Трирвильор си отмъщава на Оланд с книга

Бившата френска първа дама опитала да се отрови заради изневярата
Обновена: 3 сеп 2014 22:21 | 3 сеп 2014 22:11, Веселина Йорданова
7
Трирвильор си отмъщава на Оланд с книга
Валери Трирвильор. Снимка: архив, Ройтерс

Бившата първа дама на Франция Валери Трирвильор ще публикува в четвъртък книга, която може доста да навреди на имиджа на френския президент Франсоа Оланд, съобщава Франс прес.

Спътницата в живота на държавния глава е написала творбата "Мерси за този момент" с обем 320 страници, която утре ще се появи на щандовете. В нея авторката описва "годините на очарованието" и "бруталното слизане на земята", като прави едно доста нелицеприятно описание на президента и на съвместния им живот.

Един от силните моменти в книгата е този, когато през януари Трирвильор узнава за връзката на държавния глава с актрисата Жули Гайе. В извадка от книгата, публикувана днес в сп. "Пари мач", където журналистката Трирвильор работеше, четем: "Не издържам, не мога да преживея това! Отивам в банята и грабвам малкото пластмасово пликче с приспивателните. Франсоа е по петите ми. Опитва се да ми изтръгне пликчето. аз бягам в спалнята. Той се докопва до пакетчето, което се разкъсва.

Хапчета се пръсват по леглото и на пода. Успявам да сграбча няколко от тях. Гълтам каквото мога. Искам да заспя! Не искам да преживея идващите часове. Усещам пороя, който ще ме повали и нямам силата да му се противопоставя. Искам да забягна. Губя съзнание!", пише бившата спътница в живота на социалистическия лидер, хоспитализирана за една седмица след този епизод.

След това Франсоа Оланд слага официално края на връзката им на 25 януари.

Друг откъс, още по-суров, е публикуван във в. "Монд". От него става видно, че президентът е изгубил своята човечност заради властта и е станал непоследователен в личния си живот.

"Той се представя като човек, който не обича богатите. Всъщност, президентът не обича бедните. Той, лидерът от левицата, казва за бедняците, когато е насаме - "беззъбите". И се възхищава на собствения си хумор!", пише бившата първа дама.

Френският президент, който в началото на годината осъществи социално-либерален поврат в своята политика и раздели собствения си политически лагер, е слязъл до най-ниските равнища на популярност в допитванията на общественото мнение. Книгата на Трирвильор със сигурност ще задълбочи тази тенденция.

Според в. "Хъфингтън пост " "Мерси за този момент" излиза в тираж 200 000 екземпляра, като 120 000 екземпляра ще бъдат пуснати в книжарниците и в супермаркетите.

Списание "Пари мач" изтъква, че за пръв път Трирвильор разказва за връзката си с Оланд, с когото беше заедно 9 години.

Според изданието връзката им е била подкопана от властта и ревността, а от творбата ще стане ясно, че Трирвильор е била страстно влюбена жена, но и собственически настроена към Оланд, че е била буквално луда по него, че му се е възхищавала, защото той я карал да се смее, но и да губи почва под краката си.

На корицата на книгата самата Трирвильор пише: "Всичко, което съм написала в тази книга, е истина. В Елисейския дворец се чувствах понякога като по време на репортаж. Страдах прекалено много заради лъжи, за да тръгна да лъжа на свой ред".

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: ФранцияФрансоа Оланд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
uff преди 9 години
Трирвильор, знаеш мнго добре, че Оланд има 5 деца и майката на децата му не прави трагедии! Напротив.С.мешно е да се правиш на отчаяна, не си на 16 години . Умните хора ще отминат тази книга: равна е на турска сапунка.Ама ти си уж умна жена.Но ще изкараш малко парици и присмех от елита: спомняш ли си държанието на съпугата на онзи президент- социалист, дето имаше И още едно тайно семйство? Държа се достойно жената.А ти? Книжки мелодраматични пишеш...
4
1
 
7
 
! Отговори
Истоар франсе преди 9 години
Започва се типично по френски шушу-му, шушумушу-шу. Човека нахлузи каската и се метна на скутерчето (като в епизод от френски комедиен филм с Луи дьо Финес). Отиде при една жена, която го очаква, а не като нашенеца - стои си у дома при жената, налива се с бира и гледа шампионска лига и сутрин не може да стане за работа.Мадам Трирвильо и 3200 страници да изпише, кво.
3
2
 
16
 
! Отговори
Лицемерието ! преди 9 години
Не обичат бедните ! - да да , а иначе лицемерят , че са демократи и ще ликвидират бедността.А в Америка Републиканците , даже не искат да признаят ,че има бедни - за тях всички имат възможност да са богати. Живеят си в собствения свят на богатство и драпат към международните ресурси на другите държави и правят още бедни по света , като го наричат ( световна глобализация )
2
4
 
17
 
! Отговори
Див Селянин преди 9 години
Га яди кифтетата не рива ся ривеш!
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ау, сега ще се занимаваме с интимните косми на двама грозни френски граждани