Без свинско в хладилника и душ за 15 минути макс!

Или как да те откажат от наемане на жилище
10 яну 2013 20:39,
36
Без свинско в хладилника и душ за 15 минути макс!
Снимка: архив, Getty Images/Guliver Photos

Когато човек си търси жилище под наем, си няма ни най-малка представа какви изисквания ще има домакинът към наемателя.

Лаура Евелин също не е очаквала да й бъде окачен лист с учудващо странни правила за спазване на реда в къщата, още преди дори да е подписала договора, пише "Дейли мейл".

Момичето било толкова шашнато от инструкциите, че решило да ги сподели в социалните мрежи.

Листът съдържа 31 инструкции и включва правила като: къпането да трае максимално 15 минути, гостите на наемателя да бъдат проучени две седмици преди посещението им в жилището и никога да не се ползва чужд шампоан.

Всякакви лични вещи, оставени на общи места, ще бъдат "хвърлени в боклука". Също така не се позволява храна в спалнята, нито пък тютюнопушенето и употребата на алкохол.

Да не се злоупотребява с отоплението и електричеството, в противен случай наказанието е парична глоба.

Няколко точки от списъка забраняват заемането на каквито и да е чужди вещи, а други правила обясняват, че наемателите ще бъдат глобявани с 15 британски лири, ако оставят мръсни чинии в мивката.

Домашни любимци не са позволени, забранено е да се слага свинско месо в хладилника и готвенето трябва да е максимално 30 минути.

Публикуваният лист с инструкциите в социалните мрежи получава повече от 4000 коментара за отрицателно време.

Лаура естествено не се е нанесла в жилището, като коментира: „Всичко можех да понеса, но правилото за свинското месо – ето това ме отказа категорично.“

Списъкът с всичките 31 инструкции събужда спомените и на други хора, живели със съквартиранти.

„Веднъж и аз имах такъв съквартирант, при който всички тези правила важаха. Освен това цялата къща беше осеяна с бележки като например: „Без пълни кошчета за боклук!“, разказва един от потребителите на социалната мрежа Reddit.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: наемхазяин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kuku
31
0
 
0
 
! Отговори
Апис преди 11 години
Живеех при една 84 годишна бабка дето ми беше забранила само да вкарвам жени :D (бях на 22 някъде)...е колко жени вкарвах...през вечер :D
30
0
 
0
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 11 години
ТОВА ГО ИМА ОБРАТНОТО И НА ДРУГИ МЕСТА В ОГРОМНИ РАЗМЕРИ - НАПРИМЕР В ИВИЦАТА ГАЗА - КВАРТИРАНТИТЕ СИ КОНФИСКУВАХА КВАРТИРИТЕ И СЕГА НАЛАГАТ СВОИТЕ УСЛОВИЯ НА СОБСТВЕНИЦИТЕ , НО ВМЕСТО САМО ГЛОБИ ЧЕСТО ПРИБЯГВАТ И ДО РАЗСТРЕЛИ .
29
0
 
0
 
! Отговори
Псевдо-софиянец преди 11 години
Поуката при наемането на жилище е да внимавате с кукувците, понеже те си личат от километри, но и да не се впрягате много с изискванията. Въпроса е да направите добро впечатление, да сте честни със собствениците на жилището, да си плащате сметките и да се види че може да ви се има доверие. Веднъж попаднали на такива хора, с хазяйте ще станете приятели както се казва :)
28
0
 
0
 
! Отговори
Псевдо-софиянец преди 11 години
От 6 години живея в София на квартира. Първите 6 месеца хазяйна постоянно ни посещаваше и следеше състоянието на апартамента, разпитваше, обаждаше се често. Беше досадно. Това продължи няколко месеца, след като видя човека че си плащаме всички сметки - вода, ток, парно, вкл. ежемесечните сметки за поддръжка на входа, въобще не ни се бърка човека. Дори всеки месец като се чуем за нама, понеже му го превеждам по банков път, всеки път се завършва с добри пожелания.
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
преди време бяхме на квартира за лятото във Варна.Банята и тоалетната бяха неописуемо мръсни, по плочките имаше остатъци от няколко вида ***, пода беше мухлясъл...абе..гнус.Хазяйката беше възрастна жена и реших да и помогна/а и на семейството си де/ купих препарати и измих идеално банята и тоалетната...след което тя ми се разкрещя, че съм похабила вода за миене на тези помещения.Смятам, че когато някой дава квартира трябва да се следи хигиената на предлаганото жилище.наехме го чрез агенция!!
26
0
 
0
 
! Отговори
онбашията преди 11 години
имах едни хазаи преди 15 години, които държаха къпането да е един път седмично. като израз на великодушие ме оставиха сам да избера кога, не било нужно да е неделя вечер когато е нормалното :)
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Днес-а тази статия я гледахте във филм, нали?Аз също го гледах онзи ден...
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Наемодателят е индиец мюсюлманин
23
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За какво въобще е нужно това гласуване? Махнете го и няма да има пробиви и сривове, както снощи! Голяма работа дали Гошо харесва коментара ми, пък Пенка цъка минуси....
22
2
 
0
 
! Отговори
garga преди 11 години
тази Лаура явно е наемала квартира където в наема са били включени комунални разходи за вода и електричество, а и явно е имало и общо ползване на помещения и ресурси.В такъв случай съществоването на такива правила е неизбежно. Да си вземе квартира, където сама си плаща водата и взички партиди се водят на нейно име, па да си пусне чешмата сутринта и да замине на работа или каквото там...
21
0
 
0
 
! Отговори
тест преди 11 години
тест
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докато бях студент в Габрово, едно лято останах да работя и трябваше да намеря квартира за летните месеци (вместо общежитие). Та бях при една лелка, която твърдеше че не е нужно човек да се къпе всеки ден... И съответно къпанията ми станаха повече от едно на ден :D :D
19
0
 
2
 
! Отговори
??? преди 11 години
Това с регистрациите под всякакви форми,вече го правиха в "дира" и други сайтове! Не им се получи! Хората спряха да пишат и коментират там! Сега няма подобни рестрикции,но пак почти никой не пише! Това ли искате и вие?
18
0
 
2
 
! Отговори
do 10 преди 11 години
Ама ти май не живееш в БГ.Тази история за която ти разказвам се случи на мой приятел.Да имаха подписан договор и какво.По лични карти са били в некво градче на 300 км + от София.Ходи ги търси.И на адреса отговаря някакво бабенце дет вика"Амчи той/тя от години се премести в София"Обажда се понякога..." -Ходи ги издирвай,съди,разправяй се с тях,бии ако искаш.А 150 лева вода се навърта като въпросните хубавци просто не спират крановете.Иначе в началото изглеждат нормални.Работят и учат-класиката:)
17
1
 
0
 
! Отговори
ава преди 11 години
E какво толкова. Имах един приятел, който беше наел апартамент на мъж мюсюлманин и той пък имаше изискването да не живее с жена без брак там. Имат си виждания хората и на който не му изнася да не го наема. Не е нормално, ама си е тяхно жилището. Иначе пък това с банята и кухнята е доста практично, ако живеят много хора и чакат. И с отоплението като се има предвид, че в някой държави консумативите влизат в наема и ако ти отваряш прозорци докато работи парното на оня не му излиза сметката.
16
0
 
2
 
! Отговори
Зевс преди 11 години
*** е румънец!!!
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен dnes bg изпръщя
14
0
 
3
 
! Отговори
мммм преди 11 години
Аз като студент бях по едно време на квартира при една баба, дето изобщо не вдяваше защо и как аджеба искам всеки ден да се къпя :)
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хахахах, ми една бабка в Бургъз ни таксуваше със съквартиранта спрямо времето прекарано в банята. Понеже за баня си плащахме такса време за да я позлваме... А и да отбележа, че в България има дискриминация спрямо наемателите, за сметка на наемателКИТЕ... Хубаво е да се знае и ще го напомням на всеки наемодател и наемател и на комисията за защита от дискриминация които най-вероятно ще предпочетат да гушнат подкуп отколкото да се занимаят с този проблем.