Една порция скакалци алангле с гарнитура от алигатор, моля!

На Острова отчитат бум на консумацията на екзотично месо
Обновена: 11 апр 2013 14:50 | 9 апр 2013 07:50,
9
Една порция скакалци алангле с гарнитура от алигатор, моля!
А вие бихте ли хруснали юнака на снимката? Разбира се - пържен. Снимка: Булфото, архив

Имайки предвид скорошния скандал с конското месо, човек би предположил, че ресторантите и закусвалните ще избягват месо, различно от телешко, свинско и пилешко.

Според някои лондонски ресторанти обаче това съвсем не е така. Според тях търсенето на екзотични ястия се е увеличило толкова много, че те са добавили някои доста необичайни неща към менюто си.

В една от веригите ресторанти за мексиканска храна например клиентите могат да опитат „чапулинес фундидо“ - мексикански деликатес, включващ... пържени скакалци.

За да не остане по-назад, друга верига ресторанти пък добавя в менюто си пържена опашка от алигатор. Според служители на ресторанта ястието представлява „нежни късчета месо от алигаторска опашка, панирани с галета, сервирани със свежа мента и сладък чили сос“.

След като гръмна скандалът с конското месо, продажбите на екзотични меса като щраусово и месо от антилопа са отбелязали бум, твърди търговец, който продава буквално всичко – от камилско до крокодилско.

„След цялото внимание, което медиите обърнаха на конското месо много хора, са любопитни и искат да опитат нови неща, твърди Пол Уеб, шеф на фирмата „Екзотични меса“ и допълва, че продажбите му са се увеличили десетократно в рамките на седмица.

Джулия Тууми, говорител на шотландска компания за екзотична храна, също отчита сериозно покачване на търсенето. „Месото от кенгуру е много популярна алтернатива, а и е вкусно“, разкрива тя и допълва: „В него има малко мазнини, богато е на протеини и се предлага в същите разфасовки като телешкото. Лесно може да се сготви по някоя обикновена рецепта".

Според нея има много видове алтернативни меса, които са здравословни и със страхотен вкус: газелско, еленско, месо от зебра.

Също като антилопите и зебрите, мексиканските скакалци и алигаторските опашки са с високо съдържание на протеини. От мексиканския ресторант хвалят ястията си, заявявайки, че съдържанието на протеини в скакалците е около 60 процента, докато мазнините са само 6 процента.

Въпреки че повечето британци изпитват отвращение от неприятните гадинки, собственикът на ресторанта твърди, че яденето на насекоми не е нищо по-различно от яденето на скариди. „Просто за момента хората не го приемат психологически.  „Чапулинес фундидо“ е страхотно представяне на чудесния аромат на тези насекоми, които са със страхотен вкус, смята собственичката на веригата мексикански ресторанти и допълва, че насекомите са пълни с протеини и имат невероятен вкус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Любопитко преди 11 години
До Анонимен 4Никога не съм ходил там. Затова питам: кое е малцинството в Лондон?
4
4
 
5
 
! Отговори
Много умен преди 11 години
Да вземат да хапнат нашите помиярчета ! Екзотично си е месото и така барем ни отърват от тая напаст дето застрашава ежедневно живота на децата ни по улиците !!!
3
2
 
6
 
! Отговори
Пъзел преди 11 години
Ако им се яде екзотично мЕсо, могат да дайдат в България :)Ще ги нахраниме :)
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За ню Индия ли се визира тая статистика ?То какво стана ,основния мотив за напредъка и развитието на една държва вече ,не е в работливоста на доминиращата раса ,а в мързеливоста на малцинствата.
1
2
 
24
 
! Отговори
Салахадин преди 11 години
Пак ли ни занимавате със статия,в която са упоменати едни островни извратеняци.Причинители на дости беди и войни по света?