Какво се случва с българските студенти в Русия?

Блокирани са в общежития, носят им сандвичи
16 апр 2020 11:23, Анисия Иванова
49
Какво се случва с българските студенти в Русия?

В Русия броят на заразените с COVID-19 се увеличава. Властите затягат мерките. Хората стоят по домовете си. Студентските общежития са затворени. Журналистът Борис Анзов, който живее в Русия, заяви пред "България сутрин", че български студенти са блокирани в общежитията и не могат да излизат.

"Те са затворени под карантина. Не могат да излизат, носят им само сандвичи. Живеят по 3-4 човека в стая", допълни той.

Според журналиста една от причините за многото случаи на заразени в Русия е големият руски поток.

"Много хора се завръщат от чужбина. Чужденците не се допускат", разказа Анзов пред Bulgaria ON AIR.

А мерките са строги. Частните предприятия затварят едно след друго. Работодателите принуждават хората да напускат доброволно. 

"От 15 април насам, може да се излиза само два пъти седмично, с електронни пропуски", добави журналистът.

Анзов разказа още, че множество пенсионери не могат да си получават парите, защото има банка под карантина.

Вижте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Добре е , че има информация , та да разберем, че в Русия имало и български студенти , които живеели по 3-4 души в една стая и явно " учат". Смекчената информация не изяснява само , че всички български студенти посещават специалната школа за шпиони към старото-ново КГБ. Нищо случайно не става в Русия, другаре !
24
3
 
2
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До кумунус: И това какво общо има с темата?А по темата: Русия съвсем не е от държавите с голям процент заразени. На първо място, както е известно, са САЩ, Италия и Испания.Но поне от статията научихме, че в Русия учат български студенти. По друго време нямаше да се сетят да го напишат.
23
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В много мента съм в Москва !Това което го пишете не отговарят на истината!Аз си работя , незнам кои заводи са спрени ?От този сай научавам!
22
6
 
10
 
! Отговори
кумунус преди 4 години
на Днешния ден, преди 95г. подобни *** извършиха най-зверския атентет в БГ историята - избиха цвета на нацията в църквата Света Неделя. Трябва нов закон за защита на държавата за да се отървем от вируса на кумунизъма..
21
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия престарели хора, които умряха от коронавирус в Италия, Испания и Франция са раждани 1935-1945 г.Какъв е изводът: диктаторът Сталин в русия здраво е ваксинирал населението си с БЦЖ и други важни ваксини, а диктаторите Мусолини, Франко и Петен са се уляли в това отношение. Не са си ваксинирали малките деца и сега това лъсна като дъ на месечина. Заразата пламти в старческите домове в Италия, франция и Испания , а сега избухна и в Швеция. А руснаците и беларусите не умират
20
6
 
6
 
! Отговори
кумунис преди 4 години
До Анонимен при моголотатарите всичко е безаналогово, гупер гига уникално ...
19
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво се плюмчиш като коронован? И какво знаеш ти. В Швейцария и сега се продава кучешко месо, а в Германия се е ядяло допреди Първата световна война. Жабета и змии си ручат жабарите, че и по французко. А в България добре знаем кой раздава грантове и лаборантите на чия издръжка са; Краварските фондации добре ли ви хранят с жабета?
18
11
 
7
 
! Отговори
кумунис преди 4 години
Не ги мислете тиа студенти, ка'т съ върнат в БГ ще им плащат рубли да внасят революция и ще донесат само щети тук.
17
12
 
10
 
! Отговори
акъл преди 4 години
Нали бяха много добре. Пращаха колети с надписи от Русия с любов. Какво стана а ? Някой русо-дупедавец да се изкаже ? Същите маймуни като турчулята и китайците-кучеядци. Защо вярвате на държави, чието всяко действие е платено от пропаганден държавен апарат ?
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България вируса го внасят идващите от чужбина. В Русия също. Сега и в Китай, след като китайците единствени в света спряха заразата. Единственият начин да се спре заразата е затварянето на границите.
15
4
 
4
 
! Отговори
оууу преди 4 години
До Анонимен Дам, те са алкаши, а ние тук просто си пием ракиджоса от сутринта. Ама сме трезвеници, та дрънкаме. Всички се възмущават, че са им спрели кръчмите. Е, те това е проблема на българина.
14
2
 
1
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
а водка?
13
4
 
7
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Професионалните пианисти са защитени срещу вируса, тъй като се дезинфекцират постоянно отвътре. За съжаление дори в Русия са малцинство. Примерно великия Елцин с рекорд 3 литра водка за 12 часа не го хващаха никакви вируси.
12
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Добре деСъс сигурност са по-добре!
11
9
 
23
 
! Отговори
Добре де преди 4 години
А какво се случва с българските студенти в Ню Йорк ?Дали ги пускат да се разхождат ?
10
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борко-журналиста защо не казва, че Русия започна производство на трислойни маски и средният слой е създаден с използването на нанотехнология?
9
24
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както винаги по руски.Първо тръгват със самочувствие,после ой-ой-оййй.Опят обосрались. Подиграваха се на запада и изтъкваха своите предимства и дисциплина и накрая се оказа ,че царят е гол.Ну-ну ,ну-погоди!Га-га-га-гаааааа.Алкаши ,сър!
8
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Алкашите вече са в паника.Разбраха че с водка не се предпазват от вируса и се на.***.ха. Забраняват всякакви полети и движение,но е късно.
7
14
 
13
 
! Отговори
пфи-у-у-у-у-у преди 4 години
остави ги тея - те през живота си освен диарбекир и кози нищо друго не са виждали, а Русия не могат да я посочат на картата. Да се чанчат в Германия като миячи или общи работници в строителството; Москва не е за тях
6
20
 
21
 
! Отговори
айдее преди 4 години
Русофобите пак се размирисаха!:)))