Facebook вреди на самотните жени

Социалните мрежи действат зле на психиката им
6
Facebook вреди на самотните жени
Снимка: Reuters

Самотните жени не трябва да гледат профилите на успелите си приятели във Facebook, тъй като може сериозно да увреди здравословното им състояние, твърдят психолози.

"Социалните мрежи непрекъснато "бомбардират" ползвателите с картинки за идеалния живот, за идеални сватби, деца, което предизвиква у хората завист и способства за развиването на интернет воайорство. В резултат у човека може да възникне усещането за това, че животът му е празен и лишен от съдържание", заяви специалистката Зои Стримпел.

Тя призовава самотните жени да се откажат изцяло от социалните мрежи. По думите й слабият пол прекарва повече време в интернет в търсене на потенциален брачен партньор. А наличието на лични данни в профила кара жените прекалено много да анализират кандидатите. Така имат усещането, че тези хора вече са присъствали в живота им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Facebookсамотни жени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
5
 
2
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
До ...ами смисъла на живота е да се размножиш, тъй че да, успели са тия с деца. тия с фирми и пари само си губят времето.
5
1
 
3
 
! Отговори
Простия народ преди 10 години
му дай клюка, а там клюкарницата се върти. А на простата жена и дай самочувствие без покритие и гледай чудо :) Пък ако види, че друга като нея има дори един смартфон повече, ойлеле цирк :)
4
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Преди казваха - "оправил/а се, уредил/а се", сега вече - "успял/а".Но просташкият еснафлък си вони.Добре че има хора, които си знаят цената, дори и да нямат пари
3
4
 
15
 
! Отговори
... преди 10 години
" успелите си приятели" значи женени/омъжени и с деца ли? Все си мисля, че именно "успелите" хора са самотни понякога. Прекарват целия си живот в правене на пари, а после изведнъж осъзнават, че всъщност са много, много самотни. Не всички, разбира се :)
2
6
 
2
 
! Отговори
aldenis преди 10 години
her keze yoile sevgili insanara seliyam doslar
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хи хи