Разкриха хормонален заговор срещу Хитлер

Шпиони искали да го превърнат в крехка жена
15 авг 2011 13:00,
90
Разкриха хормонален заговор срещу Хитлер
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Агенти на британското разузнаване са искали Адолф Хитлер да стане по-малко агресивен, като за целта му дават таблетки, съдържащи женски полови хормони, разкри в. "Дейли телеграф". Сътрудници на специалните служби на Великобритания планирали да добавят естрогени в храната на нацисткия лидер, за да стане той също толкова "мил и послушен като неговата по-малка сестра Паула", твърди британски историк.

"Английските шпиони са имали достъп до кухнята на Хитлер, а естрогенът избрали, защото той няма вкус, тоест би останал незабелязан, когато се опитва храната на фюрера", твърди Брайън Форд, професор от университета в Кардиф.

Той е описал "хормоналния заговор" в книгата си "Secret Weapons: Technology, Science And The Race To Win World War II".

Това е бил напълно осъществим план, а освен това един от най-безопасните за заговорниците.

"Не е било възможно да бъде отровен Хитлер – биха умрели дегустаторите", твърди ученият. Проф. Брайън Форд обаче не уточнява дали планът за превръщането на Хитлер в крехка и добра жена е бил приведен в действие.

Според изследователя "хормоналният заговор" е бил само един от многото опити да бъде извадена от стоя "адската немска машина" и по-бързо да бъде сложен край на войната.

"Разработвана е била възможността от въздуха върху фашистите да бъде изсипвано лепило, за да бъдат залепени за земята; да им се хвърлят кутии с отровни змии, а също да се маскират бомби в плодови консерви, внасяни в Германия" – разказва британският историк Брайън Форд. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
2
 
! Отговори
до 36 преди 12 години
80 години,хаха, шегаджия
46
1
 
23
 
! Отговори
itcanbedone преди 12 години
Адолф Хитлер:"Ние не искаме нищо различно от евреито, от това, което искаме от всеки друг германски гражданин - труд и отговорност към обществото"
45
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Великият опонент се помни дълго. 80 години по-късно образът на един човек все още всява страх със същата сила сред враговете му. Така ще бъде и след 200. Подобни хора се раждат рядко.
44
2
 
20
 
! Отговори
до Червената помия преди 12 години
Дори не е сигурно, че е бил луд с комплекси поради простата причнина, че победителите пишат историята ;) .
43
3
 
7
 
! Отговори
До 43 преди 12 години
Не ти се получи шегата, братдуши _(_
42
9
 
5
 
! Отговори
до № 40 преди 12 години
А ти не потреперваш ли от удоволствие като усещаш чужди топки зад твоите?
41
2
 
31
 
! Отговори
Червената помия преди 12 години
Че е бил луд и с комплекси-бил е.Но е бил и луд гении.Длъжни сме да го признаем.С приказки само за 6 години такъв кураж вдъхна на германците, така ги организира, че от победена и гладна нация, бяха готови за световно господство.Само за 6 години.И съвсем не е искал да е император, искал е да е добре Германския народ.Друг е въпроса, че това е било за сметка на други народи, и в крайна сметка пак е довело до даже и по-голяма катастрофа.Но е повел народа след себе си.
40
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
норвежеца може да не е Хитлер, но си направи своята война.
39
21
 
23
 
! Отговори
Нацист преди 12 години
Адолф Хитлер!Треперите ли като чуете това име, мишки?
38
1
 
12
 
! Отговори
Крали Марко преди 12 години
В тази прохладна майска вечер, Адолф Хитлер, гологлав, по халат, вечеряше с Химлер и д-р Менгеле на двора.Ахахахахаха, колко добре звучи!
37
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ей т`ва еврейските поръчки нямат край. по времето на тоя човек сме имали и остров Тасос. а сега ония там с кризата.
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Eh *** za kakvo ti beshe da napadash rusia sega shtiahme da sme si dobre :)
35
3
 
7
 
! Отговори
prozac преди 12 години
Женски хормони? Затова ли е бил толкова жесток???? Навярно.....
34
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това са глупости, помислете реално, ако британците са можели да му дават хормони, нямаше ли да го отровят направо.
33
3
 
3
 
! Отговори
anti borisov преди 12 години
хитлер е бил идеалният ненормалник за да се гаврат така с него затова е бил заговора
32
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абсолютна простотия и измислица. Тестостеронът е доминантен хормон и ако някой е искал да има ефект (без значение колко мнимален е щял да бъде) е трябвало да намали тестостерона, а не да увеличава естрогена :)).
31
6
 
1
 
! Отговори
bubikopf преди 12 години
ne znam nqkoi ot vas ima li si na ideq kakvo oznachawa da poluchish Jelezen Krust I st. ??? edwa li takuw 4owek, u4astwal i vurshil nai-opasnata rabota v Purvata svetovna, edin obiknowen efreitor ocelql 11 puti sled kato celiq mu zvod e bil izbiwan moje da bude podprawen na jena....no tupite jurnalisti koito dori i boi na ulicata ne sa wideli zashto da ne pishat gluposti i prostotii, bokluci ste vie towa e ne ste jertwali i stotna ot towa koeto tozi 4owek e jertwal oshte w purwata swetowna !
30
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Направили са го женчо по бързата процедура-секс с контраразведка в бункера.Като излязъл запотен и зъл намотани ташачи едва не застрелял Риб ентроб и ***,които си сидели спокйно и си гледали,и тъкмо си подписвали договорите,но се преспънал и оцелил тавана,естествено рекушет и куршума оцелил мастилницата.Тогава вожда му предложил да испушат по лула и на *** останал с един ***,след което му преписали,че го изгубил през първата,още и такова круше получил от контраразведката,че изгубил ченето
29
0
 
2
 
! Отговори
UFO преди 12 години
До 23 --- Хормоните са били познати по това време. През 1912 г., световно известният учен, Ойген Щайнах се е опитал да промени пола на плъхове. Трудът му се нарича - Феминизиране на мъжки и маскулинизиране на женски индивиди
28
3
 
13
 
! Отговори
САМО ДА ПОПИТАМ... преди 12 години
...НА СТАЛИН ...ХАПЧЕТА ЛИ Е ДАВАНО ИЛИ ВОДКА??!!!!ПИТАМ ,ЗАЩОТО В СИБИР ЗАГИНАХА ОТ ГЛАД И СТУД ,БЛИЗО 40.млн.РУСНАЦИ...!ТОВА СИГУРНО , НЕ Е АГРЕСИВНОСТ......МОЖЕ ДА Е МЕСИАНСТВО ,НЯКАКВО......КАТО НА СОЦИАЛИСТА , ПОЛ-ПОТ----ТОЙ ИЗБИ С КИРКИ 8-млн.ЧОВЕКА!ВСИЧКИ "СОЦИАЛИСТИ" ....ВСЕ СЕ ИМАТ ЗА МЕСИИ...ХА,ХА,ААА....!!!!