Този скъп, скъп Лондон – 500 паунда месечно, но за какво?

Студентка възмутена от предлаганата й "стая". Вижте я!
2 окт 2015 19:14,
87

Снимка: Google Maps

Всички знаем (или поне предполагаме) за високите цени на наемите в Лондон. Разбира се никога и никой не би предположил че помещение тип килер може да струва 500 паунда месечно. Без сметките.

23-годишната Алекс Ломакс сподели потресаващи снимки в Twitter именно на такова нещо.

"Търсим приятелски настроен човек, който да сподели с нас страхотния ни дом. Търсим общителен човек, който не би прекарвал цялото си време в стаята. Стаята идва с легло. Сметките се поделят, приблизително по 60 паунда на човек месечно".

Това гласи обявата, по която се подлъгала студентката. "Агентът (по недвижими имоти - бел. ред.) ми каза, че е последната стая, която се предлага под наем в апартамента. Била близо до кухнята. Наистина беше, но си тръгнах веднага. Ядосах се на себе си, но и беше отвратително от негова страна, че реши, че ще се съглася на такава стая", пише момичето в Twitter.

Вижте какво са предложили на момичето!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
7
 
2
 
! Отговори
виц за анжел преди 8 години
Реки от имигранти , той 'кариеса' не прощава на белите зъбки , аангеле ангеле курефей на интелекта.
47
8
 
17
 
! Отговори
Рентиер преди 8 години
Екстра си е стайчето. Точно като за българи, които искат да гъзареят в Лондон. Пък и тъкмо ще са близо до работното си място в кухнята и тоалетната.
46
0
 
5
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
Това е положението брааат.
45
1
 
27
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Докато текът реки от имигранти и гастарбайтери към Лондон ще растат и наемите и цените на имотите.Затова всички там са добре дошли.Английската схема е проста-Ще им продадеш имота си скъпо.След 5 години правиш една фин. криза гръмва имотния балон и ще купиш 3 имота на цената на 1 преди кризата.Икономически е невъзможно да не гръмне този имотен балон в близко бъдеще прогнозирам 2020г
44
0
 
6
 
! Отговори
Жена преди 8 години
до 49А неустойката за теб, ако се изнесеш преди тези 5 години е? Ключовата дума тук е 5 години и ...неустойката. Депозитче със сигурност имаш, няма начин.
43
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От снимката се вижда че всичко е толкова скъпо , че няма място и за гараж , тоест имат къщи ама нямат гаражи та паркират на улицата , дали имат нужда от гараж , не знам , ако къщата е триста хиляди то гаража трябва да струва поне трийсе хил. ако е двоен гараж даже още повече , мъде са басейните на покрива вероятно.
42
2
 
4
 
! Отговори
gogo до Ангел преди 8 години
Колегата Ангел е безумно прав..поздравления за точните думи.
41
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цената беше 2000. Аз им казах. давам ви 1000 и подписвам договор за 5 години и гарантирам че само аз ще я ползвам. На другия ден ми се обади и казаха съгласни сме.
40
2
 
4
 
! Отговори
Жена преди 8 години
до 47ок. 1000 си е супер. Добра сделка.
39
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не живея си абсолутно сам със семеиство. И моля ви се. Все пак съм живял в доста държави, като САЩ, Малайзия, Бхрейн,Перу, Япония, Малта, Испания, Франция, Норвегия.. Аз не съм гастарбайтер. Просто работата ми налага да се местя по светта. И мага да кажа,че имам голям опит с наемането на квартири.
38
1
 
34
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Едва 10% от Българите избягали в Англия успяват трайно да променят живота и стандарта си.Масово работят за по 1000-1500 паунда на месец които повечето отиват за разходи от първа необходимост и това не може да се нарече западен стандарт на живот.А работата която вършат дори не искам да я коментирам.Истината е че Англия е перфектна да правиш Бизнес.Бизнес климата е отличен и всеки предприемач може по лесно да постигне по големи успехи отколкото в БГ.А останалите, просто си мислят че правя нещо!
37
1
 
8
 
! Отговори
до 41 преди 8 години
"трябва да се пазариш"А как решаваш проблема със 50те кандидати преди тебе и още 50 след тебе?В пазар с дефицит взимаш квото падне и това е.
36
1
 
6
 
! Отговори
Жена преди 8 години
до 42Не, не казвам, че е зле. Аз останах зверски доволна. Прекрасен град, намерих се с хубави хора, работих много стресова, но работа, за която ми плащаха добре и както се казва се върнах в долно нанагорно, за да си напълня душата с кеф и го правя вече няколко години. Чувствам се добре. Важното е да си там, където се чувства добре душата ти. Парите за мен нямат значение, но съм...късметрийка, да. Не мога да излъжа. И там и тук съм идеално. Въпреки иронията в думите ти.
35
1
 
9
 
! Отговори
Жена преди 8 години
до 41И живееш с колко точно още маймуни, опа съквартиранти, ако си наемател, както чета, че си?Вторият вариант е да имаш morgage и да печелиш от наема, което е супер, ако можеш да си покриваш вноската на кредита от наема. И все пак е много важно с кого живееш, така че преди да почна "благородно" да ти завиждам, е хубаво да е ясно дали не си събрал 7-8 африкански бежанци в 4 спални, 2 бани, хол и кухня...:D
34
9
 
9
 
! Отговори
До жена преди 8 години
"Права "си в Лондон е зле-заплати ниски,квартири скъпи,абе най-убаво си е в долно нанагорно дето всички са от сой
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еее аз значи съм наистина късметлия. Държа част от къща в северен Лондон. Разполагам с 4 спални 2 бани, хол и кухня и малък двор с BBQ.. за 1000 паунда на месец. То и в Англия, както и в България, трябва да се пазариш и да не се вързваш на Real estate компаниите. Можеш да се договориш за брутално по- нисък наем, стига да можеш да преговаряш
32
2
 
5
 
! Отговори
Доколкото разбрах... преди 8 години
С други думи, "леглото" се помещава в "дрешника", но като дрешник се използва ниша със скосен покрив и с площ колкото един матрак.Ако човек седне в долния край на този матрак, краката му опират в масата, която е голяма точно толкова, колкото бяха големи "вдигащите се" масички в купетата за по 8 човека в старите влакове (колкото да сложиш един хляб и една чиния).И това струва месечно повече от 1000 лева наши пари?!
31
2
 
4
 
! Отговори
Жена преди 8 години
до 38За кое да ги питат? Дали има стаички по 500 паунда наем в къща с още двама трима интернационални граждани на Лондон, хванати от кол и въже и тръгнали да си търсят късмета? Няма нужда. Има разбира се.
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По- добре питайте наши семейство зъболекари избягали в Лондон-вижте им заплатите,къщата и колата,или таксиметъра и жена му мед сестра, а и програмиста- хептен ни взехте за *** де !
29
1
 
4
 
! Отговори
Жена преди 8 години
до 36Не съм била в Токио, но съм чувала, че поради ограниченото количество на площ, на която да се живее, хората там живеят буквално в кутийки и да, съвсем нормално е, ако търсенето е огромно, цените да са високи.Като помня в каква тоалетна пуснах урина в Амстердам и още си мисля, че тези в самолета са направо като мезонет... Много е зле и там положението.