Терорист си отворил писмото-бомба, пощата му го върнала

Или защо е доказано, че мъжете са по-глупави от жените
Обновена: 12 дек 2014 14:05 | 12 дек 2014 14:05,
71
Терорист си отворил писмото-бомба, пощата му го върнала
Снимка: Reuters, архив

Мъжете наистина са по-глупави от жените, защото са главни герои в 90 процента от случаите за хора, умрели глупаво, съобщи в. "Дейли телеграф".

Британски учени направиха анализ на наградите "Дарвин", присъждани от 20 години за върховна глупост на хора, които сами са причинили смъртта или импотентността си. В 90 процента от случаите лауреатите са мъже.

Наградите са наречени на Чарлз Дарвин, който създава теорията за оцеляването на най-приспособените. Присъжда се на хора, които непреднамерено са подобрили човешкия генетичен фонд, като са се премахнали от него изумително глупаво.

Сред достойните за наградата са мъж, който решил да се прибере у дома, като закачил пазарска количка за края на влак, и терорист, който отворил собственото си писмо-бомба, когато то било върнато по пощата заради недостатъчно марки. Има и мъж прострелял се в главата с "шпионска писалка", докато показвал на приятел, че тя е истинска.

От 322 независимо проверени номинации за наградите "Дарвин" 14 са изключени, защото участниците са и мъже, и жени - обикновено двойки в компрометиращи пози. От останалите 318 случая 282 (88,7 процента) са за мъже. Само 36 са за жени.

Разликата съответства напълно на теорията за мъжкия идиотизъм, според която мъжете са идиоти, а идиотите правят глупави неща. Учените пишат в коледния брой на "Бритиш медикъл джърнъл" колко странно е, че мъжете са склонни да поемат такива ненужни рискове, за да докажат себе си, да бъдат оценени от събратята си, или за да могат да се хвалят с това.

"Съществуват много анекдоти в подкрепа на теорията за мъжкия идиотизъм, но досега нямаше систематичен анализ на половите разлики в идиотично рисковото поведение" - каза д-р Денис Лендман от университета на Нюкасъл.

Учените признават, че изследването им има недостатъци, защото жените може би са по-склонни да номинират мъже за наградите "Дарвин", а и половата разлика може да отразява разликите в употребата на алкохол. "Въпреки тези недостатъци няма съмнение, че носителите на награда "Дарвин" почти не правят оценка на риска, нито се опитват да го намалят. Те просто извършват намисленото. В някои случаи интелигентността на лауреата може да бъде поставена под въпрос".

Данните подкрепят хипотезата, че алкохолът кара мъжете да се чувстват "бронирани". Пример са трима мъже, играли на версия на руска рулетка, като поред обръщали по чаша и след това стъпвали на неексплодирала сухопътна мина от Камбоджа. Мината в крайна сметка гръмнала, срутила бара и убила и тримата.

Учените са убедени, че теорията за мъжкия идиотизъм заслужава да бъде изследвана още и "тъй като наближават празници, възнамеряваме да продължим с наблюдения в действие и с експериментално изследване за мъже и жени, със и без алкохол, в полунатуралистичната обстановка на коледните партита".

Д-р Лендрем призна, че е бил изненадан от поразителната разлика за двата пола. "Жените в службата ми обаче не бяха изненадани, което според мен, казва всичко по въпроса".

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
canko преди 9 години
282 мъже и всички жени са доказано глупави
50
0
 
0
 
! Отговори
canko преди 9 години
От 322 независимо проверени номинации за наградите "Дарвин" 14 са изключени, защото участниците са и мъже, и жени - обикновено двойки в компрометиращи пози. От останалите 318 случая.10 ги е покрил Д.П
49
0
 
3
 
! Отговори
Lan преди 9 години
Да подценяваш другия пол е глупаво, това е и причината да те водят за...носа :)! Иначе може да питаш който искаш акушер и той ще ти каже точно колко са издръжливи жените. Слабият пол издържа при нормално раждане и БЕЗ усложнения болката като при счупване на 20 кости едновременно, често без гък да каже, при това обикновено без да е яла, спала, пила вода и по 20 часа, някои и повече и това е преди усложненията! И повярвай, това е лесната част от живота на една жена, защото свършва за ден-два. :)
48
0
 
2
 
! Отговори
Lan преди 9 години
Жените са по-слаби физически, това е факт, не за такъв тип издръжливост ставаше дума. Жените са способни да издържат еднотипни и дразнещи дейности, които малко мъже са способни да издържат, като например някой да им реве ден и нощ, месеци наред. Да, не съдова хирургия :). Вярно е, че хормоните са много и различни, но лудниците доказват кой точно е по-издръжлив психически - и там съотношението на пациентите е подобно като в тази статия. Освен това са по-издръжливи на студ, болка, безсъние..и т.н.
47
2
 
2
 
! Отговори
52ри преди 9 години
"Жените от своя страна са устойчиви, упорити и много издръжливи, за това и въртят къщата, раждат деца и се грижат за мъжете."За физическата издържливост дори е излишно да се коментира. Всеки спорт има разделение мъже/жени... и то не е, защото жените ще надминат мъжете. Жените са по-слаби, мускулите им са по-малко ефективни за единица тегло. Рефлексите им са по-бавни.Единственото в което са добри жените, е да водят мъжете за члена. Така ни карат да бачкаме за тях и да правим, каквото искат.
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Жените от своя страна са устойчиви, упорити и много издръжливи, за това и въртят къщата, раждат деца и се грижат за мъжете."Не са, за жалост нито едно от тези неща.Жените са емоционално нестабилни, защото хормоните им са на екстремно влакче всеки ден от месеца. Хайде максимум от единия днес, утре максимум от другия за разнообразие.Не са издържливи психически, най-тежките и натоварващи психологията професии се вършат от мъже. Тежки операции, разследване на самолетни катастрофи, патолози...
45
0
 
4
 
! Отговори
Андрешко преди 9 години
Тестостерона е по-силен от всеки ум, а комбинацията тестостерон+алкохол+малко ум е по-силна и от мина
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Алкохолът не прощава-това е истината.
43
0
 
8
 
! Отговори
Lan преди 9 години
Глупава статия, мъжете са по действието - за това тласкат света напред, правят нови открития, заемат лидерски позиции и естествено грешат - войни, насилие, гледане на безсмислени спортове по телевизията :). Жените от своя страна са устойчиви, упорити и много издръжливи, за това и въртят къщата, раждат деца и се грижат за мъжете. Кой е по-умен е индивидуално и зависи как се прилага този ум, такава генерална статистика не може да има!
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Миме защо такава статия. Мъчно ми е за теб някой ти е разбил сърцето ли. Не страдай има и други да не направиш някоя глупост моля ти се.
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
преди много години, в Русия един човек беше решил да си пази колата, като пусне ток по седалката. Писаха, че бил забравил и седнал. Сега как се е затворила веригата и др. подробности не помня, но случая е доста подобен на описаните.
40
2
 
6
 
! Отговори
45ти преди 9 години
И да не забравяме философията.Всички големи философи, които тласкат човечеството морално напред са мъже. Развитието на идеите за демокрация, свобода, равенство и т.н. Джон Лок, Жан Жак Русо, Аристотел, Платон...Жените ... били по "умни" от мъжете. Ама моля ви се, естествено.
39
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Или защо е доказано, че мъжете са по-глупави от жените"ХеХеХе колко сладко.Всички цивилизации досега, всяко значително научно, инженерно и производствено откритие е направено от мъже.Всички постройки от пирамидите до небостъргачите, атомните подводници и Ел-централи. Болници и лекарства. зкуство поезия, картини, скулптури велики композитори на музика.Жените досега само си клатят краката и от време на време ги отварят да им влезе и после да им излезе нещо. Без мъжете, са с ниво ***.
38
0
 
9
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Всичките ни политици би трябвало да са лауреати на тази награда, нищо, че са живи и здрави за сега, щу народ си замина заради глупостта им, пфу!
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А и при двата пола има умни има и пълни и...ти! Така, че е глупаво да се прави такова сравнение като цяло. Някакъв направил невероятна простотия и от там да правим генерално заключение за всички? Ми смешно е.
36
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интелигентността няма нищо общо с risk-taking behavior, което е всъщност типичното за мъжете. А авторите на изследването и "журналистката", преписала тая "статия" са истинските ***.
35
1
 
9
 
! Отговори
Гешо преди 9 години
Не виждам защо се пенете , това е един факт , който го пишеше тази сутрин в западната преса . Оказва се че мъжете поемат повече рискове от жените , въобще не става дума кой е по умен .
34
4
 
9
 
! Отговори
The Viking преди 9 години
Продължене До 21: Също, лесбийки и гейове си е имало, има си и ще продължава да си има, не виждам какво ви пречи кой какво прави в леглото си и с кого. Аз лично съм хетеро мъж, но гей хората не ми пречат с нищо, те пречат само на несигурни в собствената си сексуалност "хетеросексуални" мъже, опитващи се да се докажат като такива. Никой не ти прокламира "бъди гей! по-добре е!", напротив, бъди такъв, какъвто си и остави и другите да бъдат себе си, това е, няма никакви пропаганди на тая тема.
33
2
 
6
 
! Отговори
The Viking преди 9 години
До 21: За първото, че е глупост - прав си, но за останалите не си: Никъде никой не твърди, че Християнството е нещо ужасно - Християнския, както и Ислямския фанатизъм са еднакво ужасни, но самите религии имат сходни учения и много прилики, като в основата са мира и вярата. А ако под нормален семеен живот разбираш да се бият шамари от време-навреме на жената и мъжа да доминира, вместо да има разбирателство и равенство - да, това Е признак за ограниченост, слабо казано.
32
5
 
9
 
! Отговори
darcas преди 9 години
Друг пример - тоя сайт не създава никакъв БВП, а в него пишат основно жени. Докато мъжете работят и създават реални стоки, услуги, които пишещите дами тук потребяват:)