Терорист си отворил писмото-бомба, пощата му го върнала

Или защо е доказано, че мъжете са по-глупави от жените
Обновена: 12 дек 2014 14:05 | 12 дек 2014 14:05,
71
Терорист си отворил писмото-бомба, пощата му го върнала
Снимка: Reuters, архив

Мъжете наистина са по-глупави от жените, защото са главни герои в 90 процента от случаите за хора, умрели глупаво, съобщи в. "Дейли телеграф".

Британски учени направиха анализ на наградите "Дарвин", присъждани от 20 години за върховна глупост на хора, които сами са причинили смъртта или импотентността си. В 90 процента от случаите лауреатите са мъже.

Наградите са наречени на Чарлз Дарвин, който създава теорията за оцеляването на най-приспособените. Присъжда се на хора, които непреднамерено са подобрили човешкия генетичен фонд, като са се премахнали от него изумително глупаво.

Сред достойните за наградата са мъж, който решил да се прибере у дома, като закачил пазарска количка за края на влак, и терорист, който отворил собственото си писмо-бомба, когато то било върнато по пощата заради недостатъчно марки. Има и мъж прострелял се в главата с "шпионска писалка", докато показвал на приятел, че тя е истинска.

От 322 независимо проверени номинации за наградите "Дарвин" 14 са изключени, защото участниците са и мъже, и жени - обикновено двойки в компрометиращи пози. От останалите 318 случая 282 (88,7 процента) са за мъже. Само 36 са за жени.

Разликата съответства напълно на теорията за мъжкия идиотизъм, според която мъжете са идиоти, а идиотите правят глупави неща. Учените пишат в коледния брой на "Бритиш медикъл джърнъл" колко странно е, че мъжете са склонни да поемат такива ненужни рискове, за да докажат себе си, да бъдат оценени от събратята си, или за да могат да се хвалят с това.

"Съществуват много анекдоти в подкрепа на теорията за мъжкия идиотизъм, но досега нямаше систематичен анализ на половите разлики в идиотично рисковото поведение" - каза д-р Денис Лендман от университета на Нюкасъл.

Учените признават, че изследването им има недостатъци, защото жените може би са по-склонни да номинират мъже за наградите "Дарвин", а и половата разлика може да отразява разликите в употребата на алкохол. "Въпреки тези недостатъци няма съмнение, че носителите на награда "Дарвин" почти не правят оценка на риска, нито се опитват да го намалят. Те просто извършват намисленото. В някои случаи интелигентността на лауреата може да бъде поставена под въпрос".

Данните подкрепят хипотезата, че алкохолът кара мъжете да се чувстват "бронирани". Пример са трима мъже, играли на версия на руска рулетка, като поред обръщали по чаша и след това стъпвали на неексплодирала сухопътна мина от Камбоджа. Мината в крайна сметка гръмнала, срутила бара и убила и тримата.

Учените са убедени, че теорията за мъжкия идиотизъм заслужава да бъде изследвана още и "тъй като наближават празници, възнамеряваме да продължим с наблюдения в действие и с експериментално изследване за мъже и жени, със и без алкохол, в полунатуралистичната обстановка на коледните партита".

Д-р Лендрем призна, че е бил изненадан от поразителната разлика за двата пола. "Жените в службата ми обаче не бяха изненадани, което според мен, казва всичко по въпроса".

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
6
 
! Отговори
darcas преди 9 години
Мъжете често предприемат рискове, като това им е и биологичната функция - търсене на препитание, нови територии. На жените основната биологична функция е да пази плода и поколението. Та затова няма рискове и издънки. Само че и другото е вярно - който не рискува, не печели. Дори и днес в модерни времена, няма известни жени-учени, изпитатели. Винаги има изключения, но те потвърждават правилото.
30
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И мъжете са *** и жените, просто жените са по-страхливи.
29
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тишината в спалнята поражда безумия, като тази "статия".
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Грешката не е недък на нашето незнание, а плод на неправилната ни преценка. А за спортовете, не ги сравнявайте, защото към този случай е неприложимо, не че не можеш да се състезаваш с противоположния пол, просто такива са правилата.
27
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
жените са страхливи и не предприемат рискови действия. нормално е да се дънят по-малко.
26
7
 
20
 
! Отговори
вергил преди 9 години
Като са по-умни жените, защо имат отделни турнири по шахмат, а не играят заедно с мъжете?В този спорт физиката няма никакво значение.Освен това всички велики учени са мъже-с едно изключение Мария Кюри.
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така е защото блондинките са изключени т.е. извън класацията !
24
11
 
11
 
! Отговори
Зиг преди 9 години
Значи... че има истина в коментарите по-долу - има. Обаче, драги, пропускате един много значителен момент, като твърдите, че всички изобретатели били мъже - демек, по-умни. Пропускате момента, че векове наред на жените не им е било позволено да четат, да се развиват, да се образоват. Не е било "присъщо" на една жена да бъде умна и да коментира теми наред с мъжете. Та, спорно е. За разлика от вродената идиотия - тя е безспорна. :)
23
9
 
23
 
! Отговори
nedotam prost преди 9 години
Не виждате ли че статията е написана от жена, която явно е недооценена от мъжа си и си го изкарва в публиното пространство!!
22
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много разводнена статия. Я сега дайте нещо София vs. Провинция, ЦСКА vs. Левски, Исус vs. Аллах, Наркомани vs. Алкохолици...
21
6
 
11
 
! Отговори
Ценител преди 9 години
Тази разлика, в споменатото сравнение, се дължи на факта,че жените нямат склонност за задълбочаване на интересите си, познанията си, предизвикателствата за достигане до границите на неизвестното. А и повечето открития,още от миналите епохи досега, движещи напредъка ни, се дължи на мъже-учени,пътешественици, военни,всички по своему изобретатели, които пряко или косвено са рискували здравето и живота си. Е, някои ги избива на "руски" и бомбени рулетки, плуване всред акули и т.н. :)
20
4
 
22
 
! Отговори
1 преди 9 години
Следните неща са факт в съвременното общество:Мъжете да са *** и прости. От тях няма нужда освен когато трябва да вършат мръсната работа.Християнството е най - ужасното нещо на света. Воденето на нормален семеен живот - признак за ограниченост.Гейовете и лесбийките са модерните хора в обществото които знаят и могат. Те учат другите на истинатаИсляма е най - мирната религия на планетата"Изследвания" и "научни" доказателства за това се появяват всеки ден.
19
3
 
23
 
! Отговори
хммм преди 9 години
голяма мъжемразка е момичето, не и се ядосвайте, голяма част от статиите и са такива, като оная колко много работа вършели жените, а мъжете стоели само. Просто се вижда в какво семейство е отгледана с какви принципи и възпитание. Между половете трябва да има равенство, само тогава има напредък и правилно развитие. Подобни ,,новини,, да си ги обсъжда на кафе с комшийката срещу нея, друга полза няма.
18
4
 
8
 
! Отговори
Миладин преди 9 години
При открит взривен от мина бар и трима загинали, ми е чудно как са разбрали предисторията с "тестването"? Спокойно може да е станало и по много други начини, но разбира се не толкова интересни за генериране на трафик. (Чудя се, колко ли от информацията, която ни се предлага по принцип изобщо се доближава до някаква истина?)
17
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При 90% мъже дарвинови лауреати, това означава, че жените съставляват 10%. При носителите на нобеловите награди съотношението е още по-драстично 5,3% жени срещу 94,7% мъже, т.е. доказано е, че жените са по-глупавата половина от населението, но британските учени още не са го открили, а и да го открият Несторова няма да го преведе.
16
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само, че всичко полезно на света е изобретено от мъже, включително и компютъра на който е писала авторката, включително и сградата в който и е офиса е построена от мъже и колата с която я отишла на работа, също е изсмислена и сглобена от мъже.
15
0
 
12
 
! Отговори
do 2 преди 9 години
Така е. И най-забавното е, че точно тов привлича жените, което те свързват с един вид сигурност. Та в крайна сметка, кой е по-глупавият? Този който се прави на ***, за да привлече интерес или този който му вярва и му се връзва. :DНезависимо дали мъже ил жени, хората не сме равни. Просто има по-умни и по-глупави и то от двата пола. Това е интересна статистика, от която могат да се извлекат куп други заключения. Както написах в коментар 1: жалко че хората не могат да мислят логично.
14
0
 
12
 
! Отговори
до ха ха ха преди 9 години
ако беше римлянин нямаше да те трият
13
0
 
19
 
! Отговори
камилата преди 9 години
Както най-умните хора са мъже,така и най-глупавите са такива,има баланс.
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хихи, този терорист определено е бил Ентелегентен. Ама те тези са някаква друга раса хора, при които мозъкът е още недоразвит. Не знам дали трябва да ги третираме като хора с права. Хммм...