Безопасност на труда? Може, по съветски

Вижте ретро плакати, които зоват работниците за повече бдителност
26 май 2016 19:45, Красимир Ангелов
40

Снимка: back-in-ussr.com

Каквото и да работи човек, с каквото и да се занимава, винаги трябва да е запознат с условията за безопасен труд на своето работно място. В противен случай рискува да пострада от неприятен трудов инцидент.

Разбира се, често работниците просто се разписват под един инструктаж, с който мнозина вероятно изобщо не се запознават. Или пък дори да са запознати, често го пренебрегват по различни причини.

В следващата галерия ви предлагаме да видите някои на моменти комични, на моменти доста стряскащи плакати, които зоват работниците за повече вдителност и спазване на условията на безопасен труд. Вижте ги, а още подобни може да откриете тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
23
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Плакатите са правени 30-те-40-те години, вероятно.Тогава, когато не е имало индивидуално задвижване на машините, а е било централно, с трансмисия , въртяна от парна машина или стационарен дизел.Персоналът тогава е бил ниско квалифициран, ниско грамотен, и това е бил ефикасния начин да се ограмоти. Впрочем, днес в България персоналът е на почти същото ниво, както тогава в бившия СССР.Но няма кой да направи такива плакати, няма индустрия, само келнери и камериерки.Нали това искахме?
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В днешни дни най-ниски заплати дават на хората които се занимават с безопасността на хората въпреки образованието и квалификацията им. На никой работодател ядно не му за хората.
4
1
 
17
 
! Отговори
цък преди 7 години
Безопасност на труда?------------------------------------Най-безопасно е да не работиш!Като преЦедента ни Плевньо например или като дупетатите ни!Въпреки, че и преяждането е опасно за здравето.......
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плакатите са си супер, точно като за работници с червени потници !Три милиона българи с какви потници чистят улиците на запад?
2
1
 
14
 
! Отговори
нищо ново преди 7 години
Надписите и снимките по цигарите са същото.
1
1
 
12
 
! Отговори
Който има... преди 7 години
...такива стари плакати на каквато и да е тема-филми, реклами, или като тия подобни, да ги пази като очите си. След време ще имат висока колекционерска стойност, по-просто казано, ще струва доста пари.

Спонсорирани публикации