Неработещи WC "сломиха" ядрен самолетоносач

5-те хиляди души на борда се мъчат да намерят алтернатива
Обновена: 18 ное 2011 21:57 | 18 ное 2011 21:56, Елка Василева
194
Неработещи WC "сломиха" ядрен самолетоносач
Самолетоносачът "Джордж Буш". Снимка: Reuters

Най-съвършените военни технологии могат да се окажат изправени пред доста прозаични и неочаквани проблеми, съобщава британското специализирано издание Реджистър.

Такъв проблем е възникнал на борда на най-новия и най-внушителен американски ядрен самолетоносач, кръстен на бившия президент Джордж Буш. Страховитият кораб е предназначен за екипаж от 5000 души и съответно на борда му има доста тоалетни.

Те са общо 423, но много често се случвало повечето от тях да излязат от строй по едно и също време. Тогава моряците били принудени да се щурат из кораба в дълго търсене на работещ санитарен възел, а когато го откриели, пред вратата му се извивала дълга опашка.

Веднъж се случило обаче всички тоалетни на самолетоносача да излязат от строй едновременно и това заставило моряците да обмислят спешни планове за действие.

Сред тях били използването на мивките и на душовете за облекчаване. По-смелите дори предприемали по-голям риск и се облекчавали директно в морето.

Това обаче не била никак лесна задача, защото на места стените на корпуса на кораба се извисявали над водата на височина, равняваща се на 20-етажна сграда. Ето защо инструкциите за безопасност на екипажа изрично забранявали на моряците да се облекчават през борда на самолетоносача и нарушителите били наказвани строго.

По-находчиви моряци прибягвали и до схемата, използвана неотдавна от актьора Жерар Депардийо за облекчаване в самолет. Те си служели за целта с бутилки, които после дискретно изливали в морето. Маневрата обаче също била рискована, защото при по силен вятър съдържанието на бутилката можело да залее моряци на долните палуби или да се изсипе върху ценните самолети и хеликоптери на борда.

Проблемите с тоалетните възниквали по три-четири пъти на ден. Техниците на борда на самолетоносача досега са похабили 10 000 човекочаса, за да отстранят авариите. Средно ремонтът на една тоалетна отнемал 35 минути.

Моряците вече започнали да се шегуват с проблема, дължащ се на всмукателно-канализационната система на санитарните възли. На шега екипажът на кораба наричал вече тоалетните ядрени бойни глави и моряците се питали един друг: Откри ли действаща ядрена бойна глава?

Самолетоносачът струва на Вашингтон 6,2 милиарда долара. Той превозва над 90 самолета и хеликоптера и е смятан за най-мощния самолетоносач в света, защото сам може да срази военноморските или военновъздушните сили на цяла една страна.
 


(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още по темата: ядрен самолетоносач
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Представяте ли си на Аню да му дадът да управлява такъв самолетоносач.
151
11
 
0
 
! Отговори
ЮЛИАН ВУЧКОВ преди 12 години
ЕДИН ТАКЪВ ДА ПАРКИРА ПРЕД ПРИСТАНИЩЕ ВАРНА И *** ОЩЕ 500 ГОДИНИ РОБСТВО АМА АМЕРИКАНСКО
150
4
 
6
 
! Отговори
ЮЛИАН ВУЧКОВ преди 12 години
ТИЯ АМЕРИКАНЦИ СИ ИМАТ Е*АТИ И ИГРАЧКИТЕ.ТАКА Е КАТО ОБРАХА МАНГИЗИТЕ НА ЦЕЛИЯ СВЯТ С НЯКАКВА ИЗМИСЛЕНА ОТ ТЯХ КРИЗА.ИМА ЛИ НЯКЪДЕ КРИЗА ЗНАЧИ ТЕ ИМАТ ПРЪСТ В НЕЯ.НЯМА СЛУЧАЙНИ НЕЩА
149
0
 
4
 
! Отговори
ха преди 12 години
до 167. Не се знае още колко дълго ще е. Забележи какво става в щатите и не се знае къде ще му излезе края. Дано да не стигат дъното, че ние тогава направо ще изчезнем. Руснаците не ги гледай. Дори и да е на по-ниски цени, то пак ще се намери кой да купува "черното злато".
148
1
 
2
 
! Отговори
льонка преди 12 години
до 165. Ами те и руснаците ни имат за "клиенти" на газа и петрола си. :)))) Имат и ще продават. Ние търсим и ще купуваме. Просто си е, ама колкото и да псуваш касиерката в бакалията ти си на зори и ходиш да си даваш там паричките, защото искаш да ядеш хляб. :)))
147
4
 
2
 
! Отговори
за 166 преди 12 години
Сметка без кръчма му се вика на това :) ако погледнеш цените на борсите са в долари и още дълги години ще е така :)
146
1
 
5
 
! Отговори
лесли преди 12 години
До 163. Имали са стойност и са продавали, долара кляка и се търсят алтернативи за конвертируема валута за разплащане на енергините ресурси. Скоро може да не е с долари. Може да е китайски йоарн, може да е някаква нова валута на Еваразийския съюз... То на янките цялата държава им е на хартийка без стойност и сега тези проблеми излизат наяве. А и руснаците усетиха, че долара се обезценява и започват чистене от тази валута. Активите им ще са главно от злато и диаманти. Поне така го плануват. ;)
145
5
 
4
 
! Отговори
за 164 преди 12 години
Русия е много ценна за Европа. От една страна е суровинен придатък, от друга страна е жив щит срещу Китай.....
144
3
 
1
 
! Отговори
ив преди 12 години
до 161. Да, имат такъв проблем и търсят решения, но това не ги прави "изчезнали". :) Навсякъде има проблеми. В САЩ нямат ли проблем с наркотиците, гетата, престъпността...?! Все още няма страна, която е без проблеми. Всеки си търси начини да се пребори с проблемите си и така оцеляват. Едните има, няма са с 200 годишна история, а другите са с над 1000 годишна история на оцеляване и продължават да се оцеляват, а докога... времето ще си покаже.
143
2
 
3
 
! Отговори
за 157 преди 12 години
И защо да ги окупират след ,като руснаците на драго сърце си продават нефта срещу инфлационни долари ?! :)))
142
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изпратете Кучемраз на такива кораби и акциите им ще скочат. Метан, енергия, фитнес, спа...
141
2
 
3
 
! Отговори
Факт до 158 преди 12 години
Е че не е ли така!? Нима това, което съм написал не е факт!? Отрицателният прираст на руското население е един от основните проблем,и които застрашават сигурността и бъдещето на руската федерация! Това го каза и самият Путин в едно от изказванията си преди време!
140
2
 
1
 
! Отговори
лесли преди 12 години
До 155. Хахаха... пак си чел хамерикански списания. Може да и остават още 2 спътника до пъло окомплектоване, но да са паднали последните...! А относно Либия... ами руснаците си гледат интереса, колкото и да "симпатизираха" на оня ***.
139
2
 
4
 
! Отговори
до без война преди 12 години
Абе Русия се поизправи от оня продажен пияница, но виж САЩ как западат, че и народа им, колкото и да е ***, излезе по улиците на протести срещу Wall Str.
138
2
 
4
 
! Отговори
лесли преди 12 години
До 148. Замислял ли си се някога защо САЩ не са окупирали огромните нефтени залежи на Русия?! Жокер - ядрената триада респектира! Помисли пак преди да пишеш глупости. Ааа... въпроса не беше правилно зададен на американофила! Добре, защо тогава Русия не заграби богатите щатски територии?!
137
1
 
4
 
! Отговори
до Без война преди 12 години
май си ***(много ***) ***(турчин)
136
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой глонас тоя дето му паднаха в океана последните сателити ли ? хахА китайците взривиха сателита от което се получиха сумати космически *** застрашаващи и мкс и т.н.Виж русия как се извъртя като к*рвичка по въпроса за либия.
135
4
 
4
 
! Отговори
Без война преди 12 години
Кво ми се надъхвате бе русофили САЩ са много по мощна страна от русия във всяко едно отношение!Оръжия технология население положителен прираст при вече 310 милиона русия само с отрицателния си прираст ще бъде сломена след време държави като турция(80 милиона) и Египет(80 мил. 2011г) ще имат по голямо и младо население от русия! реално в момента русия е около 130 милиона от които 25 милиона са мюсюлмани етническите руснаци християни се топят по бързо и от лед поставен във фурна Не е нужна война!
134
0
 
1
 
! Отговори
игор преди 12 години
до 151. Какво им обясняваш, като са поредните лаици, ровещи се из нета и прехвалят някакви си оръжие. И едното, и другото е добро и си имат също и недостатъците. Факт е, че точно тези оръжия създаваха "доверието" и бяха гарант за незапочване на ядрен армагедон. Ако едните бяха по-лошите, то другите щяха да се изкушат и да пробват да си "вземат" нефта ей така...
133
2
 
2
 
! Отговори
ронин преди 12 години
до 148. . За ГОЛОНАС да си чувал?! А чувал ли си, че И китайците наскоро свалиха спътник с ракетка и това автоматично ослепява щатската армия и тогава идва ред на аналоговите устройства!:)))) Щатите нападат страни със слабо въоръжение (старо оръжие, неподготвена армия, малъка численост на войска и техника и т.н.). В един конфликт с Русия или Китай ще има "Пирова победа". Неприемливи загуби!