка със стрелки явно. П.С. Ковидарите ПАК ще опитат да ни затворят. Не се давайте! Целта е контрол! Грижа за здравето? Хахаххаа. Аха, почти.
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 13 - е, явно аз съм свалял пейки в парка и съм слагал сертификати, отказващи правото на съществуване ако не се подложа на безполезна, вредна медицинска процедура. Бре аз си мислех че друг беше, а то аз съм бил.
12
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 8 - Обяснявам - ръгаш фалшивия тест на болния пенсионер, дошъл за други болести в болница - излиза фалшиво положителен - пишеш го ковид пациент и получаваш пари по клинична пътека за ковид - и като почине, се пише ПОЧИНАЛ С КОВИД. Толкова лесно. Плоскоглавите отказват и отказват да загреят. Те искат да си вярват във Великия Страшен Ковид.
11
0
 
4
 
! Отговори
до 13 преди 1 година
Няма консспиративна реалност. Има само една реалност - тази в която живеем. Ако не ни харесва, ние сме си виновни. А във вашата измислена реалност, все някой друг ви е виновен.
10
2
 
2
 
! Отговори
до 8 преди 1 година
Можеш ли изобщо да обясниш ( и на себе си), как някакви суми, по някакви пътеки, заради някой вече починал, облагодтелства който и да е. Сериозно, добре ли си?
9
3
 
9
 
! Отговори
Още ли вЕрвате ?? преди 1 година
Е нали са ваксани с 18 дози ????? жажажажажажажа
8
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За някои хора с малки мозъчета е много удобно всяко човешко нещастие да се обяснява с конспиративна теория. А истината е, shit happens.
7
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гледам България и ЮАР, две държави в които не се инжектираха повечето хора и където отдавна спряхме да се преструваме че има "пандемия", тук ковид измамата приключи. Ако спрат и сумите по "клинични пътеки" за да премахнат стимула да се вписват инфаркти и инсулти като "починали с ковид", внезапно ще се окаже че и смъртни случаи нямаме.
6
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото има колективен имунитет срещу грип, толкова има и срещу ковид, т.е. НЯМА. Но грипът е сезонен, а ковид е целогодишен.
5
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колективен имунитет не съществува при ковид 19. Имунитетът е краткотраен и боледуваш пак. Омикронът не може да се ограничи, много е заразен. Единственият начин да се ограничат щетите върху здравето е ваксинацията . Ковид е тук за да остане и да ни мъчи. Мангъров сгреши, така че стига си ни го пробутвал.
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакам с нетърпение опитите на ковид мафията да се пробват пак да налагат мерки и да затворят България! Ще настане шоу!
3
5
 
15
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Така ккто вървят нещата китайчетата ще го карат тоя вирус поне 100 години. При население 1млрд и половина официално заразение са 300 000. Смятайте при тези затваряния колко години им трябват, за да получат колективен имунитет. Колкото и да не им се иска на много хора у нас Мангъра излезе напълно прав !
2
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само те не можаха да разберат, че нещата ще се нормализират само и единствено когато определен брой хора го изкарат този вирус. Не става нито с ваксини, нито с локдауни (статистиката с нови заразени го доказва).
1
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ковидарите ще излязат по-големи престъпници от комунистите!