Младите българки предпочитат хубавия секс пред верността

Сексуалният живот на българина е доста интензивен, сочи ново проучване
Обновена: 13 дек 2012 15:09 | 13 дек 2012 14:58,
181
Младите българки предпочитат хубавия секс пред верността
Италианската журналистка и писателка на тема "секс" Нина Палмиери. Снимка: Fox Life

Младите български жени предпочитат добрия секс пред верността, сочи онлайн социологическо проучване на "Gemius".

"Жените залагат на качеството, не толкова на верността. Ако някой някъде другаде предлага по-високо качество, защо да не се възползват?", коментира сексологът Румен Бостанджиев. Той допълни още, че мъжете предпочитат да се придържат към сигурността, която верността им дава, заради по традиционното си мислене.

Проучването е направено в интернет сред 600 души, паралелно в България и в Сърбия.

Като цяло за българина честността и откритостта в отношенията са по-важни от секса. Изключително любопитна е обаче разликата в отговорите на младите български мъже и жени - между 18 и 34 години. Докато при мъжете верността е по-важна от секса, жените далеч не са на такова мнение. 51% от тях сочат плътските удоволствия на първо място, а едва 39% посочват верността.

Младите (18 - 24 г.) се информират за секса основно чрез Интернет (73%), докато хората над петдесет години четат предимно специализирана литература по въпроса.

Според проучването обаче нашенци говорят доста по-освободено от сърбите за секс. 44% от българските мъже и 30% от българките говорят освободено, без задръжки за сексуалните си приключения, докато при явно по-свенливите ни западни съседи този процент е едва 25%. 

Повечето от половината българи правят секс ежеседмично, което означава, че сексуалният живот на нацията е доста интензивен. Според изследването мъжете правели малко повече секс от жените, но социолозите са склонни да си обяснят това с присъщата на мъжете склонност да преувеличават сексуалните си преживелици.

4% от мъжете са посочили, че най-вълнуващото им сексуално изживяване е с проститутка. Нито една от нашенките пък не е посочила платена услуга, което явно значи, че сексуслугите никак не са популярни сред българките. Мнозинството от българите  са изпитали най-вълнуващите си сексуални преживявания със своите постоянни партньори. А колкото по-възрастен е анкетираният, толкова по-голяма е вероятността най-хубаво да си е прекарал в обятията на любовник или любовница.

Кризата пък не е засегнала сексуалните навици на повече от половината българи. Интересно обаче, че всеки трети на възраст между 45-54 години посочва, че заради икономическата рецесия прави по-малко секс. Социолозите подозират, че това може да се дължи в някаква степен и на възрастта. 

Анализирайки данните от изследването, Румен Бостанджиев посочи, че сексът не е само теория, той изпълва ежедневието ни, той е отношение и комуникация между хората. Също така сексологът обърна внимание и на факта, че сексът е навсякъде около нас, дори в езика ни - "В нашия език всичко опира до секс, все се "таковаме". Търсим навсякъде сексуалната метафора", посочи той.

Мъжете гледат значително повече порно от жените, сочи изследването. Бостанджиев обаче посочи, че хората гледат порно и търсят модели, а това не винаги е най-правилното. По-добре било откритото говорене по темата.

За секса трябва да се говори свободно, така както се говори за готварски рецепти, смята италианската и писателка и водеща на телевизионно шоу за сексуално образование Нина Палмиери. Тя е освободена от табутата за секса и не се свени да разкаже пред журналисти пикантни интимности от сексуалния си живот.

Италианката сподели, че хората доста се притесняват да говорят за секс пред телевизионна камера. За сметка на това задръжките им падали в интернет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
2
 
14
 
! Отговори
my garden преди 11 години
Az sam mlada balgarka, vinagi sam predpochitala stabilna vrazka pred mnogo sex, kakvi sa tezi glupavi predrazsadazi! Samo nastroivate horata, maje srestu jeni, balgari srestu makendonzi, beli srestu cherni, aman ot propagandi i manipulazii! Izlezte na ulizata i pogovorete s normalnite hora, ima mnogo takiva dori da ne vi se viarva.
84
4
 
45
 
! Отговори
Азиссс преди 11 години
Младите българки стават к*рви още на 12-13години, а на 20-25 са вече професионални к*рви... Приема се, че колкото по-рано започнеш да ПИЕШ, ПУШИШ и да правиш СЕКС - толкова си по-отворен и толкова е по-добре за теб...(според чалгата).
83
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами то ако едно 14-15 годишно дете чете ''днесбг'' ще си помисли,че е изостанало от другите,защото е имало само десетина партньора!Аман от българските журналисти-те са точно толкова виновни за хаоса в България,колкото и политиците(на които вярно служат)!
82
0
 
10
 
! Отговори
CGY преди 11 години
... и после се чудят защо свестните мъже ги отбягват и попадат все на ***...
81
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Качествен секс се прави в уютна обстановка, добро питие, лека музика...По-за-та. Вдигаш и краката на лявото си рамо, а ръцете под мишниците. Леко я люлееш, за да видиш как се въртят гърдите. И чукаш, после спираш и даряваш красивата си любовница с дълга френска целувка. Продължаваш бавно и се наслаждаваш на всеки миг до края. И така колкото можеш от това, което ти се е паднало. Ако и хареса, пак ще дойде.
80
2
 
28
 
! Отговори
Ханко преди 11 години
Не е верно, че мислят само за пари! Понякога.... и за дрешки.
79
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
golqm x...........i vesela ka6ta glasi edna pogovorka a ku...............te 6te svar6at kogato svar6i sveta
78
1
 
10
 
! Отговори
да бе преди 11 години
Хубавите българки може да имат повече сексИма някой грозновати, а са доста оборотни и ледени красавици, дето си пазят сливите за следващия живот. Така че красотата няма връзка с честотата на секса.
77
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Младите български са меркантилни и агресивни. Поне 80% от тях! Мангизи и удоволствие!С такова *** не може да имаш красив секс, освен ако и ти не си ***.
76
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
гледайте филма KLIP има го в замунда.Там ще видите младите момичета как живеят.
75
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българките правят секс за пари.
74
9
 
11
 
! Отговори
Гошо Винкела преди 11 години
Праскам , кат за последно.... Вадим пачката и са мои сите...
73
6
 
16
 
! Отговори
до 81 преди 11 години
За съжаление е така, гледат парите, а после си хващат някой ловър да им прави удоволствието, щото и без секс не се живее. И спонсорите си разнасят рогата, но пък и те слагат рога. И стават стада от рогат ***. Ама и продажните женици ги разбирам, в трудни времена живеем и ако си на една средна заплата за нищо не стига.
72
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хубавите българки може да имат повече секс, но 80% са грозни за съжаление.
71
2
 
32
 
! Отговори
Наблюдателен преди 11 години
Моите наблюдения са, че повечето БГ женички не гледат качеството на секса, а количеството... на парите :)
70
1
 
16
 
! Отговори
попълвал анкетата преди 11 години
Ежеседмично е интензивен сексуален живот?! Еми те отговорите бяха: а/1 път седмично, б/ всеки ден в/ веднъж месечно г/ веднъж годишноАз отговорих веднъж седмично, макар че е по - често, но не е и всеки ден все пак. И другите въпроси бяха в този дух. Затова смятай каква нагласистика са такива анкети, че се вадят и неверни изводи и обобщения от 5 въпроса. Тъпотии
69
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз редовно лъскам бастуна, но това не пречи на никой. Така че не виждам какъв е проблема, даже е добре и всеки мъж го прави. Но да си к..ва не е добре, според мен.
68
2
 
22
 
! Отговори
Onan преди 11 години
Стига с тоя секс - сутрин и вечер по една злобарчица , на ситен бод, и немайте грижи!
67
4
 
24
 
! Отговори
Алекс преди 11 години
После се чудите защо не се раждат деца в Бг и защо застаряваме. Ето защо! Заради такива прости медии,които дават гласност на разврата и тн.....
66
5
 
9
 
! Отговори
me преди 11 години
Ежеседмично е интензивен сексуален живот?! За кой, за 60 годишните мъже с проблеми в самолета ли? Защото веднъж на седмица е абсурдно слаба история за хора, които имат половинка.