Защо мъжът се страхува от сериозна връзка

Силният пол е все по-малко склонен на компромиси
28 юни 2011 22:47, Елка Василева
188
Защо мъжът се страхува от сериозна връзка
Джордж Клуни наскоро се раздели с приятелката си Елизабета Каналис. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Много изследвания сочат, че мъжете все по-късно сключват брак... ако изобщо сключат. Начинът им на живот се променя и те са все по-малко готови да правят компромиси. Кои са най-честите причини, поради които мъжът избягва сериозна връзка?

Загуба на свободата

Мъжете сме по природа подчертано независими (освен когато трябва да ни се изпере, изглади, сготви...). Тази независимост се проявява най-вече на емоционална основа. Обичаме сами да управляваме времето си, сами да взимаме решения и околните да се съобразяват с нас. Когато имаме връзка, едностранните стъпки рядко имат добър резултат. Изведнъж организацията на времето и на това, което ще се прави, стават обект на компромис. Свободното време се превръща в общо и вече нямаме толкова време за себе си, колкото преди. Един от най-честите страхове според престижния портал askmen.com е именно страхът от загуба на свободата.

Натиск

Сключваме брак с „В добро и зло ... докато смъртта ни раздели“. Освен че звучи като присъда, на самия старт това създава определен натиск. Да се закълнеш в доживотна любов, когато не знаеш какво ще се случи утре, няма особено голям смисъл. Потвърждение за това са и все повечето разтрогнати бракове. Започваме връзката с най-добри намерения и се оставяме на времето. Предварително написани сценарии има само във филмите. Какъвто и да е натиск много често има обратен ефект.

Липса на доверие

Част от мъжете, поучили се от досегашния си опит, трудно се отварят емоционално във връзката, мислейки си, че тя предварително е осъдена на провал. Ако не успеят да се освободят от комплексите си за малоценност, всяка връзка ще завърши с фиаско. Разклатената самоувереност, склонността към депресивно поведение и летаргията спират мнозина мъже изобщо да започнат връзка.

Незрялост

Не всички мъже са дорасли за задължения и преданост. Физическото израстване невинаги е съпроводено от емоционално. Трябва да се признае, че нерядко в семейството мъжът влиза в ролята на още едно дете.

Собствен избор

За някои мъже семейството просто не е приоритет. Животът, който водят, и времето, което посвещават на себе си, просто не включват сериозна връзка и брак. Днешното време предлага много други възможности, в които мнозина намират себе си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
4
 
17
 
! Отговори
Charlie преди 12 години
Защото са безотговорни мухльовци с бръснати краченца и дупенца. Малко са истинските мъже. А който и да е мъж преди да коментира тук - да погледне дали има розова ризка и бяло панталонче или недай Боже - руси кичури, дали знае марките епилатори и ако не притежава нито едно от горните - му разрешавам да се изкаже
64
5
 
8
 
! Отговори
60 преди 12 години
Говориш така сякаш се гордееш мъжа ти с колко е бил преди те. Сигурно той се хвали, а? И ти на него. С тези двойки, с които се събирате да не са суингър двойки :))
63
1
 
16
 
! Отговори
до 62 преди 12 години
А ти защо излизаш изобщо на среща, дори и на втора среща с такава жена?! Аз съм жена, подобен *** си личи още от пръв поглед
62
5
 
3
 
! Отговори
до 60 преди 12 години
Аз пък не гледам сериозно на теб.
61
9
 
18
 
! Отговори
Мъж. преди 12 години
Въобще не ни е страх да се обвързваме или искаме брак,просто няма наистина сериозни жени които да са с нас заради любов,доверие,закрила итн.Познавам и доста хора около себе си които не могат или не искат да се задомяват.Защо да съм с жена която не ме обича,а е с мен само заради материални интереси!Наскоро една жена ми разправяше(на втора среща),че за нея най-важни са парите и секса в една връзка,а любов,доверие,подкрепа,е за тях не и пукало.Друга пък иска той да има апартамент в Сф........
60
8
 
18
 
! Отговори
тр преди 12 години
Западния модел семейство умира. Търсите временно удоволствие. Мъжете плащат за секс, жените дават за пари и парцалки. Никой не мисли за поколението и възпитанието му. Затова и не се раждат деца, макар че имате пари-егоизъм. Объркахте полите-жена работи, мъж стои вкъщи смачкан. Затова ислямския модел се оказва по-близък до човешката природа и печеливш.
59
14
 
15
 
! Отговори
56 от 45 преди 12 години
Човече!? Аз съм жена, и имам дете и мъж до себе си. И не съм милионерка, но затова пък и двамата работи усилено, образовани сме, четем книги, не слушаме чалга, събираме се с други двойки, имаме си и хобита. И аз съм била с много мъже, той пък с колко жени - нямат чет. Но когато човек достигне определена възраст надживява тези пошлости и намира другия аспект на живота- дом, семейство, сигурност, малко, но добри приятели. Аз лично не гледам сериозно на хора над 30 без сериозна връзка или без деца.
58
5
 
10
 
! Отговори
до 57 преди 12 години
Мама и тати не са вечни. Но защо кифлите да правят каквото си искат а лигльовците - не?
57
2
 
6
 
! Отговори
ludiq преди 12 години
koi skluhva brak koi rajda xaxaxa vmesto da davat pari za detski gi davat na *** are topime se .
56
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Елементарно! Бракът означава отговорност. А на съвременните лигльовци им дай да обикалят нагоре надолу с тайфата докато мама се грижи за всичко останало! Че така е най-лесно! Мама те обожава, тя не ти прави проблеми що си се прибрал посред нощ и то пиян избощо... живот без задължения. Докато със съпругата е друго. Тя иска помощ в домакинството, не ти разрешава да ходиш по жени, ревнува от приятелите ти... пък ако имате и деца става страшно! Друго си е при мама, която ти готви, чисти и пере!
55
9
 
5
 
! Отговори
39 до 45 преди 12 години
Човече, сигурно си бил с не повече от две жени и не излизаш от вас, а вече лепиш етикетите. Аз нямам брак и не съм имал, но имам две деца и съм на 25 :) Ти какво имаш за да казваш кой е комплексиран? Децата ми са от сръбкиня, която не беше мината от цялата махала преди да я взема. Не ти го пожелавам, пич, но при повечето жени тук е така. Като набараш някоя златотърсачка да ти вземе половината от това, за което си се блъскал (ако се блъскаш), ще се сетиш за мен.
54
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази статия е писана от жена
53
0
 
4
 
! Отговори
38 преди 12 години
До 51Коя наша цивилизация загива? Нека не обобщаваме, виждаме само това, което става в България и околностите и. И то не защото сме цъфнали материално , напротив - по-бедни сме от преди. А защото точно нещо в семейството, възпитанието, ценностната система се загуби..........
52
1
 
5
 
! Отговори
July преди 12 години
Последният ми коментар беше по отношение на 42 :):) Мъжете не се страхуват от обвързване, а от споделяне. Иначе нямат нищо против да се "обвързват". :):)
51
4
 
4
 
! Отговори
38 преди 12 години
До 46Да, вярно е! Една жена може , а и трябва да моделира мъжът до себе си, важи и обратното. Това може да се нарече още и взаимно напасване. Смятам, че това се случва най-добре когато си на 20-25, максимум 30. Възрастните хора нито могат да ни променят, нито пък го искаме като цяло.:)) Лошото е, че точно в този златен период от време човек, без значение от пола, като че ли се опитва да "напасне" половината свят и да трупа чертички на таблата на леглото си.
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
48, възпитанието е онова, което продължава цивилизацията. Нашата, от тая гледна точка, загива, въпреки небивалия материален просперитет!
49
1
 
13
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Ако някой не е готов за брак, значи чувства, че не е попаднал на точния човек. Под точен разбирам човека, с когото биха се обичали взаимно и биха се грижили един за друг. Логиката ми е проста, но предполагам, правилна.
48
3
 
9
 
! Отговори
July преди 12 години
Срещу баничка и малка боза? Ти до *** на гарата ли опираш? :О
47
2
 
8
 
! Отговори
38 преди 12 години
До 45Може човекът да не е комплексиран, а да е отговорен. В материален свят живеем и парите са хляб, здравеопазване, образование. Ако не можеш да го дадеш на децата си - за какво ще ги създаваш? То има едни , които не им пука за материалното, създават деца , но не смятам, че те са щете цитирам :"те са практически продължение на цивилизацията ни". Парите не са всичко, но са важна предпоставка за създаване на семейство.
46
11
 
19
 
! Отговори
ха преди 12 години
сега съм на 21 и направо не си го представям че ще се оженя някога... първото което е то почти няма хубави момичета само някви дебели прасета.. за тях "подържана" означава да си скубе веждите и да се лакира.. спорта изобщо не присъства. а дори и да си харесам някоя те направо ме отвращават с вулгарните си изказвания и т.н. а и как да искам да ми стане жена като знам че са я минали 15 човека преди мен.. и все пак дано срещна перфектната :D