В Австралия: Чужденците без работа да си ходят у дома

Страната ще отдели 320 млрд. местни долара за запазване на работни места
12 апр 2020 10:14, Красимир Ангелов
52
В Австралия: Чужденците без работа да си ходят у дома
Снимка: БГНЕС

Чуждестранните работници в Австралия, които са загубили работата си заради кризата с коронавируса, могат да си се приберат в собствените страни, призова министърът на държавното състояние Джош Фрайденберг в телевизионно интервю, цитирано от БТА.

Той бе запитан дали правителството трябва да разшири обхвата на програмата на стойност 130 милиарда австралийски долара (65 милиарда щатски долара) за субсидиране на работодателите, така че да включва чуждестранните работници и работещите на непостоянен трудов договор.

Фрайденберг каза, че правителството ще похарчи общо 320 милиарда австралийски долара (203 милиарда щатски долара) за запазване на работни места и за подпомагане на безработните. Той заяви, че тази сума удря значително държавната хазна и че трябва все някъде да се сложи точка.

Министърът заяви още, че ще има значително увеличаване на безработицата и намаляване на икономическия растеж в резултат от кризата с COVID-19.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: австралиячужденциCOVID-19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е другата половина от коментари?Туй Австрия, Австралия за нищо ги нямате, скоро може и съседни страни да ги изкарате...А, да и уточнявайте коя точно е държавата отначало, защото допреди три часа пишеше една друга държава...
26
1
 
1
 
! Отговори
Абориген преди 4 години
Айде и цялото американско котило дето ни засели хубавия континент и ни запали горите да си ходи в САЩ. Егати Нациста ***!
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МдаМани го не видиш ли че е изтрещял.Он краднеше пари по фалшиви банкови карти и си мисли че е недосегаем и се има за най-големия тарикат.Защо иначе ще виси вОз? Ми щото ще го хваанат европейците и затова че е чупил там,както и едни наши лузари от СДС-то чак в Нова Зеландия щото краднаха и правеха далавери
24
0
 
2
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 4 години
Браво - само така,навлеците да си ходят(да се махат)...
23
0
 
6
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Абориген австралийски...Толкова си богат и успял,че по цял ден дращиш по вестниците.Защото нямаш друга работа да си хачиш парите.
22
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ааз съм австралйски гражданин, и живея и работя в Сиднейй от 10 години. Зимам 6 цифри годишно долари чисто, демек 5 цифри на месец, а климата и красотата ми идват бонусЕто и паспортите ми да се успокоите малко клошове и да спрете да се дивите за неща далеч от бита и културата ви. Заповядайте снимка imageupload.net/image/aIwtWпо3драви от СиднеййАавстралияя
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да се връщат на острова, че го разбиха този континент, местните да си отдъхнат тях
20
0
 
9
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Пичове, харчат 200 милиарда за има няма 30 милиона. По колко прави на човек според вас?
19
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре дошли във фашистоидна Австралия! Кога отварят концентрационните лагери? Поздрави от Австрия тук не е така!
18
8
 
3
 
! Отговори
Сп???нс преди 4 години
На форумните *** им дай заглавия да коментират, даже и грам разум не влагат.Става въпрос за хора, като хилядите, които тия дни се прибраха в Бг. Хора като мен , които са си уредили що-годе някакъв живот , ще продължат да си карат живота.
17
3
 
15
 
! Отговори
Комшията на Сиднито преди 4 години
Аре Сиднито прибирай се че на село те чЕка кравата оФцата и козата. Забраили ги тия животинчета. Забраили как ги пасеше по полето и поеше на герано. Аре Сидни стига си се праил на гражданин от селски произход.
16
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бъркате "чуждестранните работници", за които се говори в статията, с хората, които са от годинини вече австралийски граждани. Последните не са чужденци, за тях ще има държавна помощ, както в другите страни.
15
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До мнениеТочно за такива "много хора" звучат думите на Мария Захарова: Вас дълги години ви залъгваха и опрocтачваха за вашите си пари. Вие със завидна готовност се опрocтачвахте и плащахте със злато за тлена и илюзията на колективния запад.
14
4
 
20
 
! Отговори
От $идней Ав$тралия преди 4 години
Духнаха ми под опашката. :-(
13
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Чужденците без работа да си ходят у дома"Ще останат само аборигените значи.
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Австралийците са по-уредена държава от Швейцария. Проблемът им е, че последните години се подлъгаха и се хвърлиха и те да надуват ресурсния балон, но пък с недвижимия са в ред. Ще се оправят бързо.
11
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в австралия всички са чужденци с изключение на аборигените!
10
1
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Сидчо свърши курса,ще си разпродаде байка,джипа,гараШа си....всичкоИ ще се върне и трябва да го посрещнем с цветя и бухалки на летище София след междинното си прекачване във лондон и за тая цел ще наемем професионални видеоператори да увековечат нашия миг със Сидчо
9
5
 
51
 
! Отговори
мнение преди 4 години
Нещата не отиват на добре. Много хора решиха да започнат изцяло наново живота си и инвестираха по новите места 15-20 години, че и повече. И сега в един момент да им се каже, че са излишни. Някои дори разпродадоха всичко в България. Кой ти е могъл да помисли, че животът ще направи такъв обрат.
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до2! Австралия, не е в европейския сьюз!Явно се бьркаш с Австрия?

Спонсорирани публикации