Туристи плащат 100 млн. паунда за полет до Луната

Английска фирма ползва руски капсули за услугата си
21 юни 2012 08:11,
30
Туристи плащат 100 млн. паунда за полет до Луната
Снимка:Reuters

Туристи с дебели банкови сметки ще летят до Луната само след три години срещу билет за 100 милиона британски лири.

Услугата е предлагана от базираната на остров Ман английска компания "Ескалибур Елмаз".

Плановете за стартиране през 2015 г. на пилотируеми експедиции до орбитата на Луната бяха обявени по време на Европейската конференция за космически туризъм лично от шефа на мощната фирма Арт Дюла, информира ИТАР-ТАСС.

"Ескалибур Елмаз" закупи от руската военнопромишлена корпорация "Машиностроение" четири стари капсули и две изведени от експлоатация космически станции „Алмаз”.

Те бяха оборудвани със съвременна електроника и нови програмни продукти.

Капсулите могат да доставят в орбиталната станция екипаж от трима души и да осигурят тяхното завръщане на Земята. Всяка от тях може да бъде използвана по 15 пъти.

Дюла уточни, че през 2014 г. се очаква да бъде осъществен пробен полет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
5
 
! Отговори
Мила до МДА преди 11 години
Познавам много хора като теб - правите се на отворковци по форумите, но нито веднъж не съм Ви видяла да изразите публично протеста си пред посолството! ***!
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Свободна пазарна икономика" е израз измислен от господарите да подлъгват робите, че могат да направят нещо с живота си. Докато света се върти около пари, измислени индекси и статистики, докато съществуват борси, на които да купуваш и продаваш в бъдеще време света не го чака нищо хубаво.
20
0
 
1
 
! Отговори
Ал преди 11 години
Не разбрах дали лунните туристи ще пътуват с тези капсули втора употреба. То и ние се возим в автобуси втора ръка , ама билета струва един лв. , а до Луната е 100 млн.паунда.
19
1
 
4
 
! Отговори
до 22 преди 11 години
Преди 20 години един мой познат каза, че комунизмът се е провалил, защото не е победил в богата държава.--Ако бе социализмът /комунизъм никога и никъде не е имало/ беше победил в богата държава - тя вече щеше да е бедна. Това е разликата между соца и капитализма: БВП на глава при свободна пазарна икономика винаги е бил и ще бъде по-висок. Всичко останало е следствие е пропаганда.
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди 20 години един мой познат каза, че комунизмът се е провалил, защото не е победил в богата държава. Ако беше победил в Германия, където всеки може да си позволи да отиде на Канарските острови щеше да успее. Проблемът на едно такова твърдение е, че света се развива и ако стане нормално хората масово да ходят на Канарски острови, ще се появи нова възможност за пътуване до луната, която пак малко хора ще могат да си я позволят..
17
2
 
4
 
! Отговори
Мда преди 11 години
Миличко, недей да говориш за неща, които не разбираш. Плюя на теб и хамериканско-масонските *** като Уорлик!
16
1
 
4
 
! Отговори
Уорлик преди 11 години
Аз пък скоро отлитам за щатите! При това няма да дам и цент за това! Три години кръчми, компаньонки и мнооого алкохол - колко е приятно да си посланник на САЩ в тази аборигентска държавица...
15
0
 
2
 
! Отговори
кк преди 11 години
надявам се правителството да се възползва и дано се счупи капсулата и си останат на луната. там ще е най добре за народа на България
14
13
 
3
 
! Отговори
Мила преди 11 години
DNES.BG - вие сте най-големите ***, които съм срещала! Каква е тази кампания срещу американския посланник? Постоянно пускате коментари, които вредят пряко на Джеймс Уорлик! И всичко това срещу човек, който се грижи за доброто на държавата, в която живеете! Вашата наглост няма край! Какво, като американските фондации в България са Ви отказали финансова подкрепа? Това ли е начинът да си го върнете? Само Ви напомням, че който е рекетирал САЩ, добро не е видял...
13
1
 
9
 
! Отговори
Снеж преди 11 години
Хората нямат пари за хляб, оне до луната ще летят.... Има нещо сбъркано в цялата работа...
12
0
 
9
 
! Отговори
Уорлик преди 11 години
Аз пък скоро излитам за САЩ. При това няма да платя нито цент! Три години кръчми, компаньонки и мноооого алкохол! Хич не е зле да си посланник на САЩ в аборигенска държава!
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дръж тази радиация...
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доколкото знам всички парцели на Луната са продадени, тези хора по-добре да не си играят с частната собственост.
9
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има петдесетина души в България с тези възможности. Аз предлагам да ги пратим !!!
8
4
 
6
 
! Отговори
Вуте преди 11 години
Като чета заглавието, гледам и не вярвам на ушите си: "100 млн. паунда"???Какви са тия паунди, питам се аз, но в текста на статията разбирам, че става въпрос за британски лири стерлинги.Ами че това е същото, все едно да почнат да пишат за Пьонгян. Тоест - за столицата на Северна Корея, която всъщност на български език се казва Пхенян, а не "Пьонгян".
7
11
 
7
 
! Отговори
Кольо преди 11 години
"... с руски капсули..."Аз ще поизчакам :-)
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малко новини от старкрафт-а.Крайно време е да направят една голяма и сериозна орбитална станция.Нещо като малък град пълен с хора.Не като сегашните пръчки дето 100 държави я правят 20 години и накрая кво- 5 варела вързани с маркучи и вътре некви дето са се сврели като в затвор.Ква станция е тва?Та като направят голямата орбитална платформа от там да сглобяват космически кораби.Е тва е навлизане в космоса.
5
5
 
6
 
! Отговори
alabala преди 11 години
Алоооооооо? Редакцията? "excaliburalmaz" не ми прилича да се чете като "Ескалибур Елмаз" :)))))))
4
1
 
29
 
! Отговори
666 преди 11 години
В случая става въпрос за пътуване до окололунна орбита. Няма кацане на Луната. Туристите първо ще се скачат с космическата станция Елмаз в орбита около Земята, а оттам с капсулата Ескалибур ще пътуват до лунна орбита.Хващам се на бас, че ако това нещо го направят, там ще се снима първия порно филм в космоса - аматьорски или професионален.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако попапнат на някоя брутална Луняга.....