Зловещи находки в нацистки лагер

Археолози се натъкнаха на скрити газови камери
Обновена: 20 сеп 2014 07:41 | 19 сеп 2014 21:00, Александър Попов
155

Археолозите са започнали своите разкопки още през 2007 година. Снимка: Reuters

Археолози, работещи на мястото на концентрационния лагер на нацистите в Собибор в източната част на Полша, се натъкнаха на зловещи находки. Те са разкопали скрити газови камери по пътя към лагера на смъртта, в който са убити четвърт милион евреи. Намерени са и предмети, които са били на загиналите затворници.

Лагерът в Собибор е функционирал малко повече от година - от 15 май 1942-ра до 15 октомври 1943-та. Той е бил създаден в рамките на операцията "Райнхард", чиято цел е била физическото изтребление на евреите. 

Нацисткият лагер е бил разположен в гора, бил е с четири огради, високи 3 метра. Разстоянието между третата и четвъртата била минирана. До него е стигала и жп линия. Собибор бил разделен на три части - работен лагер, складове за вещите на убитите и газови камери. При камерите били паркирани няколко стари танкови мотора, които захранвали с отровен газ помещенията.

Пристигащите от различни лагери в Собибор евреи били убивани почти веднага, много малка част от тях били оставяни като работници.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На всеки който е бил на посещение в Германия в концлагерите е видял помешения с паятнови врати и прозорци в които през прозореца са хвърляли кутии с газ което е абсурдно. Но истинските газови камеро с херметични врати и специални боксове за пускане на газ на никой не ги показват защото те са само 2 и са метър на метър - там може да се съберат само 3 човека и е невъзможно да избиш 6 милона. Тези камери са използвани за обезпаразитяване на дрехи *** пренасяли тиф имало е епидемии.
44
9
 
4
 
! Отговори
НЕ СТАВА ДУМА преди 9 години
за евреите само, а за това , че ФАШИЗМЪТ Е ОБЩЕСТВЕНО ЗЛО и трябва да бъде преследвано с цялата строгост на закона. Не случайно в САЩ осъдиха един български младеж, / заблуден като лальовците на този форум - разни Одисейчета и други пикльовци / на 25 години затвор за една свастика. Ама тук е ДЕРМОКРАЦИЯ, истинската демокрация за народа загина заедно с НР БЪЛГАРИЯ. В териториите БГ е тъй - разни недоносчета се имат за корифеи
43
7
 
3
 
! Отговори
до 58 преди 9 години
ти добре ли си ве, я отиди в германия да видиш дали няма камери и после ела и пак ми кажи, щото аз лично съм ги виждал...ето до това довежда четенето на глупости в нета, затъпявате вечетова че бройката на убитите е силно преувеличена не значи че всичко е абсолютна измислица.оттам са излезли хиляди живи хора, които знаят много добре за какво става въпрос...и това ли е конспирация ?побъркахте се вече.
42
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"знае се датата , комисията, хората, ръководителя , финансите , местата , цялата технология , списъците с избитите по градове и страни , има за всичко документи"...Къде са докумените? Това са 6 милиона! Няма нито един документ - нито в Уикипедия, никто никъде. За убитите 20 хил офицера е Катин заповедта на Сталин може да се намери навсякъде в интернет. За Холокосат няма нищо.
41
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
извинете ама вече байгън,като чете човек има чуството че само евреи са жертви в концелагерите,имайте уважение към паметта и на другите милиони главно славяни избити в тия концлагери,споменавайте и тях защото холокост със съответната дума във всеки език са преживели поляци,руснаци,украинци,беларуси а в Югославия е било касапница между хървати,сърби и босненски мюсолмани всеки срещу всеки те пък направиха и римейк преди 20-тина години ВСЕКИ УБИТ Е МЪЧЕНИК НЕ САМО ЕВРЕИТЕ пууу
40
5
 
15
 
! Отговори
Ястреб+ преди 9 години
Според професор Норман Финкелщейн, който е евреин по произход - историята за холокоста е най-голямата лъжа след ВСВ! Според журналиста Дейвид Кол, който е също евреин по произход - историята за газовите камери е измишльотина, както и цялата история с холокоста е една голяма лъжа, използвана от ционистите!
39
4
 
12
 
! Отговори
Ястреб+ преди 9 години
Фактът, че в много страни има закони, които забраняват отричането, дори изразяването на съмнение в достоверността на историята на холокоста е явно доказателство, че достоверността на история за холокоста е ... меко казано, страшно много съмнителна! Но, от друга страна, все още няма никакви доказателства - нула, зиро, зилч, съфър, ниенте доказателство!!!!!! - да потвърди достоверността на историята за предумишленото изребление на 6 милиона (забележете - точно 6 милиона!!) евреи от нацистите!
38
1
 
18
 
! Отговори
Ястреб+ преди 9 години
Според исторически документи, от 250Н.Е. до ден-днешен, евреите са прогонвани 96 пъти от 84 държави или държави/градове. От множество археологични документи от периода на вавилонците, древния Египет, и дори шумерите става ясно, че дори през древността жителите на тези развити цивилизации са пропищели от мошеничествата на Моше.
37
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато се основавал Холокоста през 50те и 60те, първоначалният замисъл е бил 11 милиона изгорени с огън, но тази версия се отхвърля като доста недостоверна и се минава на варианта с газовите камери. Това е първата версия, но после се оказва, че този газ циколон Б не става за масови убийства, пък и нямало толкова призведено, затова сега официалната версия е 1.5 милиона с циклон Б, другите 4.5 милиона са задушени с газове от дизелови двигатели.
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има историци, така наречени ревизионисти които твърдят, че не е имало умишлено избиване на евреите, и жертвите не са 6 милиона ами около 300 хиляди. Никой не се опитва да ги обори, вместо това в цяла Европа това се инкиминира и тези историци ги вкарват в затвора - пример е Юрген Граф който в демократична Швейцария е осъден за книгата си на затвор, а в момента е намерил политическо убиежище в Русия където се издържа като преводач и журналист (Уикипедия)
35
2
 
15
 
! Отговори
ДТ-54 преди 9 години
До без Защото се честни ,справедливи ,благородни , не лъжат , не наричат друговерците животни,т.е. ,гои. Защото в тората не пише ,,Там където ти стъпи крака всичко става твое и ....избии до крак ,, и т.н. И защото Господ не казал на тях че са ,,богоизбрани и Земята им принадлежи,, и те са солта на Земята и .....
34
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига сте лъгали хората бе и до ден днешен няма намерена газова камера нито някакви доказателства за това .Който се интересува може да се поразрови и ще попадне на доста интерсни неща из нета..
33
5
 
9
 
! Отговори
Georgiev преди 9 години
Малко са им били камерите!
32
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ROM Пази Боже от Американско -евреиска демокрация. Където и стъпи чепика , кръв и сълзи. Българите нямат ,ама никакви претенции, ама никакви, да са носители на дИВУкрация.
31
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е,хубаво.Цял свят съжалява за убитите еврей през ВСВ.По едно време са се опитали да изкарад половин милиард убити само в концлагерите от лошите нацисти.Ама са се усетили че това е било кажи речи цялото население на Европа.После като е лъснала лъжата бройката е била смалена до само 120млн,после като видяли че и това не върви до 40 милиона да после до 20 и тн.Май последно са около 10 милиона,но никой не дава смислен отговор на въпроса къде са труповете им?600 000 тона месо и кости къде се укриват?
30
2
 
11
 
! Отговори
без преди 9 години
Не знам защо ми слагате плюсове и минуси. Аз наистина питам - не изразявам мнение. Защо толкова много владетели са се опитвали да изтребят евреите?
29
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този цирк сме го гледали и няма тенденция да спрат това представление. То е вечно представление. Амбър!
28
8
 
4
 
! Отговори
ROM преди 9 години
PAZI BOJE OT BAI GANIOVSKA RUSKA ARABSKA I TURSKA DEMOKRACIA
27
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скрити камери ! Айде пак дивотии ! Те и на Луната да отидат и там ще има доказателства. В Бухенвалд на табелата пишеше че са убити 4 милиона от,който по-вечето са били евреи. После смениха табелата с 1,5 мил .загинали ,а евреите си останаха пак 6 милиона. И защо със закон и заплаха за затвор ще ни задължават да вярвяме в цифрата 6 000 000. това е насилие, фашистки метод доказващ безсилие. Навремето през 1990,СССР отвори архивите на Райха .Загинали около 360 000х. евреи. После мълчание.
26
8
 
4
 
! Отговори
Бесни антикомунисти преди 9 години
скачат като бълхи по сибирската мечка, ама не знаят, че:1 мечката не е комунист2 В Сибир бълхи не виреят3 В по-топлите краища на Европа бълхи се въдят, ама на сибирската мечка козината и е дебела и не ги забелязва, когато навести тези райони