Арестуваха US туристки, писали по Колизеума

Жените не знаели, че е сериозно да се повреди паметник
9 мар 2015 16:30,
30
Арестуваха US туристки, писали по Колизеума
Снимка: Reuters, архив

Две американски туристки бяха арестувани за „обезобразяване на паметник“ в Италия, който е повече от 1000 години по-стар от държавата, пише британският „Метро“.

Обезобразеният паметник е емблематичният Колизеум. Момичетата, едното на 21 г., другото на 25 г., са обвинени в това, че са си оставили инициалите на Колизеума, а след това дори са документирали със селфи вандалската си проява.

Италианските медии съобщават, че жените са използвали монета, за да издълбаят буквите „J” и „N”. Инициалите са с височина от почти 8 см.

След като били забелязани от други туристи и полицаи, девойките били арестувани и обвинени в „нанасяне на щети върху сградата на историческия и художествен интерес“.

Двете жени се извинили за действията си, като твърдят, че ще помнят изживяването си цял живот. Въпреки това обаче те признали, че не предполагали, че е толкова сериозно да се повреди една от най-известните сгради на планетата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много проста нация е американската
23
2
 
9
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
Предлагам да ги накажат със 100 тънки пръчки на голо пред Колизеума и после 10 дни да почистват тоалетните на Колизеума. Да се покаже по всички канали на телевизиите. Обама да се извини публично на Ренци
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пиши "к*р" и да си ходим
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха сега като им гледате средностатистическото интелектуално ниво ми кажете защо по дяволите нашите политици им лижат гъзовете на американците?-----------------------------Как защо? За долари.
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 23айде разправяй де!
19
2
 
7
 
! Отговори
:) преди 9 години
С 250 годишна история - как да знаят?! Надали могат да си представят какво значи 1000-2000 години назад в миналото...
18
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой не е правил щуротии на тия години. Само чакате да прочетет нещо за някоя американска издънка и почвате с антиамериканската пропаганда. Айде да не ви разправям, какво съм виждал от българи и руснаци по Европа.
17
1
 
0
 
! Отговори
Щурманфюрер СС преди 9 години
Обама да ги порицае на скаутско събрание и наложи мъмрене. Те са от демократически произход и ще се поправят.
16
3
 
9
 
! Отговори
Нищо чудно преди 9 години
Ами откъде да знаят? Една държава, която е създадена рушейки и унищожавайки коренното население, която освен собствените си интереси не признава нищо друго, едва ли възпитава поданиците си да зачитат и уважават паметници на културата на други народи.
15
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И ако това не е облика на високо интелигентния американец не знам какво е. Лошото не е това че американците са *** нация, лошото е че ни заставиха да ги стигнем по тъпотия. Лошото е че ги величаем и ги правим велики. лошото е че нацията оглупя и продължава да оглупява. Лошото е че управляващите ни водят към това. Да напред към страната на неограничените възможности...
14
4
 
9
 
! Отговори
До Х преди 9 години
Руски турист бе осъден на четири месеца затвор и глоба в размер на 20 000 евро за това, че издълбал буквата "К" в каменната стена на Колизеума в Рим, съобщи агенция АНСА, цитирана от ТАСС.ТАСС и те ли са американци?
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
gost е прав, не го нападайте - имаше един руски др*шльо дето си беше направил селфи от върха на пирамидите. Лицемерието и арогатността не са типични ценности на американците , но водят по всички показатели и класации!
12
6
 
4
 
! Отговори
До Х преди 9 години
руски турист колизеум в гугъл и почни да мислиш сам, не чакай на готово опорнитр ти точки!
11
4
 
2
 
! Отговори
До Х преди 9 години
миличкия, чак ми стана жал за теб, ако прочетеш какво си написал, сигурно ще пуснеш и ти някоя сълза от умиление
10
3
 
1
 
! Отговори
До FRG преди 9 години
Ти си номер едно, да не кажеме и НУЛА!Поклон пред тебе капитане!!!Само така!
9
9
 
8
 
! Отговори
До gost преди 9 години
Стига с тая юдею-империалистическа пропаганда!!! Руския човек НИКОГА не би си позволил такъв акт на варварство спрямо паметник на културата! ФАКТ!
8
4
 
12
 
! Отговори
FRG преди 9 години
Много не ги трая тази нация и номерата им не минават пред мен. Не пропускам да им демонстрирам превъзходство и нарочно чакам на въпреки да ми кажат нещо, но досега не са посмявали. Един такъв реднек почти ми се разплака в галерия Уфици. Някакъв 40-годишен *** се блъска и настъпва наред, врякайки наляво-надясно. Ако само беше посмял да си вдигне погледа от сандалите, докато му разяснявах каква са леш долнопробна, щях да го спукам. Блъскат се като *** добичета и все вдигат шумотевица.
7
1
 
14
 
! Отговори
Пътуващия преди 9 години
Ха сега като им гледате средностатистическото интелектуално ниво ми кажете защо по дяволите нашите политици им лижат гъзовете на американците?Да се забрани на US *** да стъпват в люлката на цивилизацията - Европа! Това им трябва. Или пък изпит по история - взема го и след това им се дава виза за посещение...
6
2
 
11
 
! Отговори
Х преди 9 години
До gostВерно ли бе??? Я дай линк към информацията за руснака или просто по рефлекс защитаващ всичко свързано с американските си господари.
5
0
 
33
 
! Отговори
хах преди 9 години
знаят те много добре !! просто си мислят че всичко им е позволени разглезени лигли