Шантави идеи за уникални осветителни тела

Няколко идеи, за да си направите ефектна лампа
16 юли 2016 12:20, Екип на Dnes.bg
2

Снимка: architecturendesign.net

Осветителното тяло е един обект от интериора на дома ни, на който не обръщаме толкова внимание, защото обикновено е скучен. Това трябва да се промени. Тук ще ви дадем няколко идеи за това как сами да си направите ефектна лампа.

1. Лампион от бутилка

Този тип осветителни тела са подходящи както за вътрешните пространства на дома ни, така и за външните. За да си ги направите ви трябва стъклена бутилка от вино или друг алкохол, чиято форма харесвате. С помощта на елмаз внимателно отрязвате дъното на бутилката.

След това трябва да промушите кабела на фабрично окабелена фасонга и готово. Обърнете внимание, че фасонгата, от която се нуждаете, трябва да бъде предназначена за подобен тип продукти. Тоест във вътрешността на кабела е необходимо да има въже, което да издържа бутилката. В противен случай ви чака скъсване на кабела и късо съединение, което не е много приятно преживяване.

2. Лампа от домакински съдове

Ако си падате по винтиджа или индустриалния стил, в него идеално биха се вписали самоделните осветителни тела, в чиято основа са домакинските съдове. За целта ви е необходим какъвто и да е съд – цедка, леген, формичка за мъфини или чаша.

Изработването е изключително просто. След като сте подбрали подходящата фасунга, трябва да пробиете долната част на съда и да окабелите тялото. Подобен тип лампи създават изключително ефектна обстановка, защото самите съдове носят със себе си някакъв характер. Обърнете внимание на чашите за чай. От столетия те са изографисвани от опитни художници. Представете си как тези прекрасни изделия от керамика висят от тавана. Не е ли красиво?

Можете да отидете дори по-далеч. Мазето ви е пълно с буркани, нали? Защо да ги изхвърляте, когато можете да направите с тях приятен кът на балкона си. По същата методика като в горните инструкции подбираме електрическата част, след което пробиваме капачката и воала! Ако пък искате да направите нещо по-романтично, сложете свещи вместо ел. крушки.

Освободете фантазията си. Всяко излишно нещо в дома ви може да бъде превърнато в красив акцент.

Подготви: Александър Градинаров
 

Докато се забавлявате с ремонтни дейности, не пропускайте и шанса си за награда от нашата игра РАЗКЪРТИ И СПЕЧЕЛИ

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Б Б преди 7 години
Аз имам излишни 16 млрд. и затова си паля пурите със стотачки.