Отпадат сертификатите за преболедуване и отрицателен тест за COVID-19

Остава само издаването на сертификати за ваксинация
32
Отпадат сертификатите за преболедуване и отрицателен тест за COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Сертификатите за преболедуване и отрицателен тест за COVID-19 отпадат. Тези документи няма да са в сила от днес със заповед на министъра на здравеопазването.

Възможно остава само издаването на сертификати за ваксинация. Те са единствените документи, които ще бъдат генерирани на сайта на Националната здравноинформационна система - his.bg.

При необходимост от предоставяне на документ за лабораторно изследване или преболедуване на COVID-19 лечебните заведения ще могат да издават медицински документ с такава информация, който да се използва за конкретното искане, съобщиха от МЗ.

Мотивите за промяната са публикувани на сайта в раздел „Заповеди, правилници и инструкции“ към Заповед № РД-01-368/03.07.2023.

Междувременно на сайта на Министерството на здравеопазването, както и на Портала за обществена консултация, е публикуван Проект на Закон за изменение на Закона за здравето. С промените се предлага отпадане на изискването за налагане на задължителна изолация на лица болни от и заразоносители на COVID-19, както и на задължителната карантина на близки контактни лица.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: сертификаткоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
стани Амиш и победи ковид, а преболедувалите са с най-скапания имунитет за щото вместо една част от вируса като от ваксина са получили целия вирус с всичките му части в огромни количества - станало е мармалад в телата им
20
2
 
6
 
! Отговори
Превод преди 9 месеца
ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПОДМЯНАТА - Преболедувалите са с най-силния имунитет, антителата са доказателство за защитен имунитет. Ваксината е менте, но дава крилееее.... Към рая.
19
2
 
7
 
! Отговори
амишите победиха К19 преди 9 месеца
Голямо проучване за въздействието на пандемията върху общностите на амишите установи, че смъртността от ковид в тази религиозна общност е 90 пъти, но по-ниска, отколкото в останалата част на Америка. Основната разлика, разкрива проучването, е, че амишките общности са пренебрегнали указанията на Центъра за контрол и превенция на заболяванията в САЩ. Семействата на амишите не се ваксинират и не носят маски, нито пък се ангажират с изолации, социално дистанциране или друг вид ограничения. Отделените общности обаче не са избегнали заразяването с вируса, тъй като приблизително 90% от амишите са пр
18
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Антиваксърите са най-глупавите хора на Земята, някои от тях още вярват в плоската Земя и че ги пръскат и искат да им сложат наноботи да им вземат спихнатия мозък - никой ви не ще бръмбъзлъците в глава - чухте ли.
17
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
След като отпада карантината, ясно е че сертификат че си бил болен скоро, или че си с негативен тест, не е необходимо. Не търси конспирации! То бива, бива да сте глупави ама......
16
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
БГ марионетките са толкова прозрачни, че чак са смешни. Оставят хората без избор- само ваксинация и нищо друго няма да се признава при следващата планирана фалшива пандемия. Отрицателен тест няма да има никаква стойност. Тогава вече ще ядат дървото.
15
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Четете внимателно. Отпадат сертификатите за преболедуване и отрицателен тест. Остават тези за 'ваксинация". Имат намерение да ги наложат на следваща постановка, ако овцете продължават да ручат зелена морава.
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Следващата пандемия *** на вратата - пртичи грип или ковид - ще видим кое ще е - така че пазете си сертификатите - ще ви трябват.
13
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не е ясно, дали ще продължават да искат изследване за ковид при посещение на болен. До вчера искаха в болниците да се изследваш за ковид преди да се качиш при болен на свиждане. Плащаш си и това отиваш да си видиш болния. Болниците събират пари и после се оплакват
12
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Овцeте от стадото на 12-те овчари все още вярват, че Ковид-19 е измама, с сега вярват и че СЗО били отменили пандемията, но какво да ги прави човек, овцeте да си овцe.
11
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всички се ваксинираха и тези сертификати повече не са необходими.
10
9
 
21
 
! Отговори
до МИСЛЕЩА преди 9 месеца
Абсолютно! Точно това е замнисъла. Още първоначалната идея беше тотална ваксинация, но не всички поддадоха, затова сега ще има още по-злобна атака и по-затегнати мерки, които да доведат до мечтаното глобално чипиране.
9
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Съд и разстрел за ковидфашистите трябва да направим!!!
8
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Моят си го преправях на фотошоп и не знам какво изобщо ми го маркираха, ама ме пускаха навсякъде. :D Пълна пародия. Надуших я още като ни плашеха по ТВ и си викам щом те ще се бъзикат с нас, защо да не се бъзикам и аз с тях. :D
7
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Идва следващото затваряне, заради климатичните промени, няма д аизлзиаме от вкъщи , ще ядем изкуствено месо и червеии да спасим планетата, цифрава валута, като за всяко нещо коеот си купуваш данък въглероден отпечатък
6
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Правилно,маркираните ofце трябва да се разпознават по сертификата.
5
7
 
31
 
! Отговори
МИСЛЕЩА преди 9 месеца
Мисля, че много хора не разбират за какво всъщност става въпрос. До сега , за да може да пътуваш и да ходиш на определени места, имаш три варианта. С това решение остава само един вариант - да си ваксиниран. Аз лично виждам в това връзка с изготвянето на Пандемичното споразумение от СЗО, което трябва да влезе в сила от м. май 2024г. Най-вероятно ни готвят нова пандемия в по-хард вариант. Дано не съм права!
4
5
 
33
 
! Отговори
Чакай малко преди 9 месеца
Нали преди само има-няма 20-тина дена СЗО официално би отбой от пандемията? Какви сертификати ще искате още? СЗО съвсем откровено отрече да е имало пандемия!!!! Защото каза точно това.А до преди година,точно СЗО твърдеше че заразата е до живот и ще се иктивира винаги при всеки удобен случай.Нерде Ямбол,нерде Стамбул???? Лъжа и измама в Беверли Хилс е цялата тая интифа.
3
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всичко си има край. И човешкият живот също. Епидемиите идват и си отиват, хората също. Лошо е да си отидеш преди времето ти, какво стана с 40 хиляди българи. Определено някои хора трябва да им виси на съвестта, но къде ти съвест. Вместо съвест - опорки от пригожинските ферми.
2
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Отпадат сертификатите за преболедуване и отрицателен тест за COVID-19" - леле тези с ваксините какво ще правят като не могат да тормозят околните. ЗАЩО НЕ ИСКАТЕ СТАТИЯ С ПОДРОБНО ИЗКАЗВАНЕ НА ШЕФА НА СЗО КОЙТО ОТМЕНИ КОВИДА, ЧЕ ЧОВЕЧЕСТВТОТО НЕ СЕ ВЪРЗА НА СЦЕНАРИЯ И НЕ МИНА ОПИТА ЗА ПОВТРОРЕН КОНТРОЛ НАД ХОРАТА