Майстор в дома ти. Не му се давай! Мисли и смятай

Съвети за жени, на които им се налага да прибягнат до услугите му
Обновена: 26 ное 2011 18:06 | 26 ное 2011 18:06, Елка Василева
108
Майстор в дома ти. Не му се давай! Мисли и смятай
Снимка: Reuters

Майстор в дома ти – това може да се превърне в кошмар за всяка жена, особено ако не знае как да говори с него. Невинните ти очи, които те издават, че нямаш ни най-малка представа за това, за което говориш, може да накара майстора да се замотае при теб някой и друг ден повече, за което накрая да платиш солено. Как да разговаряш с майстора.

Знай какво искаш

Това звучи като нещо подразбиращо се от само себе си, но за да знаеш как да се поставиш пред майстора, трябва да знаеш какво точно искаш от него. Странният звук в колата ти може да означава Бог знае какво и монтьорът може да ти вземе пари за неща, които ще направи, без това да е нужно. Същата е ситуацията и когато става дума за дома ти. Майсторите могат да те накарат да поправиш още някои неща, които не ти трябват, а така разходите ще скочат. Бъди сигурна какво искаш и не допускай да те "изпързалят", само защото си жена.

Знай колко труд е наистина необходим

Разбери от няколко майстори колко време е нужно да се свърши една работа. Ако изглеждаш несигурна, майсторите ще се опитат да те убедят, че стаята ти трябва да се боядисва 3 дни. Може и да успеят, ако си нямаш понятие от тези неща. Консултирай се с няколко майстори, преди да решиш кого ще ангажираш. Не се притеснявай да питаш защо нещо изисква повече време да бъде свършено.
 
Имай визия

Ако не знаеш как нещо трябва да изглежда накрая, трудно ще разбереш дали работата е добре свършена. Често се случва майсторите да не свършат добре работата, а ние поради незнание и липса на визия да си мислим, че са направили всичко както трябва, докато не видим при някой друг как наистина трябва да изглежда.

Подготви си списък на материалите и разходите

Поискай от майстора списък на разходите за материали и провери дали купеното е наистина това, което са ти казали, че ще купят. Често се случва майсторите да казват, че ще купят една боя за боядисване на стени, вземат парите за нея, а накрая ти донасят някаква с по-лошо качество. Парите обаче си ги прибират в джоба.

Разпитай за майстора

Преди да ангажираш майстора, разпитай за него и пробвай да намериш някой, за когото със сигурност се знае, че работи добре. Питай приятели или намери солидна фирма, която можеш да провериш и във форумите.

Поискай точен списък на резултатите

Поискай от майстора да ти обясни как точно ще изглеждат нещата, когато са готови, за да знаеш какво да очакваш и да възразиш евентуално накрая. Ако резултатът не ти харесва, не плащай, докато не се договориш как нещата да бъдат доведени до планираното от теб. Не позволявай майсторът да ти иска пари за нещо, което сте договорили в началото, съветват анализаторите на Index.hr.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: майстор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
2
 
6
 
! Отговори
факт! преди 12 години
Къде на запад в Испания? От 3,5-4 години Испанците са в криза, именно в строителството ремонтите и подобни дейности. Българи се завръщатат в БГ, за да търсят препитание не могат да си платят нищо, нито квартира, нито разноски, нито храна! Принудени от обстоятелствата! Тези, където ти ги разправят тези неща, нещо изобщо не са си "сверили часовника" и нещата от реалността!
63
5
 
11
 
! Отговори
ETNA преди 12 години
Off, за майстори не и говорете!! Майка ми наскоро си прави ремонт в БГ.... така плаща цял месец на един ***, дето взимаше по 40лв на ден, а колкото пъти го погледнеш все седи и пуши!!! Свестните майстори отидоха "на запад".
62
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
нагледала съм се на "майсторлъци"..истината е преди да започнеш какъвто и да е ремонт, добре се консултирай освен с няколко майстори и с чичко Гугъл, и никога, ама никога не оставяй майстора да решава с какви материали ще си правиш ти ремонта.Майстор е ...когато знае новостите в областта си.Не някой си пишман-майстор ***, който не знае нищо ново, а си кара със материали от преди 20 год.Такъв го наритвайте още в строителния магазин....защото..нали знаете...не ги пускайте да пазарят вместо вас
61
1
 
12
 
! Отговори
ехе да да стига де61 преди 12 години
Това е до човека има майстори, където, така ще ти го направи, че ще ахнеш! Възможно е и да ти намали от цената все, пак всичко се вдига и матерялите за ремонта са с по- високи цените не може да се иска, това от него, труда не мислите ли, че качеството е по- важно?! Хубавите работи стават бавно и качествено!Всеки държи на качеството, а в повечето случаи евтиното излиза по- скъпо!Прави ти нещо на бързо, колкото да не е, без хич и след месец си в умопомрачение!Пари на вятъра!
60
18
 
0
 
! Отговори
lisygera преди 12 години
Майстора е винаги с готов отговор... не спори с майстора защото ще те преебе, почерпи го и ще ти свърши работата като хората.
59
2
 
4
 
! Отговори
pele....! преди 12 години
И не само, иска почерпка иска обяд, ако остане и за вечеря...ти говориш, но кой те слуша не може да го оставиш да си прави произволи в дома ти! Но,майстори и майстори ще ти го направи супер! Други ще си "оставят ръцете", това е до човека и до профисионализъм желанието да се хареса,все пак ще го препоръчаш на твоите приятели,познати "от всяка *** дърво не става" ,кога си имаш ръцете и си бачкатор,правиш пари и имаш клиенти,но има и завист и "подливане на вода" в този бранш, къде няма проблем?!
58
6
 
27
 
! Отговори
pele преди 12 години
на всеки майстор трябва да му висиш на главата това е истината
57
1
 
8
 
! Отговори
за дамите! преди 12 години
И майсторите правят грешки!
56
3
 
4
 
! Отговори
факт! 56 преди 12 години
Изобщо си нямат и най- малка предства за нещата!
55
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Обясни на майстора за визия! Ха ха ха. Вие знаете ли за какво говорите?
54
6
 
3
 
! Отговори
факт! преди 12 години
Какъв майстор ви трябва, ако живеете, под наем првите си всичко, разполагате с подръчни средства и си правите ,така, какато ви харесва днес сте тука ,утре ви няма в тази квартира! Но, ако живееш при мама и тате и правиш ремонт купиш си печка с керамчино покритие сложиш си дограма и прочие и мама, толкова е зле, че мие печката с найлона, какво да говорим! Имал си някави пари ,можеш да си го позволиш или не можеш щом не можеш да плтиш в кеш майстора, явно иска в натура! Но, не за всички жени.
53
2
 
7
 
! Отговори
от39 преди 12 години
Не може човек да разбира от всичко
52
2
 
5
 
! Отговори
Томас преди 12 години
43Ти какво очакваш като баламите във фейсбоклук да си сложа данните в нета ли ха ха
51
2
 
4
 
! Отговори
Томас преди 12 години
39И за кое точно ми е майстор :)
50
1
 
0
 
! Отговори
до сеса преди 12 години
дай адрес
49
1
 
6
 
! Отговори
за дамите! преди 12 години
Не знаете, какво ви мисли майстора, докато не си го каже на глас!Кога си дойде на дума, тогава ви става ясно ,дали може или не може, дали дупе давате или нещо друго!Въпроса е майстора да свърши работа във вашия дом не в чуждия и да има мераци към вас!Майсторите по този начин си търсят клиентела!Какво ще е иначе?
48
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
a za 30lv na 4as bace ti 6e go qde6
47
4
 
1
 
! Отговори
ceca преди 12 години
ela u nas i vij posle prikazvai
46
7
 
2
 
! Отговори
turkov преди 12 години
triset leva na 4as tva e ako shtesh,a qdene i piene na korem,inak napravi si sam bace
45
3
 
3
 
! Отговори
до сеса преди 12 години
Толкова я и е направил. Като за бутилка водка.

Спонсорирани публикации