Да пробягаш 42 км за 8 часа и половина на 100 години

Индиецът Фауджа Сингх стана най-възрастният маратонец в света
Обновена: 17 окт 2011 14:52 | 17 окт 2011 12:15,
69

Снимка: Reuters

 

100-годишен британец стана най-възрастният маратонец в света, след като пробяга 42 км и 195 метра на маратон в Канада, предаде BBC. 

Фауджа Сингх от Илфорд, Източен Лондон, завърши състезанието в Торонто за 8 часа, 25 минути и 16 секунди.

На 35-ия километър той едва не се отказа, но успя да продължи още цели 2 часа и завърши състезанието на 3 850-о място преди петима други състезатели.

Сингх започнал да тича преди 11 години, след като съпругата и синът му починали. Всеки ден той пробягва по 16 километра.

"Той е изключително щастлив, постигна мечтата на живота си. След смъртта на съпругата и сина му бягането му даде нова цел в живота", сподели треньорът на столетника.

Фауджа е роден в Индия през 1911 г. , бил е фермер в Пенджаб, но се преместил във Великобритания през 60-те години. Той отдава силата и издръжливостта си на кърито с джинджифил, чая и на това, че е щастлив.

Фауджа държи и световния рекорд за най-бърз мъж над 90 години, след като през 2003 г. е пробягал маратона в Торонто за пет часа и 40 минути.

Последното му постижение му носи още един световен рекорд на Гинес. Миналия четвъртък той счупи други осем рекорда, след като измина всички осем дисциплини в бягането от 100 метра до 5 хиляди метра.

"Тайната на дългия здравословен живот е да се освободиш от стреса. Бъдете благодарни за всичко, което имате, стойте далеч от хора, които са негативно настроени, бъдете усмихнати и продължавайте напред", съветва маратонецът столетник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
39:брат, някак си мнението ти не подхожда на форума - твърде много интелект има в него!
34
2
 
3
 
! Отговори
чичо Митко преди 12 години
Еееееее, то така не е честно. На него вятъра му е помагал, като го е духал :)))
33
0
 
10
 
! Отговори
aза преди 12 години
Е не е тичал цял живот, но пък това доказва, че имаш ли воля времето не е толкова от значение колкото самото постоянство....Дай Боже всекиму да предпочита тичането за премахване на стреса.
32
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя ако е британец,не знам аз кав трябва да сам...
31
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
корав ***
30
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-лесно е да се оправдаваме с миналото. По-голямата част от индийците живеят в крайна бедност и мизерия. Причината за успеха на този мъж се крие в неговата сила, а не в това кой го е поробил и кой не. Негативизмът е истинският ни поробил. Глупостта и наивността на българина са неговия бич. Винаги се радвам на хора, които не се предават, които намират смисъл да живеят и постигат целите си с упоритост. Възхищавам се на такива хора. Независимо от произхода на човек, паразитът си остава ***!
29
0
 
16
 
! Отговори
Vesela преди 12 години
Браво на човека,евала!
28
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"100-годишен британец Фауджа Сингх от Илфорд"И по името му личи, че е от преките потомци на Елизабет I Тюдур. Хаахахахаха
27
3
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
da ama ako na bqxa porobili britancite a ne turcite dali 6tqxme da sme na tozi xal sega
26
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
2050 година. На германската граница двама митничари проверяват паспорта на човек, който иска да влезе в страната. Единият митничар сръгва другия и вика: -Виж, Ахмед, какво странно име има тоя- Мюлер! :)))
25
0
 
8
 
! Отговори
Търтей преди 12 години
Превъртял е километража а още има компресияХахахахаахах
24
1
 
14
 
! Отговори
Говедарин преди 12 години
:))))))))))))Бах го и дзверо...Е тЕ тоа е машина!
23
3
 
27
 
! Отговори
Да преди 12 години
по чалмата отдалече му личи,че е британец....то от оригинала на острова няма много вече
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 22:ако си кажем истината, все трябва да има някаква причина чалгата, зурлите, гьобека и кючека да са толкова тачени в нашата страна, нали така?Ами не е случайно, да му *** майката, нали така...Колкото да пича от снимката - уникално! Този преобръща представите на традиционната медицина. Пичовете по Индия и изтока въобще одавна са стигнали до някакви мъдрости, които за нас си звучат като чиста екзотика, но пичове като този доказват, че хич не са екзотика, ами са си чиста истина.
21
2
 
1
 
! Отговори
* преди 12 години
глупаво разсъждаваш ти и не му отричам нищо, а говоря за съвсем различно нещо, но с расисти няма какво да се спори
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КОСАЧА ГО ГОНИ- И 100км ще пробяга
19
2
 
13
 
! Отговори
Дай Боже всекиму! преди 12 години
какво значение има дали е индиец или не??? Пенсионерите европейци ги гледаме всеки ден как едва имат сили да се качат в трамвая. Цял живот пушили цигари, радвали се на "цивилизацията" и великия принцип "яж, пий и си носи новите дрехи" и на 50 - 60 години са развалини. Дай Боже всекиму такъв мерак и сила за спорт на 100 години :)))
18
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ти може и 5 родословни дървета да ми покажеш, но гаранция няма. Знам, че в света на дядо Коледа и приказките на Андерсен за изневери и прелюбодеяния не се говори, но в реалния свят всеки си има своите малки тайни :) Кой знае по родата нагоре, кой с кого е.... А и преди 1878 година вероятноста прабабите ти да са заченали небългарче са били доста реални...
17
2
 
1
 
! Отговори
Иван преди 12 години
никъде не съм писал, че е ***, просто отбелязах, че не е британец!
16
4
 
4
 
! Отговори
до 12 преди 12 години
То и на твоя паспорт пише РБ, вътре са и имената ти, но никъде не пише, че си ***. Ама спокойно, като си отвориш устата всеки го разбира. Още по-успокояващо за тебе е, че си имаш и много съмишленици и събратя. Цъкайте минуси нацисти глупави! До 9-то коляно съм българин, но презирам невежите българи!