Редовното пийване – по-полезно от въздържанието

Количествата обаче трябва да са ограничени
Обновена: 26 май 2011 12:12 | 26 май 2011 12:12, Елка Василева
61
Редовното пийване – по-полезно от въздържанието
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Редовното отбиване в кръчмата всъщност е полезно, стига човек да се ограничава до две бири или две чаши вино, съобщи в. "Дейли телеграф".

Алкохолът си остава един от основните причинители на чернодробните заболявания, но вредата произтича предимно от злоупотребата с него.

Честото, но умерено пиене намалява опасността от омазняване на черния дроб (стеатоза) с до 60 процента, а то причинява много болести.

То е препоръчително пред пълното въздържание и дори пред пиенето на съвсем малко алкохол от време на време, твърди доклад на Международния научен форум за изследване на алкохола.

Изследването е направено в Япония. То е обхванало 9885 мъже.

Резултатите показват, че омазняването на черния дроб е най-малко сред пиещите умерено. Допълнителни изследвания уточниха, че заболяването е свързано по-скоро с честотата, отколкото с количеството на изпития алкохол.

С най-нисък риск са хората, пиещи три до четири пъти малко алкохол за три седмици.

Затлъстяването има много по-голямо значение за омазняването на черния дроб от алкохола.

Предишни изследвания показаха, че злоупотребата с алкохол води до възпаление на чернодробните клетки, а умереното количество алкохол намалява възпалението. Прекаленото пиене може да влоши затлъстяването.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: Японияалкохол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
7
 
! Отговори
бай Петко преди 12 години
А сега да му жулниме по 3-4 ракйци со мезе за хубавата статия !
60
1
 
4
 
! Отговори
ники преди 12 години
Абе вие нормални ли сте.Алкохола убива не само вас ,а и хората около вас макар и не по същия начин.Като искате да се самоубивате идете се гръмнете,но не карайте хората около вас да страдат.
59
0
 
4
 
! Отговори
ферит преди 12 години
Велно е! Ако човек ис пийва слабооктанов алкохол но по малко е по-здрав от тия дето са въздържатели, защото например ракията е лекарство, но силният градус убива мозъка, ан е самата ракия. Ако е със слаб градус, тя е много полезна, защото си е от плодове. докато тия вносни сокове не ги знаем от какви екстракти са. В случая алкохола неутрализира и влиянието на токсините върху клетките на организма поради метилиеновата киселина и това убива доста бактерии и радиация. но прекали ли човек.... пиян.
58
5
 
2
 
! Отговори
Мичмана преди 12 години
Питайте мъжете си защо пият - да не би случайно да се окажете причината вие.... мръсни ризи , купища чорапи , няма изгладен панталон , ходи като повлекана с мръсния анцунг у дома - ами 2-3 ракии и какво ти пука .... нека да чете по сайтовете за свестните мъже с хубави жени и много пари :))))
57
4
 
2
 
! Отговори
от 55 преди 12 години
аз просто съм ужасна изморена да понасям тази простотия, от която няма спасение никъдеИ какво мислите, че се постига с развод?
56
0
 
7
 
! Отговори
Евала Днес.бг преди 12 години
Ама Вие сте много истерична. Никой никого не Ви кара да влачите. Майка ми се разведе като й писна. Пише си ясно, че УМЕРЕНОТО пиене 3-4 пъти седмично на ДО ДВЕ ПИТИЕТА е полезно. Ако има ***, които смятат, че трябва да почнат да се наливат още повече, след като са прочели статията, то това си е техен проблем, а не на авторите. Тя и марихуаната помага при глаукома и някои други заболявания. Дайте сега да не го пишен никъде, щото тъпите пубери само това чака за да почнат да пушат повече.
55
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на днес.бг! С тази статия се подиграхте на много жени, които влачим алкохолиците, жертва на прехода, на гърба си години наредП.П. Кой понася пиянските изцепки, също знаете, нали? - семействата им.
54
0
 
9
 
! Отговори
поля преди 12 години
От една страна пазиш черния дроб от затлъстяване, от друга избягваш стреса и всички болести свързани с него, от трета страна забелязвам че и мъжете и жените стават по-общителни след чашка, следователно влияе на социалния живот..хубаво нещо си е пийването:-)
53
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
интересно, какво правят безработните в случая, тези количества редовно не са малко пари. мирише на развод, ако пък се сметне, че шопингът ежедневно разтоварва жената от стрес - 100% раздяла.а за децата сигурно ще е полезно да ядат по една мазна баничка всеки денБезобразие е да се публикува този материал!
52
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Представям си какво ни чака, щом вече официално ни пишат, че трябва да сме перманентно пияни. Не знам кой да ни е на помощ, щом ще чакаме на алкохол. Очакваме и статия за по-твърди неща
51
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази статия защо ни е на нас - не разбрах, пълна простотия. Че то с кое не е така - консумация с мярка и ритъм на живот.На кого му плащат за това..... ума ми не може да го побере, остана да пишат, че и до ВЦ-то трябва да ходим, ако ни се ходи, това ще е върха
50
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плаши ме високия процент. Виждам го като всепоглъщаща маса. Срещу нея вървят хора в разноцветни дрехи, с различни лица и изражения. Залива ги, а после нищо от това, което са били. Част са вече от масата, а в тази среда, все пак и живея.
49
2
 
9
 
! Отговори
Алко Балко преди 12 години
Язък че съм на работа, иначе да съм започнал с плющенето :)))
48
1
 
11
 
! Отговори
Жаден преди 12 години
Ох, май е време да прасна една ледено студена биричка :)
47
1
 
13
 
! Отговори
пий до дъно преди 12 години
казвам и аз на моята бабичка,че пия за здраве,тя не та не! алкохолик съм бил!
46
3
 
9
 
! Отговори
стамат преди 12 години
от всичко най-обичам да се напивам.евала
45
1
 
30
 
! Отговори
ха, наздраве преди 12 години
и аз това й разправям на мойта, ама тя не та не - пиянде съм бил. А сега вече ше е наясно, че съм един човек, който се грижи за здравето си и то редовно
44
2
 
5
 
! Отговори
с. преди 12 години
Не е важно какво правиш!Важното е да прекаляваш!Тия изследвания са простотия!През 2 седмици четем за нова медицинска "революция"!Изследване доказало не знам какво си и след две седмици друго изследване доказало точно обратното!Вечер по едно аперитивче не вреди!После може и 2-3 чаши вино или 1-2 бири!Не мисля,че някой е умрял от това!
43
1
 
13
 
! Отговори
чичо Митко преди 12 години
100% моят черен дроб е обезмазнен на максимум :)))
42
0
 
6
 
! Отговори
OPS преди 12 години
Като се има впредвид спецификата на организма в азиатците - за българите излиза че може и по често да пият за да е здравословно. А като прибавим и намаляне на стреса като си на по биричка с приятели се оказв още по здравословно в днешно време да се пие по малко и редовно. И аз спазвам формулата :) :) Наздраве на всички!