Мъчения на зайци в Китай отказват H&M от ангората

Видеозаписи на мъчени в Азия животни предизвикаха сериозно възмущение в Швеция
28 ное 2013 12:37, Бойчо Попов
11
Мъчения на зайци в Китай отказват H&M от ангората
H&M се отказва от продукти с ангорска вълна. Снимка: архив Reuters

Шведската модна група H&M ще се откаже за момента от дрехи с мохер, след като скандални видеозаписи с оскубани зайци в Китай предизвикаха широко възмущение в Швеция.

„Спираме производството“, заяви говорителката на H&M Камила Емилсън Фалк в Стокхолм. H&M ще провери дали производителят на ангорска вълна спазва "стандартите". Пуловери и шалове от ангорска вълна, които вече са в магазините, все пак ще се продават до изчерпване на количествата им.

Организацията за защита на правата на животните PETA публикува преди дни видеоклипове от Китай. Те показват, че "чувствителни ангорски зайци многократно на година са остригвани или драни в пълно съзнание".

Животните са били разтягани върху специални плоскости, или разтягани с висящи от тавана въжета, съобщава Peta. "След това работници късат или режат части от козината им от тялото . Зайци крещят от болка и понасят жестоки рани". Според международната организация 90% от ангорската вълна в света е с произход от Китай.

H&M първоначално заяви, че нейните доставчици на ангорска вълна спазват стандартите и се се проверяват редовно. Критиците контрират обаче, че проверките не са ефективни. Те призоваха за бойкот на облекла от или с ангора. Конкурентите на H&M Lindex, Gina Tricot и MQ веднага заявиха, че в бъдеще няма да продават продукти от ангорска вълна.

Още подобни новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: КитайшвецияHM
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
LadyLovelace преди 10 години
До Питон зайчеудушвачЕдинственият начин да подкрепиш естественото е ти и подобните на теб да се съберете във фермите на мястото на зайците - вълната ти може да не е толкова качествена, но едва ли е по-малко от тяхната като количество, а и със сигурност никоя "разглезена активистка" няма да се трогне точно заради твоите мъчения. И вълкът сит, и агнето - цяло.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След тази хуманна и добра търговска новина, вече ще знам да не купувам и да не търся нищо шведско, защото гарантирано ще бъде менте!
8
1
 
4
 
! Отговори
Питон зайчеудушвач преди 10 години
Скоро шведите съвсем ще го издухат! След като имаха в миналото световноизвестна традиция и запазена марка за една от най добрите промишлености за производство на естествени кожени дрехи и изделия, както и в останалата индустрия, благодарение на подобни извратено разглезени активистки, започнаха да рекламират и да се обличат само в дрехи от изкуствени материи, масово да стават вегетарианци и да пренебрегват естествената красота на жените, еманципирано замествайки ги с изкуствени бракове с хомо партньори!
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а в швеция скоро и ерекцията ще стане престъпление
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ако жалехме другите животни,още щяхме да сме някъде между павианите и шимпанзетата
5
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз ще си изтрия китайското порно!
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
просто не си купувайте дрехи с естествена кожа! Ако няма търсене,няма да има предлагане!
3
2
 
11
 
! Отговори
fsb преди 10 години
а защо ги дерат живи, а не ги убиват преди това не мога да разбера...
2
1
 
17
 
! Отговори
555 преди 10 години
Страшни са клиповете в youtube, не знам дали сте ги виждали, .. потресаващи ужаси как мъчат животните и живи ги дерат .. просто се чудя какви са тия хора които работят там и с това се занимават по цял ден, да избиват и мъчат, .. имат ли сърце? Кога най сетне хората ще спрат да измъчват животните, .. големи *** сме !!!!!
1
2
 
24
 
! Отговори
имам зайче преди 10 години
Тайфун да ви отнесе,гадни жълтурковци?????