Кралската сватба събра £1 млн. за благотворителност

Уилям и Кейт отказаха подаръци от гостите, дариха парите
Обновена: 24 юни 2011 07:09 | 24 юни 2011 07:09,
17
Кралската сватба събра £1 млн. за благотворителност
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Младоженците принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън успяха да съберат около един милион лири от „подаръци" за сватбата си. Двойката бе пожелала да замени традиционните сватбени подаръци с дарения от страна на гостите за 26 благотворителни асоциации.

Даренията са постъпили първо в специално учреден фонд и после са били разпределени за получателите. Сред тях са асоциации, работещи с деца, няколко фонда за подпомагане на военни и на техните семейства и фондове за подпомагане на службите за оказване на спешна помощ. Последното е присърце на принц Уилям, който е пилот на хеликоптер, участващ в спасителни мисии.

Освен гостите към тази благородна инициатива са се включили и анонимни почитатели на Уилям и Кейт в специално създаден сайт. Точната сума на събраните пари е 1 058 367 британски лири.

За благотворителни цели младото семейство е превело и парите, събрани от продажбата на албума с музика, звучала на кралската сватба, както и приходите от разпространението на официалните сватбени снимки, които бяха дело на фотографа Марио Тестино.
 

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
11
 
! Отговори
иваком преди 12 години
Дали е поза, незнам, ама има полза! Какво да кажем за нашите богаташи, които само се чудят как да вземат, какви далавери да правят, но не и да дадат. Малцина от тях вършат благотворителност и чест им прави това. А другите - нека знаят, че когато много ти е дадено, трябва и много да дадеш. Незнам как е в другите страни, но в България народът, който мизерства е по-състрадателен и милосърден и дава, дава от малкото, което има, а богаташите - не, засъжаление.
14
1
 
18
 
! Отговори
happy преди 12 години
Аз пък съм впечатлена от тяхната благотворителна дейност. Уилям и Хари и друг път са отделяли доста пари за благотворителност и при тях не е просто поза. Евала и да има повече такива хора по света.
13
8
 
0
 
! Отговори
ДО 7 преди 12 години
- МЯСТОТО ЗА *** ПРИ ТИЯ ДВАМАТА БИ ТРЯБВАЛО ДА Е СВОБОДНО !!!!!! НАЛИ СИ ОБЩ И ИНТЕРЕСЕН ЩЕ ТИ ПОДХОЖДА ОТЛИЧНА КАНДИДАТУРА СИ КАКТО НАДУШВАМ АЗ СЛАБИЯ ФОРУМЕН БОЕЦ САМОТНИК :))))))))) ...... АРЕ
12
0
 
14
 
! Отговори
11 преди 12 години
Ако погледнем реално винаги така се получава със сватбите. Излиза ти в пъти повече, отколкото младите ще съберат.
11
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Във времена на криза събират един милион а харчат десет! Това се казва прах в очите на британците!
10
3
 
11
 
! Отговори
Горски преди 12 години
Нашият Кобург,като е от същата династия какво дари?
9
3
 
14
 
! Отговори
6500 преди 12 години
А СА ПОХАРЧЕНИ 52 000 000 БРИТАНСКИ ЛИРИ ЗА СВАТБАТА........................
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Симпатяги
7
4
 
19
 
! Отговори
до номер 4 преди 12 години
Вижте какво господин/госпожа девственик/чка,В живота печелят силните, щом са успели да се задържат на върха толкова столетия и да управляват света да те са сред силните! Ти не си! Ти си форум боец, който пише с CAPS LOCK, защото така или иначе и в реалния живот никой не те слуша "forever alone". Лек ден, изтегли малко порно за да отпуснеш напрежението след дългият ден на самотност!
6
12
 
4
 
! Отговори
rainbou1 преди 12 години
Защо не изкарат още един сами и него го дарят.То така всеки може, като си търка гъ*а в каляските.
5
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Леле че тези нищо не са събрали.То нашият Цецо събра повече дарения за МВР ,само за три месеца.
4
21
 
7
 
! Отговори
тъй тъй преди 12 години
ТЕ ТИЯ НЕ СА ЛИ ОТ КРАДЛИВАТА ДИНАСТИЯ ....?????? ДОБРЕ , ЧЕ БЕШЕ НЕУМИРАЕМА ИНДИЯ , ЧЕ ДА ГИ СПОНСОРИРА А СЪЩО И КИТАЙ !!!!! ....*** НАДМЕННИ , КРАДЦИ И МАСОНИ .............СИГОРНО С ТИЯ ПАРИЧКИ ЩЕ КУПЯТ ВАКСИНИ С ИСТЕКЪЛ СРОК ДА ПРЕЦАКАТ НЯКОЙ ГЕНОТИП...!!!!!!!!!! ВРЕДНИ СА КАКТО И ВРЕДНИ СА БИЛИ........КАКАТО И ДА Е ...ПОНЕ СИ ЖИВЕЯТ ....
3
1
 
26
 
! Отговори
аноним преди 12 години
Мисля,че то си е в реда на нещата-кралски особи да се занимаят с благотворителност.То и възпитанието им е такова.Браво!Сигурно ще имат много благодарни сънародници/и не само/.
2
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде кибиците да започнат пак да плюят.На запад хората са много по-читави от нас.
1
22
 
5
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
И ние в Кривунделово разбрахме от...кралската благотворителност;изпратиха нибезплатни фотоси от...сватбата,които всички се изредихме да...гледаме,катопускахме в едно съндъче(което дойде с...пратката),по едно кривунделско,метално...евро.