Защо мъжът се страхува от сериозна връзка

Силният пол е все по-малко склонен на компромиси
28 юни 2011 22:47, Елка Василева
188
Защо мъжът се страхува от сериозна връзка
Джордж Клуни наскоро се раздели с приятелката си Елизабета Каналис. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Много изследвания сочат, че мъжете все по-късно сключват брак... ако изобщо сключат. Начинът им на живот се променя и те са все по-малко готови да правят компромиси. Кои са най-честите причини, поради които мъжът избягва сериозна връзка?

Загуба на свободата

Мъжете сме по природа подчертано независими (освен когато трябва да ни се изпере, изглади, сготви...). Тази независимост се проявява най-вече на емоционална основа. Обичаме сами да управляваме времето си, сами да взимаме решения и околните да се съобразяват с нас. Когато имаме връзка, едностранните стъпки рядко имат добър резултат. Изведнъж организацията на времето и на това, което ще се прави, стават обект на компромис. Свободното време се превръща в общо и вече нямаме толкова време за себе си, колкото преди. Един от най-честите страхове според престижния портал askmen.com е именно страхът от загуба на свободата.

Натиск

Сключваме брак с „В добро и зло ... докато смъртта ни раздели“. Освен че звучи като присъда, на самия старт това създава определен натиск. Да се закълнеш в доживотна любов, когато не знаеш какво ще се случи утре, няма особено голям смисъл. Потвърждение за това са и все повечето разтрогнати бракове. Започваме връзката с най-добри намерения и се оставяме на времето. Предварително написани сценарии има само във филмите. Какъвто и да е натиск много често има обратен ефект.

Липса на доверие

Част от мъжете, поучили се от досегашния си опит, трудно се отварят емоционално във връзката, мислейки си, че тя предварително е осъдена на провал. Ако не успеят да се освободят от комплексите си за малоценност, всяка връзка ще завърши с фиаско. Разклатената самоувереност, склонността към депресивно поведение и летаргията спират мнозина мъже изобщо да започнат връзка.

Незрялост

Не всички мъже са дорасли за задължения и преданост. Физическото израстване невинаги е съпроводено от емоционално. Трябва да се признае, че нерядко в семейството мъжът влиза в ролята на още едно дете.

Собствен избор

За някои мъже семейството просто не е приоритет. Животът, който водят, и времето, което посвещават на себе си, просто не включват сериозна връзка и брак. Днешното време предлага много други възможности, в които мнозина намират себе си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
2
 
18
 
! Отговори
Жена преди 12 години
На 31 години съм. Според мнението на повечето ми познати мъже съм привлекателна и интелигентна. Приключих дълга връзка, защото за него е по-важно да си купи мотор, да скочи с бънджи и да отиде на рафтинг, отколкото да отдели пари за наем за да заживеем заедно. Вие ми кажете - парите ли търсих...
84
3
 
7
 
! Отговори
до 80 преди 12 години
Да бе, много взе да им пука за животните напоследък. На мен последно ми се разсърди, че нося кожено яке?! И ми беше ясно, че срещата е дотам. Казах и, че обичам животните, те са основен източник на храна, а и без тях нямаше да може да ми направят такова яко яке.
83
3
 
3
 
! Отговори
Мъж до 80 преди 12 години
Ами да,писна ми да се занимавам с жени които не знаят какво искат и сега си разпеделям времето по пълноценно между работата и лекцийте.Например отивам на риболов,скачане с бънджи,на палатка за уикенда с приятели от колко да слушам глупости.Просто на моменти ми писна и си гледам кефа и интереса.
82
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 79Абсолютно съм съгласен с теб. Простакът и *** пол нямат. Но пък да живее демокрацията и всеки да си я прилага както намери за добре според собствените си представи за света и мястото си в него. Важното е да не си пречим.:)))))))
81
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мъжете не ги е страх, а просто нямат пари или си мислят, че нямат достатъчно
80
4
 
2
 
! Отговори
Мъж до Ева коментр79 преди 12 години
Феминистките отдаван се опитвате да изкарате хората безполови.Всички били еднакви само трябва да се гледа възпитание,култура итн.Това са пълни глупости винаги хората са се деляли на мъже и жени и ще продължат.Говоря за взаимоотношенията,а не за работното място,за там си права.Но когато общуват извън работа мъжа и жената са с различен пол и трябва да си сляп за да не го видиш.Коментари за хормоните няма да правя,да не ме обвиниш в сексист!
79
1
 
0
 
! Отговори
до 77 преди 12 години
Аз мисля, че незнаете какво искате!"Последно време съм го ударил на кеф,гледам на мен да ми е добре и така.Напоследък се сблъсквам с много вегетарианки,това явно е някаква мода,но няма да навлизам в подробност за да не обидя някой/я :-) "
78
1
 
15
 
! Отговори
ева преди 12 години
Само глупавите делят хората на мъже и жени. Всичко опира до характер, възпитание и лични качества. Другото е празни приказки за пълнеж на времето
77
1
 
14
 
! Отговори
Кукуригу преди 12 години
Ае много ми е интересно - тези, дето пищите, че не щете минавана от други жена (зер това е нещо много долно и мръсно), какво ще направите, ако се окаже, че никоя невинна девственица не ще мъже, дето са минавали други жени?Е, то е ясно какво - ще продължите да си чукате онези, които дават, и да хленчите, че неминати няма, ама аз да си питам.
76
2
 
3
 
! Отговори
Мъж преди 12 години
Хора моля ви придържайте се към добър и цивилизован тон,без обиди,все пак сме зрели хора.До 72,аз се убедих,че много жени не знаят какво искат и как да го постигнат.Това на феминистка да и кажеш за престилка и куня,направо ще те убие:).Последно време съм го ударил на кеф,гледам на мен да ми е добре и така.Напоследък се сблъсквам с много вегетарианки,това явно е някаква мода,но няма да навлизам в подробност за да не обидя някой/я :-)
75
1
 
9
 
! Отговори
Всеки има правото да преди 12 години
си подреди живота според своите разбирания. Нека обаче да запомнят горната статия онези дървени философи, които нееднократно, в този сайт, обявяват кръстоносен поход срещу жените, които поради една или друга причина не са станали майки, преди да навършат 23-24 г. Жената не е длъжна да забременява като крадец - като излъже мъжа, че уж пие противозачатъчни - а после сама да се нагърби с отглеждането на детето. Исторически бракът е възникнал точно затова - да защитава интересите на децата.
74
4
 
0
 
! Отговори
Кукуригу преди 12 години
А, онбаши, и ти си прав за виждането и мотива за брак, ама и онази професия е древна, та горките мъже все са имали алтернатива, ако имат някой грош.Явно жените са много ***, щом и те самите не ритат да се върнат онези прекрасни за тях времена.Да искаш само хубавото от онова време заедно със само хубавото от сегашното време - това не е само женска склонност.
73
1
 
16
 
! Отговори
до 67 преди 12 години
Господине! И аз съм на 25 години, и признавам ще ви бъде трудно да намерите това което търсите,но мога да ви уверя, че не всички жени са като вашите колежки.Която жена познава цената на труда и на парите не е меркантилна, бъдете сигурен в това.Пожелавам Ви успех!
72
5
 
19
 
! Отговори
Мъж до Чарли преди 12 години
Чарли говориш глупости,повечето мъже не сме с бръснати крака и розови ризи.Мъжете които са такива смятам,че са станали такива под женско влияние.Според мен целия западен свят се изменя.Мъже и жени си разменят ролите.Като съм кавалер защо съм такъв,тя можела сама да си отвори вратата,като поднеса цветя,зачело че ще искам нещо,като се държа като мъж,не било правилно,бил съм студен.На жените днес не може да им се угоди.Поради това,че те самите не знаят какво искат от мъжа до себе си и от живота!!!
71
9
 
3
 
! Отговори
до 67 преди 12 години
Братле, ако ми вдигне скандал защо съм и подал якето или отворил вратата, такъв ще и забия между очите, че ако се освести ще е забравила всякакви бози за еманципацията, ще е сложила престилката и избягала в кухнята да готви.
70
2
 
3
 
! Отговори
63 от 60 преди 12 години
Ти не си никой за мен и не присъстваш в живота ми защото нямам нужда, така че ни най-малко ме интересува с какво око гледаш монитора в случая!? :-)
69
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те хората са си го казали. Каквото търсиш, това намираш. Всички мъже в хор ми обясняват, че жените били меркантилни и гледали на тях като на банкомат. Жените пък пищят, че "няма свестни мъже". Еми, замислете се, къде търсите половинката си? В близката чалготека? Е тогава няма как да намерите свястна жена или отговорен мъж. Най-много някоя силиконка без мозък или пият *** тичащ след силиконките. Така, че не сте прави, има свестни хора, но трябва да знаеш къде да ги търсиш.
68
7
 
1
 
! Отговори
до 60 преди 12 години
по-всичко личи,че си много ограничена жена.....
67
1
 
11
 
! Отговори
65 от 60 преди 12 години
Никой не се хвали на никого. Явно не подкрепяте брака, но за това пък сте с много закостенели разбирания. Аз не искам мъж до себе си, който никоя друга не е пожелала в живота си, и той също не иска жена, която като открие що е това секс с него и да му кичи рогца.Човек има различни периоди в живота си и периода за избор, развяване и забежки би трябвало да приключи до към 30-те години.Както аз така и той сме живяли и видяли достатъчно,за да различаваме нещата от живота и да сме сигурни в избора си
66
6
 
7
 
! Отговори
Мъж преди 12 години
Ами на първата среща се държа страхотно,въобще не съм предполагал,че е такава.Но след 2 мартинита и се развърза езика и си каза доста работи.Това ни беше и последната среща.Имам няколко колежки от провинцията,много готини мацки на пръв поглед,образовани,красиви итн,не излизат с мъж ако няма апартамент в Сф.Това са 25-27г. жени.Наскоро пък излизах с една,интелигентна и образована жена,тя пък ми вдигна скандал защо и подавам якето или и отварям вратата(аз съм си такъв),оказа се силно еманципирана.

Спонсорирани публикации