Ред е на закръглените модели!

Те носят размер плюс, но пък това хич не им пречи
Обновена: 20 фев 2013 16:28 | 20 фев 2013 16:24,
34
Ред е на закръглените модели!
Снимка: Official British Plus-Size Fashion Weekend

Живеем в свят на кльощави момичета, особено в света на модата, където слабата фигура винаги печели.  Но преди броени дни се проведе бляскава алтернатива на Седмицата на модата в Лондон, където под светлините на прожекторите бяха по-пълничките дами и всички техни извивки, пише „Raw story”.

“Благодаря ви за това, което сте!“, каза един от организаторите на първото официална Британска седмица на модата за размер „Плюс“, който се проведе в Шордич, северен район в източната част на Лондон.

Двудневното събитие включи дискусии, уроци от блогъри, чипс и мъфини – все пак храната там не е табу - и финално ревю на модния подиум, показващо красиви модели в дрехи с европейски размер 40.

Жените бяха съпроводени с ентусиазирани аплодисменти, докато се разхождаха по подиума, а публиката видимо приветстваше всяка проява на увереност от пълничките модели.

Но някои от дрехите на ревюто не са това, което човек би си помислил при израза „размер плюс“.

Хейли, 24-годишна манекенка, която носи европейски размер 42, смъмри индустрията за начина, по който тя категоризира жените.

„Мисля, че някои агенции дори преувеличават и наричат момичета, които носят британския размер 10, размер плюс. Това е ненормално!“, смята Хейли.

„А и смятам, че „размер плюс“ е неправилен израз. Смятам, че „закръглен модел“ би бил по-добрият израз, който да ме опише. „Размер плюс“ не е най-приятният израз все пак“, казва още тя.

Тринайсет дизайнери посетиха модния уикенд – малката бройка се дължи най-вече на едновременно течащата модна седмица в Лондон, където кльощавите модели все още царуват.

„Един ден се надявам да няма две отделни ревюта. Но сега ние просто искаме да дадем шанс на закръглените модели.“, каза Райн Уорд, един от организаторите на събитието и създадетел на онлайн сайта Evolve.

Тя смята да организира събитието и догодина, като се надява да достигне успеха на Седмицата на модата в Ню Йорк за закръглени модели, която тече вече пета поредна година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: моделмодаразмерРевю
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази от снимката не предизвиква никакво усещане в мен. Далеч по стимулиращо е да видиш нещо хубаво и да се стараеш да се доближаваш до него. Има и едни супер гърчави, дето са като закачалки и те са грозни. Златната среда е най-добре.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Azми да се борят бе, не да го представят за хубаво. 90 процента от пуберите имат акне, освен и то да стане символ на сексапил, че да не се стресират хлапаците?
26
4
 
2
 
! Отговори
Az преди 11 години
Много сте отворени. Да не си мислите, че на едрите момичета им е готино да са такива. Голяма част от тях непрестанно се борят с килограмите си и не могат да си намират дрехи например, но само защото не са "стандартни" означава ли, че трябва да бъдат наричани фадроми и грозни? Поддържаната и приятна жена е секси, не слабата!
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каква толерантност бе, грозното си е грозно! На кое му викате толерантност да ви поощряваме да се свините? И не само естетически и проблема, а и здравословен. Освен това, лятото усещали ли сте как смърди дебел човек? МММ много секси.
24
0
 
5
 
! Отговори
Doktor Enchev преди 11 години
Не е порок да си грозен, порок е да ми го вреш в очите като хубост и да се сърдиш че те дискриминирам, като ти каза че си фадрома. А фадромите НЕ СА секси. Хайде, дебеланки, скачайте възмутени.
23
0
 
4
 
! Отговори
Doktor Enchev преди 11 години
Еми извинявайте, уважавам правото им да са дебели, като им е кеф, но да не очакват да го призная за красиво. Слабата фигура неслучайно е еталон за красота и здраве. Трътлите нямат никакво основание да се представят като хубавици. Дори и тези със здравословни проблеми просто тлъстото НЕ Е красиво (както и кльощавото). Познавам момиче, които напълня ужасно много за месец само поради болест и през ум не ми минава да й казвам колко е погрозняла, защото здравето е най-важно, но и не мога да я нарека хубава, съжалявам. Не е порок да си грозен, порок е да ми го вреш в очите като хубост и да се съ
22
1
 
2
 
! Отговори
Az преди 11 години
42 номер (EU) не е никакъв плюс размер, а нормален. Стига сте набивали комплекси на жените, не може всички да са слаби. А на анорексичките, които много коментират и плюят им пожелавам да качат 20-на кг, да видят как е от другата страна, да видим дали няма да станат малко по-толерантни.
21
0
 
3
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
От едната крайност отиваме в другата. Толкова ли няма нормално сложени жени бе? Или жените вече са два вида - анорексички и дебеланки?
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 18-----Каква ти *** бе не виждаш ли,че това на снимката е пъ*авра
19
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази снимка е перфектна за спиране на ерекция .
18
2
 
4
 
! Отговори
Trajcho преди 11 години
taka se motivirat debelanite sega s tezi statii!gorko ni ako e tova e budestetoKonsumaciyata na hrana ste se uvelichi 10-tokratno.Vmesto da si pravia kefa s niakakva atleti4na macka,ste triabva da sim s niakakvo kufte.
17
3
 
9
 
! Отговори
? преди 11 години
Кака така живеем в свят на кльощави момичета. Статията е ***. С това затлъстяване в цял свят, вие ми говорите за кльощави хора. Вече много рядко може да се види момиче на 15 години, което да е с нормално тегло, всички са разпути до безбожие с едни ниски талии и огромни паласки, така че не ми говорете за слаби момичета, тази на снимката си е направо дебела!
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каква ти крава бе не виждаш ли, че това на снимката е ***.
15
1
 
20
 
! Отговори
аз преди 11 години
И сега какво? Ще заменят анорексичните манекенки с такива с наднормено тегло ли? И в двата случая не е здравословно
14
10
 
7
 
! Отговори
Aalah преди 11 години
svinq
13
3
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Е тази е прекалено закръглена!
12
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Здравейте! Ние сме група студенти, които провеждат пазарно проучване относно хранителните добавки като протеинови шейкове, енергийни напитки, мултивитамини и т.н. Ще бъдем благодарни, ако отделите 3 минути от времето си, за да попълните нашата анкета: ***/Waw3ch Благодарим Ви за съдействието!
11
2
 
8
 
! Отговори
Съмнение преди 11 години
Съмнявам се тази на снимката да носи европейски размер 40 (български 46). Поне към 46 (52) носи. Освен ако не е висока 1.20 m.
10
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Егати кравата!
9
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тлъсти! освен, че е грозно е и нездравословно.Фастфууд веригите налагат такива модели, да им се харчат менютата.

Спонсорирани публикации