Зловещи находки в нацистки лагер

Археолози се натъкнаха на скрити газови камери
Обновена: 20 сеп 2014 07:41 | 19 сеп 2014 21:00, Александър Попов
155

Археолозите са започнали своите разкопки още през 2007 година. Снимка: Reuters

Археолози, работещи на мястото на концентрационния лагер на нацистите в Собибор в източната част на Полша, се натъкнаха на зловещи находки. Те са разкопали скрити газови камери по пътя към лагера на смъртта, в който са убити четвърт милион евреи. Намерени са и предмети, които са били на загиналите затворници.

Лагерът в Собибор е функционирал малко повече от година - от 15 май 1942-ра до 15 октомври 1943-та. Той е бил създаден в рамките на операцията "Райнхард", чиято цел е била физическото изтребление на евреите. 

Нацисткият лагер е бил разположен в гора, бил е с четири огради, високи 3 метра. Разстоянието между третата и четвъртата била минирана. До него е стигала и жп линия. Собибор бил разделен на три части - работен лагер, складове за вещите на убитите и газови камери. При камерите били паркирани няколко стари танкови мотора, които захранвали с отровен газ помещенията.

Пристигащите от различни лагери в Собибор евреи били убивани почти веднага, много малка част от тях били оставяни като работници.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
5
 
18
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
274 000 са всичките им убити и сега си го връщат тъпкано с повече от 100 милиона християни !
24
7
 
28
 
! Отговори
евронацист преди 9 години
Ако тия еврейчета-археолози се разровят под Хеопсовата пирамида,каквато е голяма,кой знае колко пещи ще открият!Няма начин в древен Египет да не е имало фашисти,нали и там са гонели евреите!То,евреите,кой ли ги обича,но това е друга тема!
23
10
 
10
 
! Отговори
ДЕРМОКРАЦИЯТА преди 9 години
по американски УБИ 2 000 000 българи. Това е ли ГЕНОЦИД или е просто грешка на растежа
22
2
 
7
 
! Отговори
36 i natatuk преди 9 години
6 pe6ti i seka pe6t kolkoto da izgori 1 trup.tam sa goreli predimno po4inali ot epidemii.konclagerite sa bili TRUDOVI LAGERI za bezplatna rabotna raka a ne masovi mesta za uni6tojenie kakto iskat da izglejda 4ufutskata propaganda
21
6
 
20
 
! Отговори
без преди 9 години
Защо толкова много владетели са се опитвали да изтребят евреите. От египтяните, римляните...та чак Хитлер. Защо точно евреите? Винаги ми е било чудно.
20
4
 
13
 
! Отговори
лъжа е преди 9 години
До Анонименда лъжа е и няма реални доказателства и всеки който говори срещу холокоста е заплашен от ексцесии и затвор. А не така се доказва истината. В училище учат това което им наредят а не фактите и реалност четете книги
19
3
 
6
 
! Отговори
do 33 преди 9 години
kvi pe6ti ve az sum bil tam ima 6 pe6ti kolko 4oveka moe se izgorat v 6 pe6ti 4ufute?ne pi6ete gluposti...
18
12
 
7
 
! Отговори
ЗА СВЕДЕНИЕ преди 9 години
на заблудените многознайковци, дето тук се пишат "фашисти" или "антикомунисти". Не си пожелавайте да видите или преживеете наистина този кървав терор, когато хващат хората на улицата, товарят ги на влакове и ги изгарят в пещите, понякога все още живи. Аз съм бил в Освиенцим и гледката е потресаваща. По-страшно нещо от фашизма няма
17
8
 
18
 
! Отговори
officer преди 9 години
Ееееееее, малко се оляха евреите със скапаната им пропаганда...Че са вършени ужаснинеща е факт, но да откриват на всяка крачка лагери и да твърдят че само за 5 години са извършени такова количество неща, каквито не могат да се случат и за 20 е комично. Евреите сами са си финансирали тази война и са си прочистили народа, само те умеят да го правят. А германците са идеални за целта, защото са дисцплинирани,изпълнителни, перфектни бойци...и в много тежка криза тогава. За всички е ясно...
16
4
 
9
 
! Отговори
Шалом Акбар преди 9 години
Факт е, че след осем години съдебни дела Върходният съд на Канада постановява, че в книгата не се съдържа НИТО ЕДНО НЕДОКАЗАНО твърдение, отхвърля безусловно обвиненията за клевета и разрешава отпечатването и.
15
4
 
8
 
! Отговори
Шалом Акбар преди 9 години
Ернст ЦунделШест милиона изгубени и намерениЕрнст Цундел, авторът на книгата "6 милиона - изгубени и намерени" в продължение на осем години е бил съден от еврейското лоби в Канада за клевета. Факт е, че по време на този процес е било оспорвано буквално всяко твърдение в труда му и той е бил принуден да го защитава и доказва с автентични източници от времето на Втората световна война - протоколи на Червения кръст от периода '41-'45-та, протоколите от Нюрнбергския процес (или казано по-точно
14
4
 
8
 
! Отговори
22 i natatuk преди 9 години
gazopvite kameri v kavi4i sa stroeni sled voinata za da se podhranva lajata za xolokosta i da moje da se pla6ta na izrael.xodil sum v osviencim .gazovite kameri sa laja.ima6e film za tex.nekakav u4en dokazva 4e ne e vazmojno da se izbivat tolkova mnogo xora na edno mesto s ciklon.nema nujnata xermeti4nost..a sega slagaite minus 4ufut4eta
13
5
 
15
 
! Отговори
ewto преди 9 години
До до ewto да излъгаха ме и лъжат целия свят. Защо истината за холокоста се защитава със закон. Защо вече започнаха да признават че не са убити 6 милиона доста по малко? Защо няма писмени данни че целенасочено убиване на евреи при положение че хитлеристите са водели много стриктна документация.
12
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
gazovi kameri ne sa6testvuvat.tva e izfabrikuvana 4ufutska laja i propaganda
11
7
 
24
 
! Отговори
ewto преди 9 години
Мръсните евреи не спират да лъжат.И защо го откриват археолози да не е станало в древноста. та ВС беше преди 60 г. опитват се да поддържат мита за холокоста ли?
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Защото са СОЦИАЛИСТИАбсолютно сте прав(а).Дали ще са ТЕСНИ социалисти, НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИСТИ или каквито и да е, все тая.Уродливата идеология е една.
9
4
 
10
 
! Отговори
Защото са СОЦИАЛИСТИ преди 9 години
Еми просто Социалисти,кво се чудите.Едните кафяви,другите тъмно червени,разлика никаква.Пенсионерите,болните и протестиращите в гробищата.Нарича се Ф-генетика за неосведомените.
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ИлияАбе то и общият парад в Брест на комунисти и нацисти казвате, че бил пропаганда...АМА НЕ Е !
7
10
 
3
 
! Отговори
Георги Димитров : преди 9 години
В коя държава по света национал-социалистите не са били диваци и варвари ?
6
0
 
10
 
! Отговори
макимаус преди 9 години
това ще да са античките камери