Младите българки предпочитат хубавия секс пред верността

Сексуалният живот на българина е доста интензивен, сочи ново проучване
Обновена: 13 дек 2012 15:09 | 13 дек 2012 14:58,
181
Младите българки предпочитат хубавия секс пред верността
Италианската журналистка и писателка на тема "секс" Нина Палмиери. Снимка: Fox Life

Младите български жени предпочитат добрия секс пред верността, сочи онлайн социологическо проучване на "Gemius".

"Жените залагат на качеството, не толкова на верността. Ако някой някъде другаде предлага по-високо качество, защо да не се възползват?", коментира сексологът Румен Бостанджиев. Той допълни още, че мъжете предпочитат да се придържат към сигурността, която верността им дава, заради по традиционното си мислене.

Проучването е направено в интернет сред 600 души, паралелно в България и в Сърбия.

Като цяло за българина честността и откритостта в отношенията са по-важни от секса. Изключително любопитна е обаче разликата в отговорите на младите български мъже и жени - между 18 и 34 години. Докато при мъжете верността е по-важна от секса, жените далеч не са на такова мнение. 51% от тях сочат плътските удоволствия на първо място, а едва 39% посочват верността.

Младите (18 - 24 г.) се информират за секса основно чрез Интернет (73%), докато хората над петдесет години четат предимно специализирана литература по въпроса.

Според проучването обаче нашенци говорят доста по-освободено от сърбите за секс. 44% от българските мъже и 30% от българките говорят освободено, без задръжки за сексуалните си приключения, докато при явно по-свенливите ни западни съседи този процент е едва 25%. 

Повечето от половината българи правят секс ежеседмично, което означава, че сексуалният живот на нацията е доста интензивен. Според изследването мъжете правели малко повече секс от жените, но социолозите са склонни да си обяснят това с присъщата на мъжете склонност да преувеличават сексуалните си преживелици.

4% от мъжете са посочили, че най-вълнуващото им сексуално изживяване е с проститутка. Нито една от нашенките пък не е посочила платена услуга, което явно значи, че сексуслугите никак не са популярни сред българките. Мнозинството от българите  са изпитали най-вълнуващите си сексуални преживявания със своите постоянни партньори. А колкото по-възрастен е анкетираният, толкова по-голяма е вероятността най-хубаво да си е прекарал в обятията на любовник или любовница.

Кризата пък не е засегнала сексуалните навици на повече от половината българи. Интересно обаче, че всеки трети на възраст между 45-54 години посочва, че заради икономическата рецесия прави по-малко секс. Социолозите подозират, че това може да се дължи в някаква степен и на възрастта. 

Анализирайки данните от изследването, Румен Бостанджиев посочи, че сексът не е само теория, той изпълва ежедневието ни, той е отношение и комуникация между хората. Също така сексологът обърна внимание и на факта, че сексът е навсякъде около нас, дори в езика ни - "В нашия език всичко опира до секс, все се "таковаме". Търсим навсякъде сексуалната метафора", посочи той.

Мъжете гледат значително повече порно от жените, сочи изследването. Бостанджиев обаче посочи, че хората гледат порно и търсят модели, а това не винаги е най-правилното. По-добре било откритото говорене по темата.

За секса трябва да се говори свободно, така както се говори за готварски рецепти, смята италианската и писателка и водеща на телевизионно шоу за сексуално образование Нина Палмиери. Тя е освободена от табутата за секса и не се свени да разкаже пред журналисти пикантни интимности от сексуалния си живот.

Италианката сподели, че хората доста се притесняват да говорят за секс пред телевизионна камера. За сметка на това задръжките им падали в интернет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
3
 
10
 
! Отговори
ZAK преди 11 години
Светът е оцелял , защото се е смял . Светът е оцелял , защото се е и_ал . Със смях деца не стават ! Ако не се подържа тонуса , може и да се затрием като нация !
124
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е то като погледнеш масово женорята се носят като ***... гледай как се облича, пък се сещай накъде духа вятъра в празната й глава...
123
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия тъпънари дето са завършили сексология и пишат противоречия ама нали трябва да изкарват и те пари ..И така Българите имали секс поне веднаж в месеца ??Такава ли статистока има , а през другото време да си говорим за секс ... Е какво толкова да си говорим за секс (нали ходим на работа ), по добре да го правим ...Новото тук е - те да говорят и да правят пари !
122
8
 
28
 
! Отговори
Студент преди 11 години
Българките се тряскат яко с всеки, стига да има пари. Още от 7-8 клас започват и сменят доста партньори преди да отидат студентки. Там вече като студентки работата е 'изтървахме коня' Разни турци студенти тук, ***, *** всякакви ни еб*т българките само защото имат пари, а вие работите за 400 лева в провинцията и си пишете по скайпа с нея 'обичам те' ХАХА съжалявам ви колко сте наивни ;)
121
0
 
12
 
! Отговори
Сандо преди 11 години
къв секс веее, тва демоде, Ибаето е на мода !
120
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи мъжете в БГ са верни, жените са ку.ви, но всички вкупом правим яко секс, и най-добре е с постоянния партньор, на старите им омеква от кризата, мъжете гледат порно, жените не знаят що е то (ама са ку.ви).... изобщо ...бла бла...уважвах го тоз човек Румен Бостанджиев, ама нещо напит ли е, бит ли е.. хич не му вярвам на нито едно
119
0
 
0
 
! Отговори
Wolen Siderow преди 11 години
blitz.bg/news/article/170571 Волен Сидеров и любовницата му в скъпарски хотел в Париж с нощувка 1 100 евро
118
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не виждам проблем... Както се казваша във вица: "Е.еш и фъргаш! Ово е стандарт!"
117
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За какво ми е жена, като има толкова много ку.ви на промоция?
116
1
 
21
 
! Отговори
дърта разпоретина преди 11 години
Мераклии мнооого, евачи малко
115
0
 
15
 
! Отговори
Хмъ!? преди 11 години
Нещо не ми се връзва? Много сме сексуални пък сме на изчезване. Българките се ч.кали като за световно, пък 30% от тях били освободени по темата, българите били свенливи и предпочитали сигурността, пък 45% от тях били освободени по темата. Та кое е истината.
114
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Материала онагледява единствено факта, че жените са корумпирани ку..ви, които използват мъжката част от населението. Съвет: Ползвайте ***! Винаги излиза по-изгодно!
113
1
 
26
 
! Отговори
Жените са еднакви! преди 11 години
Истинската любов се среща твърде рядко, а истинското приятелство - още по-рядко!
112
1
 
13
 
! Отговори
a sega de? преди 11 години
10 - годишно момиче от хасковско село забременяло седмици, след като се появил месечният ѝ цикъл, съобщава "Новинар Юг".На детето е направен аборт в края на ноември в болницата в Хасково. Момичето е от турския етнос.Според запознати със случая, премахването на плода е преминало успешно и момичето е в добро здравословно състояние. Малолетната забременяла седмици, след като се появил месечният ѝ цикъл. Момичето отказвало да признае как е заченало и от кого.
111
21
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българката е пар$ал- забършете с нея и си вземете чужденка!
110
5
 
21
 
! Отговори
буба преди 11 години
курвииииииииииииииииииииииииииайде трийте коментара ми ащото казва истината:)
109
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Готови ли сте да поговорим за секс?"Не.То с приказки работа не става... вие си приказвайте, а ние ще се чу.аме.
108
2
 
17
 
! Отговори
до 119 преди 11 години
Факт !!! И живота е пълен с доказателства за това.
107
5
 
48
 
! Отговори
! преди 11 години
Младите българки предпочитат парите, за някой лев са готови да си легнат с Митьо Пищова и с който и да било, само пара да има.
106
5
 
3
 
! Отговори
BABA TR4ARICA преди 11 години
PRAVETE LYUBOV, A NE 4ORBA