Дезинфекция в квартал на Враца след първия случай

57-годишният мъж с положителна проба се върнал от Испания
Обновена: 4 апр 2020 21:02 | 4 апр 2020 19:10, Веселина Йорданова
30
Дезинфекция в квартал на Враца след първия случай
Снимка: БГНЕС

Цялостна дезинфекция е извършена на квартал Бистрец с разпореждане на кмета на община Враца Калин Каменов, след като бе потвърден положителния резултат за заразяване с коронавирус на местен жител, съобщиха от пресцентъра на общината.

По данни на Регионалната здравна инспекция във Враца 57-годишният мъж наскоро се е завърнал от Испания. Той живее само с възрастната си майка в квартал Бистрец и е бил под доброволна карантина. Получил леки симптоми, мъжът сам се е подложил на бърз тест за коронавирус, който е дал положителен резултат.

Още по темата
Резултатът по-късно е потвърден от PCR- изследване на изпратена проба в референтна лаборатория.

Служителите на РЗИ-Враца днес са взели проба от майката на мъжа, който се лекува в домашна обстановка. Установяват се неговите контакти от така наречената втора линия. Мъжът е поставен под 28-дневна карантина, а майка му под 14-дневна изолация, допълват от РЗИ.

От пациенти, дали положителен резултат от бърз тест в област Враца, се чакаха общо 4 резултата, добавят от здравната инспекция. Досега инспекцията има информация за една положителна, две отрицателни проби, а един резултат все още се очаква. Чака се резултатът и от пробата за PCR на пациент, който е съобщен от неговия общопрактикуващ лекар като съмнителен за наличието на заразяване с коронавирус.

РЗИ-Враца работи по установяването на петима пътници на полет от Англия, жители на областта. Потвърдено е, че един от пътувалите 102-ма пътници от полета на 23 март до България е с потвърден положителен резултат за Ковид-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
ТС преди 4 години
Докога ще прибираме заразени от чужбина?ТС
21
0
 
0
 
! Отговори
Shshs преди 4 години
До Пепи - Какво значи да отида и веднага да имам медецинско? Аз като подписвам трудов договор, започвам да плащам здравни осигуровки в държавата, в която работя. Когато пътувам си вадя ЕЗОК, а и Хипократовата клетва не познава нация - един преглед при доктор не струва на държавата пукната стотинка. Доктора е там и си работи. Друго е да работя за 1500еур, да се върна и хоп 60% 1600 лв (таван) от фонд безработица. Питам от кого ги взимам: от там където съм рабоил или от данъците на Българина? :}
20
1
 
7
 
! Отговори
картоф компиров преди 4 години
в ромската махала на самоков са плъзнали слухове,че от европа са дошли милиарди евро помощи за българия и ромите вече окупираха общината с настояване да получат пари.гледали по телевизията как урсула фон дер лайен е приготвила милиардите за борба с коронавируса.
19
0
 
0
 
! Отговори
Дo 15 преди 4 години
Ами таке е братче, за всички, повярвали в глобализма, резултатът е еднакъв. Оказва се, че резултатите излизат по-късно.
18
2
 
1
 
! Отговори
Пепи преди 4 години
До Shshs От друга гледна точка да попитам - смяташ ли че е нормално да отидеш в чужда държава и веднага да почнеш да взимаш заплата и да имаш медицинско.С какво си допринесъл за това нещо.А относно нои - в крайна сметка си оставаш българин.И при положение че си плащал данъци в държава имаш право на безработица
17
0
 
16
 
! Отговори
Йово преди 4 години
За какво е тази карантина щом всеки и отвсякъде може да влиза и излиза от България по всяко време.
16
5
 
0
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
почна се! едно гето по малко ...
15
0
 
7
 
! Отговори
ikar преди 4 години
До АнонименНе видяхте ли, че днес цял ден София се мие - но не от общината, а от дядо Господ, а Фандъкова заяви, че ще мият улиците, щяха да пръскат за кърлежи (при това при прогноза, че ще вали по същото време),
14
1
 
1
 
! Отговори
Shshs преди 4 години
До Shshs - Звъня на посолството там един лудак ми вика: "Да бе, няма проблем идваш и ще ти се подпишем двама свидетели че си ти и ще ти изкараме нови документи." Отидох и там какви ли циркове не бяха викам на един ще ми се подпишете ли че съм аз тоя показвах какви ли не документи от университета, даже копие от лична карта и акто за раджане и тоя вика: "Не, но мога да ти продам баница" и ми вади няква баница. хахахаха Наложи се майка ми да идва в Малага, за да ми носи оригиналният акт за раждане.
13
1
 
2
 
! Отговори
Shshs преди 4 години
До Пепи - От друга гледна точка питам: възнамерявам да поработя в Холандия, но ми е интересно дали като се върна ще взимам осигуровки от данъците които съм плащал в Холандия или ще тежа на тези които плащат данъци тук. В крайна сметка като съм работил там е грехота да ми се плащат обезщетения от данъците на българина като съм плащал данъци на Холандеца. Ако се плаща от Българските данъци морала изисква да си намеря работа веднага тук вместо да почивам на гърба на данъците на брат ми.
12
1
 
4
 
! Отговори
Пепи преди 4 години
До Анонимен Нема такова нещо.живея в област Мадрид и изрично са казали - маската е само за болни хора.Не е задължителна.Виждал съм служители от чистотата с маски,виждал съм и без маски.Също и полицаи съм виждал без маски.Седят по средата на централната улица на alcala de henares - 250 хиляден град в област мадрид,и пушат цигари.Ужким следят за реда.Отвреме на време спрат некой.Да им минава времето.А това е епицентъра на заразата - най много заразени има в област Мадрид.
11
0
 
1
 
! Отговори
Shshs преди 4 години
До ShshsТука в коментар 7 всъщност малко се изложих и ми се оплетоха мислите първото изречение няма никакъв смисъл хахахаа... Здравните осигуровки всъщност зависят от това дали си представил документи от работодателя в страната в която си работил, за да можеш да докажеш че си работил*.
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо в София при официално над 250 заразени не се съобщава от кои квартали са? Някой да е виждал да се дезинфекцира по квартилите?Единствено команчите от чистота продължават да вдигат прах с метлите. По новините гледам по цял свят хората облечени със защитни облекла дезинфекцират усилено улици, тротоари, обществени места. Да не би парите от ЕС за масова дезинфекция да ги усвояват чрез команчите на минимална заплата.
9
1
 
0
 
! Отговори
Пепи преди 4 години
До Shshs Има си спогодби които решават тия спорове.Нормално ли е българите като отидат в друга държава от европейския съюз и да ги питат - ама вие плащате ли сте данъци.Защото утре като те оберат в Барселона,тамошната полиция да не каже - я това е българин.Той не плаща данъци.Българските шофъори на тирове ползват ли магистралите в Испания - ползват.Нормално ли е това - не е нормално.Тъй че това че нои плаща някакви пари е капка в морето,това което плаща европа на България.
8
0
 
2
 
! Отговори
Shshs преди 4 години
И с предварителната уговорка че малко ще сменя темата на публикацията - Някой всъщност може ли да сподели дали знане по какъв начин България бива компенсирана когато един работил в чужбина започне да получава пари от фонда за безработни в България? Не питам за да пораждам спорове или разни последователи на Ванга да гадаят, а за да разбера реалният начин на движение на Европейските пари?
7
1
 
3
 
! Отговори
Shshs преди 4 години
До Пепи - Здравните осигуровки в ЕС зависят от това колко време си работил през последните 18 месеца, а не къде си работил. Отделен въпрос е вече дали е морално да работиш на Европейска заплата и като се върнеш в България да получаваш помощи от НОИ. За здравната система съм по-съгласен защото все пак става дума за здравето на хората, а медицинските лица така или иначе са на работа. Хипократовата клетва не различава Българин от Етиопец, така и трябва да бъде.
6
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мърдам от немско. Тук се чувствам по сигурно от бегето
5
2
 
7
 
! Отговори
Пепи преди 4 години
Живея в Испания и не е вярно че нямаме здравни осигуровки.Има си споразумения между испания и българия които са членки на европейския съюз.При положение че си здравно осигурен в държава членка на европейския съюз,имаш пълното право да ползваш услугите в друга страна.Стига с тия глупости.Защото утре като падне карантината и българите пак плъзнат по италия и испания,да не се наложи да ползват медицинско обслужване в испания.Да не им кажат - ходете си в България.
4
2
 
5
 
! Отговори
LZ преди 4 години
102 те бяха на бройИ паднаха всички във първия бой.*** ги търси къде точно в България са паднали...
3
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички тия дето на бегом се върнаха от чужбина,, освен, че донесоха вируса, ами и нямат здравни осигуровки и сега на аванта ги лекува същата тая държава на която те не са платили и 1 лв данък в последните години

Спонсорирани публикации