Багажа, банските, детето и... прахосмукачката

Най-странните неща, които британците взимат на почивката
10
Багажа, банските, детето и... прахосмукачката
Снимка: Reuters

Събирането на всички необходими принадлежности за почивка в един малък куфар често е невъзможна мисия. Това се отнася с особена сила за британците, чийто ваканционен багаж често включва необичайни вещи като седалки за тоалетни чинии и прахосмукачки, пише "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено по поръчка на сайт за търговия с електроуреди.

Допитването разкрива, че след като натъпчат в куфара необходимите за ваканцията вещи - дрехи, бански, плажни кърпи и тоалетни принадлежности, много поданици на Нейно Величество започват да търсят начини да "помъкнат" със себе си и редица необичайни артикули.

Въпросните принадлежности не са съществени за почивката им, но пък летовниците смятат, че без тях ще бъдат лишени от удобствата, с които са свикнали във всекидневието, отбелязва БТА.

Данните от анкетата показват, че две трети от британците настояват да носят "удобствата си" на почивка, без значение от техните размери. В резултат на това се оказва, че един на всеки четирима жители на Острова опакова съществена част от покъщнината си всеки път, когато пътува в чужбина. Над 40 процента от участниците в допитването споделят, че не могат да функционират пълноценно, ако не носят със себе си въпросните вещи.

И докато носенето на храна е обяснимо, въпреки че продукти като чай, шоколад, бисквити и чипс могат да бъдат закупени навсякъде, мнозина едва ли ще проумеят защо британците мъкнат на почивка тежки принадлежности като ютии или радиоапарати. Част от участниците в допитването признават, че стигат още по-далече и взимат със себе си кафемашини, тостери, микровълнови фурни и прахосмукачки.

Вероятно най-необяснимото нещо, установено от проучването е, че част от британците задължително носят на почивка седалки за тоалетни чинии.

"Удивително е да се установи до каква степен хората са свикнали с всекидневните си удобства и смятат, че не могат да живеят без тях, когато отсъстват от дома дори за кратко. В резултат на това изглежда сме се превърнали в нация от "уредохолици", които просто не желаят да оставят у дома любимите си джаджи, дори когато са на почивка", казва Линдзи Еванс, една от поръчителките на проучването. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: отпускпочивкабританци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имам къща за гости в Равда и вчера на барбекюто видях включена кафемашина. Така че, хайде да не се смеем на Британците!
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз си водя целото стадо овци. Може някой да сметне за необичайно но особено тъщата понякога е доста настоятелна. Ееева и овцата
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз също си нося тоалетната чиния, а за децата -гърнета .
5
0
 
3
 
! Отговори
от диспансера преди 7 години
и да не забравят бели , хавлиени чорапи - предотвратяват мазоли от сандалите
4
0
 
2
 
! Отговори
n.d преди 7 години
Хахаххахах
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прахосмукачка и кафемашина разбирам, но да помъкнеш детето си на море, трябва напълно да си изкудкудякал!
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е как без прахосмукачка на море? Особено при тоя пясък!
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това само улавите британци могат да си позволят! :-) :-)