В САЩ пускат риалити за имоти с просрочени ипотеки

В ефир предприемачи ще купуват ипотекирани къщи на ниски цени
Обновена: 25 юли 2011 11:45 | 25 юли 2011 11:45,
27
В САЩ пускат риалити за имоти с просрочени ипотеки
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Къде свършват стотиците хиляди имоти с просрочени ипотеки в САЩ? Явно в риалити предаванията.

Тази година, през лятото и есента, няколко телевизии ще пуснат риалити формати за закупуване на къщи с просрочени ипотеки, пише The Wall Street Journal.

През септември Spike TV на Viacom Inc. ще пусне предаването "Flip Men". В него се разказва за двойка предприемачи от Солт Лейк Сити, които се опитват да сключат големи сделки на пазара на ипотекирани имоти.

A&E Television Networks, джойнт венчър на Walt Disney Co., Hearst Corp. и NBC Universal, наскоро направиха шоу с бивш участник в "Survivor", което ще бъде пуснато по-късно през годината. То също е за ипотекирани имоти.

DIY Network също подготвя риалити формат за ипотекирани къщи, който ще излезе в ефир вероятно през 2012 г.

Риалити програмите за закупуване на имоти станаха популярни в САЩ преди десетилетия, но форматът беше изключително сериозно експлоатиран по време на бума в имотния сектор през 2005 – 2007 г. Тогава различни кабеларки пускаха програми за предприемачи, които печелеха от спекулативни сделки на растящия имотен пазар.

Когато финансовата криза удари Уол стрийт и порази сериозно имотния сектор в САЩ, много от телевизиите решиха да спрат предаванията или да ги „препроектират“ според ситуацията. Фокусът на повечето програми се измести към интериорния дизайн.

Още новини от имотния сектор в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
3
 
! Отговори
Емо преди 12 години
Кризата се повтаря пак! Хората пак се сдобиха с имоти и банкерската мафия ще срине пак световната икономика само и само да се докопа до всички имоти и земи на безценица.
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абсолютни глупости!Ако имаха пари американците щяха да ги закупят от банките на доста ниски пари защото на банките жилища не им трябват.Евтини номера на продуцентите за да се нагушат!Лошото е че много наши сънародници след теглене на кредити от банките затънаха и загубиха всичко.За това струва ли си толкова жертви в този несигурен свят?
25
1
 
0
 
! Отговори
Plamen преди 12 години
A niakoii manafski film ne leda li?
24
0
 
2
 
! Отговори
sparky преди 12 години
След време очаквайте и в Бг
23
8
 
9
 
! Отговори
ДО 20 КРЕТЕН преди 12 години
ФАКТ Е 4Е КОИТО Е ОТИШЪЛ В ГЕТОТО САЩ СЕ ПРОКЛИНЯ ДО ГРОБ 4Е Е НАПРАВИЛ ТАЗИ НЕПОПРАВИМА ГРЕШКА.НЕПОПРАВИМА ЗАЩОТО ,ВСЕКИ КОИТО ОТИДЕ ТАМ СТАВА АВТОМАТИ4НО 24-4АСОВ РОБОТ -ДОНОР, РОБОТ ЗА ДА РАБОТИ НА 2-3 РАБОТНИ МЕСТА ЗА ДА СЪБЕРЕ ЕВЕНТОАЛНО ПОНЕ ДА СИ ПЛАТИ СМЕТКИТЕ ЗА МРСЕЦА И ДА НЕ УМРЕ ОТ ГЛАД.ДОНОР-ЗАЩОТО СТАВА АВТОМАТИ4НО ТАКЪВ КОИТО В ЦЯЛОТО СИ СЪЩЕСТВУВАНЕ В ГЕТОТО САЩ РАБОТИ И ЕЖЕДНЕВНО Е ОГРАБВАН ОТ МНОГО КРАДЛИВАТА , МНОГО КОРУМПИРАНА И МНОГО АЛ4НА ЗА ПАРИ АМЕРИКАНСКА СИСТЕМА НА УПРАВЛЕНИЕ КОЯТО СЕ КОМАНДВА И УПРАВЛЯВА ОТ ЛЕГАЛИЗИРАНИ И УЗАКОНЕНИ ОТ ДЪРЖАВАТА ЕВРЕИСКИ ФИРМИ И КОМПАНИИ.ТАМ УМИРАТ НЕ ЗАЩОТО ИМ ХАРЕСВА РОБСКИЯ НА4ИН НА ЖИВОТ,А ЗАЩОТО НЯМАТ ПАРИ ДА СИ ПЛАТЯТ БИЛЕТА ЗА САМОЛЕТА. ДО БЪЛГАРИЯ И СА ЗАБОР4АЛИ ДО УШИ.
22
4
 
7
 
! Отговори
Сами преди 12 години
На тъпите американци само сеир им дай да гледат...
21
7
 
4
 
! Отговори
аз преди 12 години
и да слагате минуси, това ФАКТ - Купуват и по 500 хил. и то млади семейства около 30г възраст- С кредити разбира се и хората си имат в наличност половината от суматаПросто умът ви не може да го побере как си живеят там и какви са хората там и държавата как се грижи за хората!
20
7
 
5
 
! Отговори
до 9-ти преди 12 години
"тука" няма да стане никога като "там", не си и мечнайте:)))а за там знаете само негативни, изопачени неща от пресата тукфакт е, че който е отишъл, си остава да умре там и съжалява само, че не се е родил "там" и си е загубил години "тук"
19
3
 
2
 
! Отговори
до 16 преди 12 години
Купуват и по-скъпи и то млади семейства около 30г възраст- С кредити разбира се и хората си имат в наличност половината от сумата
18
2
 
1
 
! Отговори
до 16 преди 12 години
Средни цени между къде и къде? М/у центъра и периферията на Харлем ли? Най-смешно е като се изказвате компетентно....
17
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В САЩ пускат риалити за имоти..А КОГА ЩЕ ПУСНАТ РИАЛИТЕ ЗА ОСЪДЕНИ ЕВРЕИ И РАЗПРОДАЖБА НА ТЕХНИТЕ ИМОТИ ПРИДОБИТИ ОТ КРАЖБИ,ЛЪЖИ И ПРАНЕ НА ПАРИ ЗА ТРИЛИОНИ $ .
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
кой ли ще си ги купи и най-вече с какво ? ср цени в момента на апартамент в Ню Йорк 300 000 $ на къща 400 000 $ ..
15
3
 
1
 
! Отговори
Hristov преди 12 години
Blagodarya za popravkata! Naistian si prav v tova otnoshenie! Spomnqm si kogato namiliha lihveniqt procent po ipotechnite zaemi v US do 1%... Horata reshiha che sega e momenta za tqh i sega sa posledstviqta nalice :( Govoril sym s hora v BG koito sa pred tozi moment s bankata, sydiqta :( Na nikoi ne go pojelavam! Pomnq jenata s malko dete sedi i plache i mi kazva pomogni mi... Edinstveniqt shans v BG be tova koeto kazah, da go prodadesh po-evtino!
14
4
 
17
 
! Отговори
бг турчин преди 12 години
Да се правят такива "шоу" програми е неморално.В момента в САЩ има над 1 млн. хора изгонени от къщите си, поради невъзможност да ги изплатят.Гледах по турската тв документални кадри с хлапета, които се гаврят с такива хора, спящи под моста.До вчера тези хора са били уважавани, но остават без работа.Тези предавания ще са още една подигравка с хората, които са най-ощетени от кризата.Американските гаменчета се гаврят с тези хора, телевизиите се гаврят, а тези хора имат нужда от подкрепа и любов.
13
1
 
6
 
! Отговори
@@ преди 12 години
Кой ли ще иска да си купи къща там като току виж му се падне *** за съсед-Бла...бла
12
0
 
26
 
! Отговори
до Христов преди 12 години
Бъркаш приятел...Това нещо го няма в САЩ. Там единственото обезпечение на ипотеката е самият имот.Ако не можеш да го плащаш банката ти взема къщата. След това какво ще прави с нея е проблем на самата банка. Ти не дължиш нищо повече на банката освен самият имот. Отделно има закон за личният фалит в САЩ. Точно за това испанците искаха и в Испания да има такъв закон. Но в Испания и България си действа това, което ти си описал -съдия и дължиш разликата. Не знам в другите от ЕС как е...
11
0
 
8
 
! Отговори
501 преди 12 години
Ако са ги строили от ДПС,ще му ги продадът на Цветанов по 100$ квадрата
10
2
 
23
 
! Отговори
ББ преди 12 години
Цветанов ще ги изкупи всичките!
9
1
 
22
 
! Отговори
... преди 12 години
Абе гледаите как е там, че скоро и тука ще е така! Колко хора се набълбукаха с кредити за по 30 години (до живот), при завишени цени и то най-малко в пъти завишени Сега просто не знам тия хора какво ще правят! Ама на измислили го - Реалити: Кого ще изгоним най-последен от ипотекираното му жилище или Най -новото реалити Стани клошар или бездомен, но за сметка на това остани длъжник до живот!
8
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така е като си накупуваха къщи всякакви прошляци. Американската мечта свърши, сега почва американската действителност !