Пазаруваш онлайн, ревеш офлайн

Или когато очакваната покупка се разминава с реалността
Обновена: 27 сеп 2016 13:10 | 27 сеп 2016 13:07, Александър Попов
39

Снимка: kaifolog

Хиляди хора, включително и българи, пазаруват в известния онлайн магазин AliExpress. В него може да се открие всичко и то на прилични, дори ниски цени. Именно те са основният фактор да натиснем бутона "поръчай".

Много добре знаем и поговорката, че евтиното излиза скъпо, но в крайна сметка умишлено я забравяме водени от цената на картинката.

Но не всички снимки отговарят на истината и всъщност след като е пристигнала стоката ти идва да се разревеш.

Оказва се, че да си избереш дреха от този онлайн магазин се оказва руска рулетка и както при тази смъртоносна игра - граничи с глупостта, пише kaifolog.ru, които са събрали и нагледни примери.

Повечето дрехи не отговарят на размера, други са в съвсем различен цвят, трети пък нямат нищо общо с избрания модел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: AliExpress
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
0
 
! Отговори
чичо преди 7 години
Абе тази дума онлайн нямали превод на български? включиш тв и от там онлайн включиш радио и от там пазарувай онлайн. Стига бе да не би всеки българин да знае какво значи онлайн.
34
4
 
6
 
! Отговори
Гост преди 7 години
То на някой от снимките едното е манекенка - другото дебела лелка - как ще стои по един и същи начин роклята - не може.
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пст
32
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Манекенката на снимка 17 и 26 (тази отляво) не е ли българка?Виждала съм я в български онлайн магазини за дрехи, наред с други български фотомодели.
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"много стоки които се купуват от там, а тук се продават на двойни и тройни цени"Ако са само двойни, за търговеца не би имало никаква печалба. Транспортът, за текстили 12% мито и 19% данък ускъпяват самия внос почти двойно.
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама в този сайт има рейтинг на продавачите, който е много показателен за купувачите. И не може да се манипулира, както изборите у нас.
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубаво заглавие на статията :)
28
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Не че нещо, ама кой гений си купува сватбена рокля онлайн?"Ако щете, вярвайте, поръчват си не само роклята, а цялата сватба от Китай, включително поканите с надпис на английски, свещите и салфетките.
27
1
 
5
 
! Отговори
. преди 7 години
До УМЕН ГУЩЕРТочно, в сайта има и скъпи КАЧЕСТВЕНИ стоки, за които търговецът гарантира, че ще бъдат получени.
26
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човек има една много лоша черта от характера - алчност /или още гъмсъзлък/ и тя се експлотира по много начини. Първо ни обещаваха социализма да е рай на земята, само че трябваше да работим здраво и без пари за да го построим, сега ни обещават да станем милионери ако търкаме билетчета по 2-3лв., в интернет ни обещават качествени стоки на безумно ниски цени :-). Хубавите неща струват пари, друг е въпроса че много търговци надуват безумно цените - и пак стигаме до алчноста
25
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не че нещо, ама кой гений си купува сватбена рокля онлайн?
24
1
 
18
 
! Отговори
. преди 7 години
Специално от този сайт можеш да се оплачеш до 14 дни СЛЕД ПОЛУЧАВАНЕ на поръчката и да посикаш да ти се възстанови сумата или част от нея, ако нещо не е наред. Можеш да прикачиш и снимки, за да се види, че нещата не са такива, каквито би трябвало да са. Търговецът си получава парите едва 14 дни, след като си натиснал бутона, че стоката е получена и няма отворен case за нередности ! Че има некоректни - има, на мен са ми връщали пари винаги, когато е имало проблем.
23
1
 
9
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Последно си купих лазерна ролетка bosch от амазон :-). излезе ми 130лв. , а тук струват 250лв. Иначе от aliexpress има много ***, но от там не пазарувам. Но има и много стоки които се купуват от там, а тук се продават на двойни и тройни цени. И като цяло замислете се от какво се печелят пари в БГ - търговия, кредити и държавни пари. Търговците последно време взеха да се осъзнават и има и коректни, но повечето са наглеци и за това си пазарувам от интернет :) - да живее ЕС !
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не само, има и много измами. Класиката са фалшивите онлайн магазини за маратонки Nike с "продавачи" всъщност в Нигерия и плащане само с кредитна карта.
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До varodo 12 Сигурно е останала на някоя митница, има много такива случаи.
20
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някои неща са си същите, просто на манекенките им стоят по-добре.
19
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"*** Балкански за 25+ години в пазарната икономика нищо не научи и го ловят на празна кука."Ами тия жени от снимнките ти за българки ли ги мислиш, бе ***?
18
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не говорим колко данък са платили на митницата, за да внесат тия *** от Китай, ако поръчката е била над 22 евро С пощенските разходи. НЕ купувайте нищо от чужди сайтове на нереалистични цени. Става въпрос за парична измама, в най-добрия случай фалшива стока, ако е маркова, а иначе просто стока с изключително ниско качество.
17
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А качеството на някои от нещата е наистина потресаващо, но за някои вината си е на купувачите. Просто не са съобразили, че нямат фигурата на модела и съответно дрехата няма как да им стои по същия начин. А някои от дрехите просто не са изгладени, но като цяло онлайн пазаруването винаги си е рисково. Купувала съм и страхотни неща, но има и големи разочарования.
16
3
 
10
 
! Отговори
Ганьо е мазохист преди 7 години
Когато нещо е евтино, за това си има причини. *** Балкански за 25+ години в пазарната икономика нищо не научи и го ловят на празна кука. Евтино ли е.... бегай далеко, ***.

Спонсорирани публикации