Вляво или вдясно!?

"Макдоналдс" разкриват пред света тайните на рекламите си
22 юни 2012 21:14,
111

Снимка: YouTube

 

"Макдоналдс" разкриват пред клиентите си защо на снимките от рекламите им хамбургерите винаги изглеждат по-апетитни и по-големи, отколкото са в действителност.

Канадският филиал на компанията е заснел клип, който показва как се правят кадрите за билбордовете и плакатите им.

Маркетинг директорът на "Макдоналдс Канада" Хоуп Багози "развежда" зрителите на репортажа в света на рекламата. Тя демонстрира целия процес – приготовленията в студиото, работата на дизайнера на храна, самите снимки и обработката им от специалист.

Багози обаче обяснява, че при правенето на реклами винаги се ползват абсолютно същите продукти, от които се правят и сандвичите в ресторантите да бързо хранене.

Дамата признава, че има разлика в размера, но го отдава не на снимките, а на кутията, в която седят хамбургерите. Според нея картонената кутия запазва топлината, но това кара хлебчето да се свие и сандвичът изглежда по-малък.

В самия клип обаче, които е гледан в YouTube милиони пъти, прави впечатление, че за да се получи идеалната снимка, се полагат доста усилия.

"Макдоналдс" разполагат със специален дизайнер, който се грижи храната да изглежда възможно най-апетитно. Фотографът аранжира сандвичът доста старателно и се стреми да използва най-добрата светлина.

След като кадърът е заснет, той минава специална обработка – специалист подобрява "визията" на хамбургера със специални програми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
1
 
! Отговори
ффф преди 11 години
в другите страни е по евтино защото има мн повече търсене все пак.тука не се яде мн мн и тва е страхотно,не е яка тая храна,не трябва да я даваме и на малките,само свикват и им се промиват мозъчетата,гледах филмче за цените на mcdonalds по света-още има места където бургера ~ 30 долара :)
84
0
 
1
 
! Отговори
Д-ра преди 11 години
Това като българската действителност и пицата вдясно какъвто се води Бойко е доста изтъняла!
83
0
 
1
 
! Отговори
хахах преди 11 години
Неграмотните от *** и всичките навързани фирмички покрай днес.бг отново се *** със заглавието. Дочули децата, че днешната младеж е необразована и пише "на горе" и "на долу" и хората се смеят на написано по този начин... и самички са си решили, че е правилно да се напише "вляво" и "вдясно" ;)
82
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То и аз на снимка, след фотошоп, изглеждам като Мис свят! :-))
81
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Фотошопа прави чудеса....
80
0
 
3
 
! Отговори
киро преди 11 години
до 103 може и мастика
79
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А какви са нещата и как се правят в кварталните баничарница или дюнерджийницата на мазния арабин? Едва ли са по-малко вредни от тези на макдоналдс или бургер кинг. Същото важи и за кухнята с манджите, от която си взимаш за вкъщи. Всичко е еднакво гадно. За това си живейте живота и се кефете, яжте пийте каквото ви харесва, а не каквото ви определят, че е вредно. Така или иначе на всички някога ще ни дръпната шалтера. наздраве!
78
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
в България да идеш в Макдоналдс е лукс, само за най-големите тузари, демонстрираш социално положение, а в Западна Европа е на ниво кварталната баничарница и само най-пропадналите хора ходят там
77
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как може да ги ядът тези *** хората не ми е ясно.А как може да ги дават на децата си ми е още по чудно.
76
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако бяха само МакДоналдс с мед да ги намажеш :) Всичките реклами са такива, най- обикновен *** ти го представят като диамант.
75
3
 
4
 
! Отговори
DO 70 преди 11 години
KATO SI VEGAN, TOGAVA CHE GO UVIEM U LISTO I CHE TI GO PODADEM DA GO IZQDESH
74
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колкото и да ги плюете те осигуряват доста работни места, в това число и зад граница. Много хора си вадят хляба с работата - те са спонсори и на Европейското, ако се досещате. Не говорим за малка *** и незначителна фирмичка. Да, може да продават не особено качествена храна, но за някои това е препитание. Питайте някой българин, който работи в ресторант в МкДоналдс обаче извън Бг (не за 300 лв.) дали не е доволен? Въпрос на гледна точка...
73
2
 
17
 
! Отговори
simona преди 11 години
Гледайте филма "Super size me"- живата реалност какво става с хората, когато храната им основно се състои от т.нар. junk food и как тя е причина за масовите болести като диабет и затлъстяване, които засягат все по-млади хора.
72
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма ли по-вкусни ресторанти от Макдоналдс за тези хора?
71
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
на макдоналдс ще им повярвам само ако наредят всички акционери и мениджъри на една маса и да ядът от всичките си продукти в продължение на една седмица при пълен контрол от квестори и заснемане от камера
70
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Макдоналдс правят най-гумените сандвичи на световно ниво. Рекламите им може да са хубави, но и много лъжливи. Особено на "великия, ужасно вкусен и голям" Биг Мак, който може да е мак но не и Биг. Колата им в 500 мл. чаша до половината пълна с лед, картофите - бланширан полу-фабрикат, марулите и те на нищо не приличат. Само лъжат лапетата с някакви евтини китайски играчки-***, и бедните български майки и снобари ходят и лапат полуфабрукатите не толкова заради вкусови качества, а от гъзария.
69
5
 
27
 
! Отговори
Реалист преди 11 години
От Макдоналдс си купувам единствено и само сладолед! Най-смешно ми е обаче като видя някоя "грижлива" майка с 7-8 годишно дете, което е заприличало на кюфте и едвам се движи от тлъстина, а тя го тъпче с тези ***, докато говори с приятелка по Айфона...
68
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Баничка и боза - Forever! Само *** могат да ядат тези американски ГМО ***!
67
4
 
19
 
! Отговори
Ванката преди 11 години
Такива *** аз не ям. Не стигам, че са скъпи ами не са и вкусни.
66
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
храната ни е отровена, но по-добре българска кухня, отколкото тези помии