Учени откриха доказателства за извънземен живот в земната атмосфера

Микроскопични организми живеят на височина до 26 км
20 сеп 2013 15:44, Елка Василева
3
Учени откриха доказателства за извънземен живот в земната атмосфера
Снимка: архив, Reuters

Учени от университетите на Шефилд и Бъкингам твърдят, че имат доказателства за микроскопични организми, които живеят на височина до 26 км в атмосферата между британските градове Честър и Уейкфилд, съобщи в. "Дейли телеграф".

Със специален балон учените взеха проби от стратосферата при неотдавнашния метеорен поток Персеиди. Те откриха в тях фрагменти от едноклетъчни водорасли, наречени диатоми или кремъчни водорасли.

Според учените това може да са първите доказателства за това как животът е пристигнал на Земята от Космоса, вероятно носен от метеорити.

Микроорганизми са откривани и преди високо в атмосферата, пише БТА.

Много учени обаче са убедени, че те се издигат там, носени от бурите и други естествени процеси. Височина от 26 км за подобно издигане обаче е твърде голяма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
НЕНОРМАЛНИОткрили пърче камик и аре това е открихме го дайте да ни спонсорирате :DДа много парчета камик са паднали на земята, че го има това разнообразие!
2
0
 
19
 
! Отговори
dan преди 10 години
Аз мисля, че има извънзенмен живот в България, защото въпреки усилията на МВФ, СБ и тукашните продажни политици да унищожат всичко - тук все още има живот!
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
и преди христа е имало учени!кой знае какво са лъгали!!