Митове за витамините. На какво да не вярваме?

Те допълват здравословния начин на живот
Обновена: 24 авг 2016 09:37 | 24 авг 2016 08:37, Илияна Николова
2
Митове за витамините. На какво да не вярваме?
Снимка: pixabay.com

Всички знаем, че витамини са важни за нашето здраве. Стараем се, да си ги набавяме, чрез консумацията на плодове, зеленчуци и често ги приемаме под формата на хранителни добавки. Знаем ли достатъчно за тях и кои са най-често срещаните митове?

Мит: От витамините се огладнява.
 
Витамините могат да ни осигурят повече енергия, да ни помогнат да бъдем по-активни, в резултат на това да изгорим повече калории и да се почувстваме гладни. Според изследвания, в много мултивитамини се съдържа и хром, който спомага за намаляване на глада, особено към сладко. 
 
Мит: Витамините се приемат на празен стомах. 
 
Много витамини са водоразтворими, което означава, че тялото може да ги усвои почти по всяко време на деня, независимо дали стомахът ви е пълен или не. Но има мастноразтворими витамини, като витамин A, D, Е и К, които могат да бъдат абсорбирани само с мазнини.
 
Ето защо, ако приемате хранителни добавки, които съдържат някои от изброените витамини, винаги ги приемайте заедно с храната. 
 
Мит: Ако взимате витамини не е нужно да се притеснявате за здравето си.
 
Витамините неслучайно се наричат хранителни добавки, защото допълват здравословния начин на живот, който включва балансирано хранене и спорт. Ако се храните нездравословно и водите застоял начин на живот, витамините няма да ви направят по-здрави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: здравемитовевитамини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Тъжно но факт преди 7 години
6 милиона престъпници, изчезваща нация...
1
0
 
6
 
! Отговори
Доктор Менгеле преди 7 години
Хора знаете ли, че здравната каса е извадила един куп лекарства от списъка си и въобще не иска да ги плаща. Джипитата, апетекарие и служителите от НЗОК въобещ не са информирани какво става цари пълен хаос. ИЗличени от списъка са дори скъпоструващи лекарства по 150-200 лева . Според решението рецептите трябва да се изпълняват поне до края на месеца, но НЗОК сама не си изпълнява решенията, протоколите са невалидни, трябват нови протоколи. Пълна анархия цари в здравеопазването, действа се на принципа има пациент - има проблем