Голи гребци за повече човечност

Отбор по гребане засне календар, набира средства срещу хомофобията
31 окт 2013 08:17,
15
Голи гребци за повече човечност
Снимка: Angus Malcolm

„Благотворителност" е дума, която докосва всички сърца. Неслучайно десетки знаменитости участват постоянно в благотворителни кампании и не се свенят да бъдат провокативни. Дори голотата вече не се смята за „вулгарна" и „пошла" щом е за добра кауза.

И докато в момента най-често организацията за защита на животните PETA съблича чаровни дами (Памела Андерсън, Елизабета Кавали, Пенелопе Крус, Оливия Мун и т.н.), то мъжете, оставащи, както майки ги е родила, са рядкост.

Тази смела стъпка обаче предприе отборът по гребане на университета „Уоруик". 14 от неговите членове на възраст между 18-21 години се съблякоха в арт кадри за създаването на календар, с цел да пробуди човечността и да се бори срещу хомофобията.

Идеята на календара е да създаде усещане за спокойствие и релаксираща атмосфера. Затова и снимките са правени на реката Ейвън в Бърфорд.

„Отне ни близо 4 дни, за да заснемем календара. Всички снимки са правени на мястото, където лагеруваме, на река Ейвън през юни. Тази година търсехме по-натуралното усещане, затова заложихме на неща, които правим ежедневно. Събличането не беше трудно. Всички сме добри приятели и след първите 5 минути, изживяването се превърна в най-страхотните 4 дни, които съм имал в университета", сподели Лори Хълс (21 г.) един от организаторите на цялата благотворителна инициатива и студент по политология.

„Много сме развълнувани за календара. Смятаме, че снимките са страхотни и нямаме търпение да видим колко пари ще съберат за благотворителната кауза", добави още младежът.

Отборът се надява да повтори миналогодишния успех на календара, който се разпространяваше в 40 страни. Според него каузата е добра – да се бори с хомофобията и тормоза в училищата. Цената му е 9.99 британски лири.

Фотограф на кадрите е работещият в Лондон Ангъс Малкълм, който е снимал цели 5 календара на гребците. Вижте и кадри от тазгодишния в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
5
 
! Отговори
patica s laina преди 10 години
До Петолъчка в сърцетоТо и комунистите са грешка на природата ,ама нейсе...
7
2
 
5
 
! Отговори
whatever преди 10 години
До Петолъчка в сърцетоmalko si tup chestno :D
6
8
 
10
 
! Отговори
Валентин преди 10 години
Зная, че българските менте-патриоти ще ме наминусят, но английските мъже особено в тази възраст са много симпатични. Даже от най-красивите в света, за разлика от англичанките. Сърце не ти дава да ги хомофобиш.
5
5
 
13
 
! Отговори
никита преди 10 години
Много са яки :)...
4
4
 
3
 
! Отговори
ivo преди 10 години
иси, иси, цитираш източници от 1920... но не се очудвам понеже разсъждаваш като че идваш от средновековието
3
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До повечето, коментирали преди мен: тесногръдието и хомофобията не водят до нищо хубаво! Водят единствено до регресия на обществото, което се и случва у нас. Трябва да се научите да гледате на романтична връзка между двама човека като на нещо нормално, каквато и е, независимо от половете на двойката!
2
18
 
12
 
! Отговори
Хомофоб преди 10 години
Само хомофобията ще ни спаси от разврата!
1
10
 
18
 
! Отговори
Mene преди 10 години
Ако по нашите будки се продаваше, досега щях да съм си го купил. Баси якото :)