Студенти по педагогика не знаят къде са САЩ на картата

Белгийски бъдещи учители показват незавидна неграмотност
24 яну 2013 21:10, Елка Василева
78
Студенти по педагогика не знаят къде са САЩ на картата

Белгийските студенти по педагогика, които един ден ще преподават на белгийските ученици, показват завидна неграмотност, пише британският в. "Гардиън".

Изследване е показало, че много от тези студенти дори не могат да посочат къде на географската карта се намират САЩ.

Почти половината от студентите по педагогика даже не знаели къде се намира Тихият океан.

Когато на студенти по педагогика бил показан портрет на Мао Цзедун, повечето от тях го идентифицирали като Ким Чен Ун. А когато студентите били запитани коя политическа идеология защитава тезата за преразпределянето на благата и за държавното участие в икономиката, само двама от анкетираните посочили социализма.

Изследването, съдържащо изводите за неграмотността на белгийските студенти по педагогика, било направено сред 1000 възпитаници на осем педагогически колежа във Фландрия от експерти от Католическия университет в Лимбург. То включвало тест с 114 въпроса от най-разнородни дисциплини, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
8
 
7
 
! Отговори
podrobnosti преди 11 години
Tova e sigurno zastoto povecheto ot horata kotito uchat podobni gluposti sa arabi i afrikanzi..Ot druga strana, kato gledam kakvi "kalinki" se vadiat v BG, po-dobre da ne komentirat balgarskite medii chujdata negramotnost haha! Pone tehnite upravliavasti ne sa tolkova prosti kolkoto nashite;
5
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не се и съмнявам. Има една госпожа по български език в 107"Хан Крум', която се изживява като много добър специалист, но няма час в който да не се чуват виковете й в съседните класни стаи. А, да и оценките й по български език са в зависимост на оценките, които имаш от състезанията по математика. Утре и те ще се изживяват на всемогъщи специалисти ката тая.
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ефропейц...на тва му се вика "обща култура".
3
9
 
50
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Е да не знаеш къде е империята на злото това вече няма оправдание!
2
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За този редактор, който е превел статията, старите хора са казали "Вижда сламката в окото на другия, но не вижда гредата в своето око". У нас положението не е по-добро.
1
14
 
28
 
! Отговори
Европеец преди 11 години
Американците също не знаят къде е Европа. Ние няма да бъдем по- будали от тях. Освен това няма еводиректива, която да ни задължава да можем да се ориентираме по карта.