Защо мъжът се страхува от сериозна връзка

Силният пол е все по-малко склонен на компромиси
28 юни 2011 22:47, Елка Василева
188
Защо мъжът се страхува от сериозна връзка
Джордж Клуни наскоро се раздели с приятелката си Елизабета Каналис. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Много изследвания сочат, че мъжете все по-късно сключват брак... ако изобщо сключат. Начинът им на живот се променя и те са все по-малко готови да правят компромиси. Кои са най-честите причини, поради които мъжът избягва сериозна връзка?

Загуба на свободата

Мъжете сме по природа подчертано независими (освен когато трябва да ни се изпере, изглади, сготви...). Тази независимост се проявява най-вече на емоционална основа. Обичаме сами да управляваме времето си, сами да взимаме решения и околните да се съобразяват с нас. Когато имаме връзка, едностранните стъпки рядко имат добър резултат. Изведнъж организацията на времето и на това, което ще се прави, стават обект на компромис. Свободното време се превръща в общо и вече нямаме толкова време за себе си, колкото преди. Един от най-честите страхове според престижния портал askmen.com е именно страхът от загуба на свободата.

Натиск

Сключваме брак с „В добро и зло ... докато смъртта ни раздели“. Освен че звучи като присъда, на самия старт това създава определен натиск. Да се закълнеш в доживотна любов, когато не знаеш какво ще се случи утре, няма особено голям смисъл. Потвърждение за това са и все повечето разтрогнати бракове. Започваме връзката с най-добри намерения и се оставяме на времето. Предварително написани сценарии има само във филмите. Какъвто и да е натиск много често има обратен ефект.

Липса на доверие

Част от мъжете, поучили се от досегашния си опит, трудно се отварят емоционално във връзката, мислейки си, че тя предварително е осъдена на провал. Ако не успеят да се освободят от комплексите си за малоценност, всяка връзка ще завърши с фиаско. Разклатената самоувереност, склонността към депресивно поведение и летаргията спират мнозина мъже изобщо да започнат връзка.

Незрялост

Не всички мъже са дорасли за задължения и преданост. Физическото израстване невинаги е съпроводено от емоционално. Трябва да се признае, че нерядко в семейството мъжът влиза в ролята на още едно дете.

Собствен избор

За някои мъже семейството просто не е приоритет. Животът, който водят, и времето, което посвещават на себе си, просто не включват сериозна връзка и брак. Днешното време предлага много други възможности, в които мнозина намират себе си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
11
 
! Отговори
Мирена преди 12 години
До 102.Ами виж сега,то няма как да знам дали е бил такъв или не.Като гаджета нещата са по-различни-разходки,компании,аху-иху,любов.Но като се появи детето,като че ли се сблъсках с друг човек.Вече страст м/у няс нямаше,аз имах доста грижи покрай малкото човече,той все бил изморен,все не знам си какво.Започнаха намеци че май подранил с барак-какви хубави абитуриентки имало...Абе мани :) Радвам се,че не сме заедно,макар сега да осъзнавам,че с детенце нещата са по-трудни да си намеря подходящ мъж.
104
1
 
3
 
! Отговори
Жена до Мъж 97 преди 12 години
Извинете ме за Перник, лично пристрастие... :-) Иначе... и аз не разбирам мрънкащите... :-). Но харесвам да се държа като жена - да съм нежна и да ми отварят вратата... :-)
103
4
 
12
 
! Отговори
Цвети преди 12 години
Незнам въобще защо се е заформил този диспут.Никой не може да отрече,че голяма част от мъжкото съсловия се е изпедерастило или са Би.Това е яко изперкване.А колкото до това дали се срахуват или не,аз твърдо заставам зад позицията,че ДА страхуват се да се оженят,защото не могА да носят отговорност или поне голяма част от мъжкото съсловие.А ако чуят,че една жена има дете,ооо ужас,бягат като дяволът от тамяна.Те искат такава жена само за секс,но не и за нещо по сериозно,как така те ще хранят
102
2
 
3
 
! Отговори
до мъж 85 преди 12 години
Не мога да смогна да Ви отговарям с репликите, но ми интересна днешната дискусия и продължавам да се включвам в коментарите.Но ми направи лошо впечатление, че продължавате да самоизтъквате с какво се занимавате, как работите, учите имате хобита и т.н.Тези неща не е необходимо да се споменават.Поне на мен не биха ми хареса ако се запозная с Вас, прави лошо впечатление.Понякога е по-добре човек да е дискретен.Приемете го като съвет.
101
0
 
8
 
! Отговори
Мъж преди 12 години
Мирена,а бившият ти мъж същият ли беше и преди или се промени след брака?Хора отваряйте си очите като сключвате брак.Аз почти го направих,но девойката даде задна,бях толкова сляп от любов,че направо не е за вярване.Добре,че не се ожених,въобще не бяхме един за друг(характери,мироглед,ценностна с-***).Сега гледам с друго око на нещата :-)))Но като дойде сляпата неделя,не пита :-)))
100
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хора, които не уважават хората, не заслужават да има такива до тях. В днешно време, в България жените са забравили как да уважават. Навън не е така. Никъде навън не съм видял тукашното грубо и просташко женско отношение към мъжете дори и когато се говори в прав текст за задълженията им. Там го правят с желание и едва ли не като подарък, тук е някакво безкрайно цупене мрънкане винаги свързано с нещо насреща. Учете се мили дами, но не от мара отварачката.
99
0
 
6
 
! Отговори
88 преди 12 години
До 96Разбирам те. С годините съм разбрал едно, че човек не се променя като същност , а само става по-добър в актьорските си изпълнения. Ако е бил егоист като дете, такъв остава завинаги. Желая ти да намериш човека, с когото ще ти е кеф да вървиш до Края.
98
2
 
3
 
! Отговори
Мъж преди 12 години
Много точно казано Фрънц :-)))Само трябваше последния ред да бъде:"И не съществува".
97
2
 
18
 
! Отговори
Мирена преди 12 години
Аз пък съм на 30 години,разведена с дете.Обстоятелствата ме принудиха да избера да гледам сама детето си,пред алтернативата да гледам мъжа ми,който да стане в 10 часа,за него беше по "първи петли".Начурка се детето,наака се-него го било гнус.Отиваме на гости,той на масата *** лафче,аз съм тази дето за минутка не сяда,за да не направи детето беля и т.н..А за капак-намерил си приятелка,която била мн нежна с него и не му търсила кусури.На мн мъже не им се носи отговорност това е.
96
0
 
4
 
! Отговори
Мъж до Жена преди 12 години
Явно не си ме разбрала,казах,че тези неща ги правя защото просто не се намират жени с които да си пасна и все мрънкат за нещо.Или съм прекалено такъв или си прекалено онакъв,няма угаждане итн.За това правя това което ми харесва и ако намеря сродна душа супер,ако ли не......Не е никак мъжествено да предпочетеш бънджито пред наема,даже е идиотско.Нещо не си ме разбрала.Последната ми сериозна връзка бе с образована,умна жена,с преспективна работа итн.Не обиждак хората от Перник :-)
95
0
 
7
 
! Отговори
Жена до 88 преди 12 години
Познаваме се от деца, заедно бяхме много дълго време. Надявах се, че с времето и мислите за семейство ще се появят, но явно сбърках. Да... много време ми отне - любовта е сляпа както се казва. Или пък... явно не съм толкова интелигентна...
94
5
 
26
 
! Отговори
Фрънц преди 12 години
Замислете се за следното... жените искат :Мъж, който да е готин, но да не кръшкаМъж, който да е умен, но те да са по-умните от негоМъж, който да е добър събеседник, но да не ги наддумваМъж, който да е грижовен, но да не ги обсебваМъж, който който да е финансово независим, но да има достатъчно време за тяхИ накрая.. ако случайно попаднат на комбинация от всичко това... той изведнъж става прекалено скучен...Хубав ден мили дами!
93
0
 
1
 
! Отговори
ди преди 12 години
директно в полицията ще избяга, братле, а не в кухнята
92
0
 
4
 
! Отговори
Мъж до Ева преди 12 години
Така написано,напълно се съгласявам с теб :-)Култура,възпитание,мироглед,много са важни за човешките взаимоотношения.
91
0
 
5
 
! Отговори
Жена преди 12 години
До "Мъж до 80" : Хахаха, ето това имам предвид и аз. Защо да се занимавате с глупости... скачането с бънджи е по-забавно. Особено ако сте си намерили момиче от околностите на Перник, което да ви се възхищава на смелостта да скочите с бънджи, да харесва новият ви мотор и да не изисква от вас нищо.
90
0
 
8
 
! Отговори
ева до 81 преди 12 години
Мисля, че не си ме разбрал правилно. Не съм феминистка и честно казано не разбирам, защо едни жени искат да бъдат мъже. За мен жената трябва да е дама, но това пак идва от възпитанието и средата. Не може да си отраснал със сръбска музика и хора с анцузи и да претендираш за кой знае какво ниво.За това, че полът определя дадени качества - нормално и както казваш дори на хормонално ниво разликите са очевидни. Но пак продължавам да твърдя, че отношенията между мъжа и жената зависят и от други неща.
89
1
 
8
 
! Отговори
Мъж до 86 преди 12 години
Права си,явно си попаднала на несериозен мъж,които не желае да даде от себе си за да върви връзката.Ех как искам жена като теб :-)))До 85 и при мен бе така.Преди един месец някъде излязох само веднъж с една колежка,вегетарианка-не яде месо,мляко,млечни продукти,не пие алкохол и кафе.Е как да съм с такава жена!Обясняваше ми как не трябва да си вземам пликчета от магазина при покупка,защото замърсявали природата ...Тя си е готина,но не е за мен :-)
88
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ако на теб не ти пука за мотор му, рафтинга или бънджито по-добре, че сте се разделили. Явно не споделяте общи интереси.
87
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 86И колко дълга връзка беше нужна на една декларираща се като интелигентна за да установи тези качества на партньора си? ;)
86
0
 
5
 
! Отговори
До Кукуригу 78 преди 12 години
Ще ти кажа какво се практикува от някои: Влез в сайта на някоя клиника по пластична хирургия и ще видиш нещо интересно - в ценоразписа им фигурира услугата "възстановяване на девственост".В наше време някой дава пари и за това!За да възстановят с 1-2 шева разкъсания ***,та после момичето да измами някой *** Балкански,когото е преценило като "добра брачна партия"!А ***-будалата ще се кефи,че е взел девица!А дали ще си паснат в секса? Това може да се разбере, ако станат интимни преди брака.