Вашингтон: Гответе се, зомбитата идват!

Кампанията цели хората да са готови за природни бедствия
7 сеп 2012 20:33, Елка Василева
105
Вашингтон: Гответе се, зомбитата идват!
Правителството на САЩ съобщи: Зомбитата идват! Снимка: архив, Reuters

"Зомбитата идват!", обяви правителството на САЩ, цитирано от Асошиейтед прес.

Министерството на вътрешната сигурност предупреди в четвъртък американците да се готвят за зомби апокалипсис.

Стряскащото съобщение всъщност е част от кампания, целяща да насърчи гражданите да се подготвят по-добре за природни бедствия и извънредни ситуации. Логиката е: ако човек е готов за нападение на зомбита, това ще му помогне при ураган, пандемия, земетресение или терористична атака.

Миналата година федералните Центрове за контрол и превенция на болестите със същата цел организираха за първи път в социални мрежи кампания за реагиране при зомби апокалипсис.

Властите препоръчват да се изготви план за спешна евакуация,всеки да има комплект дрехи за преобличане, да има запаси от прясна вода, допълнителни лекарства и електрически фенерчета.

Някои от препоръките се припокриват с 33-те правила за справяне със зомбита, популяризирани чрез филма "Зомбиленд" от 2009 г., сред които бяха "Винаги си носи резервно бельо" и "Когато се съмняваш, трябва да знаеш накъде да бягаш".

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: САЩзомбита
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
3
 
! Отговори
Ok преди 11 години
Зомбитата влязоха в БТА ,1. )Затова не ги бива да пишат2.)Затова са им стари новините. 3.) Не плашете българския народ4.) Достатъчни са им " депутатите ". И Цялата друга ....
60
1
 
1
 
! Отговори
Виц че идва цънамо преди 11 години
Как да съовщиш на *** в Ню Орлеанс , така че да напуснат къщите си ( нали ги наводни от океана преди )По Новините : Хеййй *** , след 5 минути твоята скапана къща ще бъде съборена от Тайфун. Ритни си смотания *** , спри да гледаш ТВ и излез на улицата ,( взени си и децата .) там ще те чака автобус , ако дъждът не те ...
59
1
 
2
 
! Отговори
Измислица преди 11 години
Никой не си служи с думат " зомбита " в САЩ живея тук , този филм е от преди 4 год и никой не го споменава. Тук преминават много тропични бури от юг и понякога има наводнения , паднали дървета , жици скясани. Миналата година имаше такава и по ТВ по есяко време гледахме къде минава и щетите . За първи път нямахме ток за 2 дни . Е казват ни хората какво да имаш под ръка , обаче вече зная .. Тези огромни площи засегнати , вярвайте ми ако това беше в ВГ поне 10 дни няма да има ток. Стари новини дав
58
3
 
5
 
! Отговори
наблюдател преди 11 години
Тия са тотално неадекватизирани !
57
1
 
6
 
! Отговори
Mickey преди 11 години
Прави са!Имат предвид, 12 септември когато се очаква новия айфон.
56
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Суеверието за буквалното завръщане на Христос и възкръсването на хората от гробовете като зомбита е относително късна измислица на Църквата.
55
2
 
2
 
! Отговори
- преди 11 години
кога излиза този филм? има ли трейлър към него :)
54
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Важно е да има купон. Имам познати американци, завършили са университети в Европа, преподават английски. Казаха ми, че никога не биха се върнали в САЩ, заради повсеместната тъпотия и ограниченост, която цари там.
53
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Откъде идват? От сащ ли?
52
2
 
18
 
! Отговори
hamerikan преди 11 години
явно са си по *** народ от тъпите си холивудски филми. както казваше гор видал срам ме е от това което става в америка, седемдесет процента от населението не знае че има и други континенти и не може да си намери градчето на географската карта..
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
here ites.. I mean
50
13
 
7
 
! Отговори
3 фирми преди 11 години
В три фирми работя. Първата е българска - говорим на българо-руски и ядем трохите от трапезата на ***, втората е руска - говорим на неразбираем руски и ядем гадни кренвирши до втръсване Трета е еврейска - говорим английски и се разбираме перфектно, не ядем скапани кренвирши, а ни сервират в ресторант всеки път различни ястия. Сервитьорката ни е като манекенка и ни посреща и изпраща с усмивка. ИЗВОД! Бог е казал: "Храната от моята трапеза не е за свинете"! Ха познайте кои са прасетата?
49
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
78:))) 1000 $ средна заплата в Москва. В руската провинция е по бедно и най скапаното бг село.
48
2
 
24
 
! Отговори
до 79 преди 11 години
Писаха също, че в САЩ имало нова дрога, която превръща хората в зомбита и имаше нападения над двама човека доколкото четох...бяха нахапани и обезобразени. Американска работа. Да се оправят
47
1
 
7
 
! Отговори
уъ преди 11 години
ХА ХА ХА ХАХАААААААААААААААААААААААА....................мислете му
46
38
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия *** американци изследват Марс, докато гениалните руснаци изследват контейнерите за *** за някоя и друга бутилка алкохол :)
45
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
79:))) Докато 'тъпите' американци си живеят живота, руснаците събират жълъди за да сготвят супичка :))))
44
2
 
22
 
! Отговори
ДОБРОТО ЩЕ ПОБЕДИ преди 11 години
Според мен това е шега. Ако не е обаче ....значи нещата ще са сериозни, независимо за какъв вид агресия ще става въпрос, но през каквото и да премине човечеството накрая ще победят любовта, светлината и доброто! Да ни пази Бог
43
3
 
18
 
! Отговори
до 75 преди 11 години
Забавляват се - като ходят на три работи, щот парите не стигат да си платят ипотеката. Зверско забавление. Пък ако останат само на една работа, е още по-забавно.
42
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докато американците се забавляват, русофилистичните пияндета, още не изтрезнели от погълнатия антифриз, пръскат злоба във всички посоки :)

Спонсорирани публикации