Криза, криза, колко да е криза?

В Гърция изпъква контрастът на проблемите и живота на макс
Обновена: 3 юли 2015 10:18 | 3 юли 2015 10:18, Александър Попов
57

Снимка: Reuters

Докато Гърция се разкъсва от политическа и икономическа криза, по курортите не си личи особено напрежение и вълнение. Животът по плажовете и таверните си върви с пълна сила, а туристи от цял свят се радват на хубавото време.

Екип на Ройтерс направи фоторепортаж на Санторини, като си личи контраста. От една страна на туристите хич не им пука за Ципрас, Варуфакис, МВФ и има ли бъдеще Гърция в Европа. Още по-малко пък ги интересува предстоящия референдум в неделя.

За кризата говорят единствено опашките от пенсионери пред банкоматите, които отпускат само по 60 евро на ден на местните жители.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: СанториниГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
E то екипа на ройтерс какво очаква, туристите да си разпелатат чорапите заради малоумите на Сипрас :)
27
2
 
32
 
! Отговори
MG преди 8 години
Е, аз ако съм на море да се интересувам от това какво прави Мадафакис ли. *** тъпата статия!
26
2
 
32
 
! Отговори
до 24 преди 8 години
100% прав сина майка ми цялата пенсия е 75 еуро.Ще може да тегли два дни по 30 еуро...така че я пращамв Гърция:)))А между другото....от банкоавтоматите на КТБ по колко могат да се теглят дневно?
25
0
 
41
 
! Отговори
ах ти черно море преди 8 години
Нашите курорти не могат да се мерият с гръцките(обслужване,сезон и тн..)На много места още не е решен проблема с отпадъчните води.Безумни цени и отношениекъм редовните клиенти (Руснаци и Българи).Някакви измислени хотелиери, които наемат хорада им работят за жълти стотинки, после цяла година рев и пресконференции че бизнеса е зле. Щяха да търсят китайски,индийски,извънземни туристи за този сезон.Не можете да разчитате на атентати в други държави да си пълните хотелите......
24
1
 
23
 
! Отговори
На преди 8 години
БГ пенЗионерите не им трябва да теглят - само си дават парите за климатици :))
23
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дай боже и БГ пенсионерите да могат да теглят всеки ден по 60 евро...
22
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преобладаващата част от туристите около 80 % планират почивката си няколко месеца предварително, така че тези които сега са в Гърция в преобладаващата си част са платили пакетите си още зимата, самите хотели могат без проблем да изкарат около седмица при затворени банки, може би ще устискат и 2 седмици, но повече ще е доста трудно
21
1
 
26
 
! Отговори
555 преди 8 години
Екипът на Ройтерс е направил направо аматьорски снимки. Явно или са били пияни през цялото време или е била жената на някой от шефовете, която е почивала и се е правила на фото-екип.
20
3
 
27
 
! Отговори
прав си преди 8 години
До Истинатаабсолютна истина.....много скоро бях в Солун.Тук по медиите дават за някаква друга държаваспоред мен.Нескопосан опит да заблодят хората.
19
2
 
33
 
! Отговори
до 14 преди 8 години
Приятелю, не се плаши за гърците, те имат опит с финансови кризи още от 1885-9години.Ако не се лъжа 6-7 до сега.Лошото е че ние сме в перманентна финансова криза от 1990г.Кражби,олигарси,некомпетентни правителства,лакоми и подкупни дипломати.Това е Българиявече четвърт век за огромно съжаление.От когато султан Мурад основава еничарския корпус 1365г. та чак до сега еничари вилнеят из България....просто сменят султана :((((
18
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Търся гъркиня за домашна прислужница.
17
3
 
44
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Кризата в Гърция е в големите градове, където има безработица, а свикналите на 2000+ евро държавни чиновници са с намалени заплати. По курортите е пълно с хора и парите текат като река. Всичко друго са платени съобщения на хотелиерската мафийка в България. Каквото и да пишете за Гърция, софиянци масова прекарват отпуските във "фалирала" Гърция, а на Черноморието е глад и мизерия. И така ще бъде :)
16
1
 
38
 
! Отговори
I преди 8 години
Понятието "криза" предполага временно състояние (2-3-5 години), докато България е в състояние мизерия. Та кризата ще "удари" по следния начин гърците - ако сега живеят 4 пъти по-добре от нас, ще бъдат принудени да живеят само 3 пъти по-добре. А не да оцеляват като тук.
15
3
 
25
 
! Отговори
ъндерстенд преди 8 години
Пък и то едни съюзници УСА и ЕС. малки клети соросчета,вашата любима приятелка ВикторияНюлънд не беше ли казала преди годи две *** THE EU?Атомни бомби искаше да пуска над европа Русия.....е то дулгогодишната употреба на антидепресанти и тежки наркотици до там водят.
14
3
 
28
 
! Отговори
дано не стане, но преди 8 години
Някой дава ли си изобщо сметка, че Гърция в момента върви по инерция и ако след понеделник не се вкарат пари в тази страна, всичко блокира и отива по дяволите. Да не се окаже така, че милиони туристи да искат да се изнесат едновременно. Кризата ще стане и хуманитарна.
13
7
 
28
 
! Отговори
ъндерстенд преди 8 години
Май малко хора разбират, или поне се правят,не искат да разберат,че ЕС и УСА са във фактически фалит.Уса не могат сами да спонсорират война дори с/у Иран камо ли Русия и Китай.Искат да завлечат и цяла европа в този конфликт.Преди поне насъкваха народи да се бият един с/у друг а те даваха парите.Сега хем насъскват,хем пари не дават(то няма и от къде да ги вземат).Единствения изход за тези *** е война.....е чичко Сорос няма да се биередом до вас тролоиди,това е сигурно
12
7
 
26
 
! Отговори
докога ли преди 8 години
Това хубаво, но в момента си е риск да почиваш в Гърция. Засега нещата не вървят на добре, а след рефереднума не се знае какво ще стане в страната. Щяло да се подпише споразумение на всяка цена - пълни глупости, ако се гласува "против" споразумение скоро няма да има. Според мен страната ще потъне в хаос и мизерия, може и размирици. Който си мисли, че няма да засегне туристите жестоко се заблуждава.
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До всички написали минуси на коментар 9Последното изречение в коментара е "Европа-2015, срамно и тъжно и не само в Гърция"Значи на практика излиза, че ние сме цъфнали и вързали...
10
7
 
30
 
! Отговори
браво гърци... преди 8 години
Тия американците и европедерастите не могат ли да разберат, че в момент на криза,ембаргои тн., ние балканците живеем по-добре от тях,тези *** кредитно затънали роботи.
9
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"За кризата говорят единствено опашките от пенсионери пред банкоматите, които отпускат само по 60 евро на ден на местните жители."Не г-н Попов,за кризата говорят и опашките пред социалните кухни от гладните,пред Бюрата по труда от безработните,пред църквите всяка неделя от милосърдни гърци,които събират лекарства,говорят и количките в супермаркетите,в които хората оставят дарения за кухните,организирани от кметствата за изхранване на бедните....Европа-2015, срамно и тъжно и не само в Гърция