Шефът на Ryanair подлага стюардесите на диета

Всяко излишно кило на борда струва керосин, аргументира се Майкъл О'Лиъри
Обновена: 10 апр 2012 19:57 | 10 апр 2012 19:55, Бойчо Попов
21
Шефът на Ryanair подлага стюардесите на диета
Майкъл О'Лиъри се радва в компанията на стюардеси. Снимка: Ройтерс

Шефът на нискобюджетната авиокомпания Ryanair Майкъл О'Лиъри продължава борбата си срещу свръхтеглото. От години той изисква измерване на теглото не само на багажа, но и на пътниците. А тези с наднормено тегло плащат допълнителна такса. Сега обаче О'Лиъри ще подложи на диета и служителите си, предава Ройтерс.

Ирландецът е наредил започването на радикална програма за отслабване в своята авиокомпания. „Ние държим да помогнем на нашите служители да намаляват теглото си", каза за Daily Telegraph говорителят на Ryanair Стивън МакНамара. Специфичната мотивация за най-слабите: запазена снимка в годишния календар на Ryanair, където попадат само най-атрактивните стюардеси.

Компанията иска да пести не само от персонал - бордното списание „Let’s go“ е с намален размер от А4 до А5 и в бъдеще ще служи и като меню за храна и напитки. Така ще намалят не само разходите за гориво, но и тези за печат – с 480 000 евро.

Ще се пести дори и от леда в напитките. С по-малко кубчета на борда ще се спестят хиляди кила, а с това и хиляди евро, заяви Мак Намара. Имало идея дори за премахване на облегалките, но, слава Богу, тя отпаднала.

Ирландци са известни със своите радикални предложения за спестяване. През 2009 г. авиокомпанията искаше да въведе такса за ползване на тоалетните. Ryanair също така лобира налагане на практиката авиокомпаниите да летят само с един пилот, вместо с двама. Наскоро О'Лиъри дори обяви планове в бъдеще в самолетите да има места и за правостоящи, но стопира тези планове през февруари.

Акциите на О'Лиъри имат своята логична причина: всеки килограм на борда на самолета струва допълнително гориво и увеличава разходите. В авиацията пари са не само времето, но и теглото. Ето защо индустрията постоянно пълни заглавията на медиите със странни предложения за спестяване. През 1980 г. American Airlines премахна по маслина от всяка салата в първата класа. А японската All Nippon Airways посъветва пътниците преди няколко години да идат до тоалетната преди излитането на самолета.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: Ryanairавио индустрия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези "ирландски" евреи цепят стотинката.
14
3
 
9
 
! Отговори
Мавродиев преди 12 години
Сега разбрах защо самолетите на България Еър харчат двойно! Последния път какви годзили имаше за стюардеси в полета до Виена, едвам минаваха по пътеката!
13
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоз *** има нужда от едно нашенско колче за тютют в шоколадовия цех.......и да се завърти наляво , надясно с последващо дълбоко проникване. Кой ще лети със смешната му компания ,ако си плащам за тоалетна, правостоящ и знам, че стюарда помага на пилота да приземи самолета ?!?!То прилича на самообслужване.......
12
9
 
12
 
! Отговори
до 12 преди 12 години
напротив, не е важно колко се движиш и спортуваш, а какво и колко ядеш. имаш доста странна представа за нещата.
11
2
 
19
 
! Отговори
До 9 преди 12 години
То билета на Фидосова баш си струва 5 пъти повече от твоя ама не го плаща тя ами ние.Иначе Руслана може да е малък. Трябва и "Мрия"-та
10
6
 
9
 
! Отговори
do 5 преди 12 години
Пълни глупости си написал, че и доста *** са ти повярвали ! Има много хора с пари, които са по 100 кг. дебелина. Не е важно какво и колко ядеш, колкото е важно дали се движиш, спортуваш и т.н. Под спорт нямам предвид фитнес тъпотия, а активно движение. Не като съвременните жени, по цял ден на компютъра и ядене на солети, ябълки, кафенце, ама пак дебели и с целулит навсякъде !
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За стюардесите си има право - последният път, когато летях с неговата авиокомпания, девойките минаваха на верев по пътеката...ама след гаврата ,на която се подложих заради теглото на дамската ми чанта....от мен пари със сигурност повече няма да види ;-)
8
1
 
32
 
! Отговори
do9 преди 12 години
За Фидоосова ще трябва Руслан най големия товарен самолет
7
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Фидосова би трябвало да плаща троен самолетен билет! Аз съм 60 килограма и защо трябва да плащам същата цена като Фидосова след като тя е три пъти в повече в живо тегло и заради нея самолета харчи повече керосин!
6
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мизерна история. Викам да спести малко въздух и да се застреля .
5
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Майкъл О'Лиъри е една от най-колоритните личности в бизнеса! Има такива изказвания, че човек няма как да не се смее с глас. Пич!
4
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много е прав човекът!!!!
3
13
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако имаш пари трудно ще станеш дебел.Може да си позволиш да ядеш само хубаво качествено месо.Което засища и е нискокалорично.Бедняците (включая и мен) набиват хляб,банички,милинки и подобни *** от който си глад отново след 2 часа.100 грама имат 400-500 калорий.За плодове и зеленчуци не ми се коментира-ем скъпи прескъпи хем тъпкани с нитрати.Освен това непрестанно пак си гладен.Перфектната диета е шоколад + качествено сушено месо.Само дето струва 25 лева дневно.
2
2
 
54
 
! Отговори
ГОЛИ И БОСИ преди 12 години
Нека предложи 20% намаление за пътуващите голи и боси. В София ме позагледаха като излетях по джапанки и потник за Малага. Кило дрехи струва 1 евро, а икономисва доста повече. Освен тоалетна, да предложи и секс преди пътуване, въртене на *** за производство на ток в самолета и т.н.
1
46
 
32
 
! Отговори
баровец преди 12 години
и много правилно! аз съм шибал 5 стюардеси досега, последния път една доста едра, едвам се събрахме в тесния ***. най-готино беше с едно миньонче сингапурче, падна здраво клатене.

Спонсорирани публикации