Безопасност на труда? Може, по съветски

Вижте ретро плакати, които зоват работниците за повече бдителност
26 май 2016 19:45, Красимир Ангелов
40

Снимка: back-in-ussr.com

Каквото и да работи човек, с каквото и да се занимава, винаги трябва да е запознат с условията за безопасен труд на своето работно място. В противен случай рискува да пострада от неприятен трудов инцидент.

Разбира се, често работниците просто се разписват под един инструктаж, с който мнозина вероятно изобщо не се запознават. Или пък дори да са запознати, често го пренебрегват по различни причини.

В следващата галерия ви предлагаме да видите някои на моменти комични, на моменти доста стряскащи плакати, които зоват работниците за повече вдителност и спазване на условията на безопасен труд. Вижте ги, а още подобни може да откриете тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък не мисля че са морално остарели, (работил съм и в производствена фабрика/завод) нещата не са се променили кой знае колко, поне 80% от изображенията горе са актуални и в момента, но ако не сте стъпвали във такъв цех/завод, няма как да го разберете.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТези карикатури са за грамотни хора.................? много трябва да се обяснява.
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не са забравили и най-важната инструкция, НЕ РАБОТИ ПИЯН! Че колко злополуки са станали заради алкохола... :(
23
1
 
6
 
! Отговори
видял и знаещ преди 7 години
Аз съм работил в произвотствена фабрика на BASF почти 7 години.И там имаше всяка сутрин инструктаж със подобни рисунки-вярно,нарисувани бяха по-съвременно,но смисълът и начинът бяха абсолютно същите.Имаше и подписване под инструктажите-с личен подпис за това че ще спазваш охраната на труда....Така е и до ден-днешен.
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България съм виждал лелка в бирена фабрика да полива работещ елекртодвигател на 380 волта с минерална вода от маркуч, търкайки го с телена четка. А телената четка е най - доброто средство за свалянето на силиконовите уплътнения... Правеше го в края на всяка смяна от 15 години. Нито един елтехник не успя да получи инфаркт, но на няколко им побеляха косите. Живота е странен. Такива знаци имат значение. Но хващат декиш само ако някой е умрял наблизо по този начин поне веднъж.
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Живея в северна америка. Децата нямат никаква техника на работа с ръцете. Колелата им ги оправят в работилници. Всичко им е готово. Това дете колкото и да е интелигентно, ако го пуснеш в индустриална среда е живо загинало. А ако има и ръчни манипулации с опасни инструменти, 99% е пострадало. А инструктажите се помнят от ден до пладне. Тези знаци имаха смисъл, но *** си е глупа. Арогантните *** особено, дето знаят всичко, най - много патят. И се подиграват на такива табели.
20
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бързо забравяте изпарилите се работници в Горни Лом, Видинско! Взривовете в Казанлък, навсякъде, където имаме оръжейни заводи и складове на муниции. Рудник "Ораново"! Перник!Залетите села, неподдържаните язовири. Всичко това - в членката на ЕС - демократична България!Намерили на кого да се присмиват, гащници!
19
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АниГрознички са като времето си. Ти за кои години смяташ, че става дума? И кой ги е рисувал - разни самодейци-рабкори. И сега е грозничко да ги вадят от нафталина, само за да уязвят Великата Русия! Част от хибридната война, някой участници в която постоянно (и тук!) дрищаттыпотийте си. Въпрос на морал, възможности и на...вкус!
18
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато си проста алкохолизирана чугунена *** нито една инструкция за безопасност не помага.
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А колко инцидента са станали в България през последните 5 години? Картинките може да не са приятни за гледане ама уви са реалност дори и в днешни времена и в една силно икономически и модерно технологична страна като нашата България!
16
15
 
4
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Разгледах пропагандата. Картинките са нека бъдем снизходителни, леко грознички. Все пак се набива око на нискотехнологичните дейности с които са били ангажирани по времето на СССР. Жалко за тези хора.
15
5
 
8
 
! Отговори
НУРС преди 7 години
Разни нещастници още мечтаят за Павка Корчагин.Четете Островски и ще разберете какво е било.
14
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Социализмът е една порочна система която възпитава ***. Тогава пишеше: " За човешкото тяло, запасни части - няма". Проблема беше че всички се разписваха без да са били инструктирани и разни Павка Корчагиновци на Островски осакатяваха другите в безумния си устрем. После *** даваха акъл. Колко хора се осакатиха само . . .
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това го знаем , а сега напишете нещо за безопасност на труда през ,,прехода '' и в сегашна ,,демократична и правова '' България .
12
4
 
9
 
! Отговори
Алексей преди 7 години
Кога ще се вьрнат тия хубави времена! Май никога.
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Станой от АхелойКметът на Галиче Ценко Чоков и синът му Мартин са сред задържаните при акцията на ГДБОП тази сутрин в селото, научи "24 часа". За операцията съобщи тази сутрин вътрешният министър Румяна Бъчварова в ефира на БиТиВи.Чоков и единият му син са задържани по обвинения за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с група за лихварство и принуда със заплахи и палежи.
10
4
 
27
 
! Отговори
работник преди 7 години
При комунизма държавата мислеше за обикновенния човек да живее достойно. Хората живееха много по-СПОКОЙНО отколкото сега. Държавата сега е една мафиотска структура за законно ограбване на народа.
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 11Абитуриентът, който разплака България - с безработна майка и починал баща
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Станой от Ахелой18-годишен в болница след меле пред пловдивска кръчма
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 11Пловдивският окръжен съд потвърди ареста на 45-годишния полицай Венцислав Караджов, чиито родители бяха открити мъртви на 17 май в дома им. Синът им обаче няма повдигнато обвинение за тежкото убийство, а е задържан за това, че е предоставил на непълнолетния си син да стреля с пистолет в гората на село Дедево.

Спонсорирани публикации