От строителен инженер до пекар. Кое е общото?

"Да бъркаш бетон и да месиш хляб - все ти трябва миксер!"
Обновена: 18 фев 2017 21:58 | 18 фев 2017 21:54,
25
От строителен инженер до пекар. Кое е общото?
Снимка: bgonair.bg

Известна българска поговорка гласи, че "умният човек може навсякъде да си изкара хляба". Мисълта напълно описва Милена Терзова, която е управител на столична пекарна.

Тя се занимава със занаята повече от 6 години, а преди това е работила като строителен инженер. Казва, че да бъркаш бетон и да месиш хляб в крайна сметка е едно и също, защото и в двата случая ти трябва миксер.

На ден в пекарната се изпичат над 1000 тестени изделия, като това не важи за празници като Великден и Коледа.

"Професията ми носи огромно удоволствие, но ми отнема много лично време", сподели Милена Терзова пред Bulgaria ON AIR.

Все повече пекарни отварят врати в последните години, а според Милена българите не правим компромис с хубавия хляб.

Малко хора обаче си дават сметка колко трудно занимание е една пекарна. Най- важното нещо, което трябва да притежаваш, е чувство.

Вижте повече в репортажа на Божила Симова:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"инжИнери от световна класа" жестоко.
15
0
 
22
 
! Отговори
Инжинер но не в БГ преди 7 години
Аз съм инжинер. Работих 10 години в Персийския залив за 10,000 евро на месец. Исках да се върна в България но не мога да си намеря работа като инжинер за повече от 700 лева (350 евро). Просто няма такива компании в България които да им трябват сериозни инжинери от световна класа и да дадат поне 1500 евро заплата. Вземайте си дипломите и в чужбина.
14
0
 
22
 
! Отговори
Един от многото преди 7 години
Цената на прехода наложена ни от Запада беше да си унищожим промишлеността и да продадем каквото остана на западни компании. За нас остана да обслужваме западняците като дойдат на почивка с хотели ресторанти алкохол наркотици и ***. Или като евтина работна ръка в техните фабрики в България. Не им трябваше конкуренция а пазар за стоките им. За да слушкат разрешиха на българските олигарси да си запазят по едно малко парче от баницата и да управляват стадото с гегата.
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Zashto kosata na tazi Jena e pusnata nad sladkite te shte sa v kosmi
12
0
 
24
 
! Отговори
инженера преди 7 години
До Анонимен 11аз съм инженер проектант и взимам над 2000.Което показва, че си "на заплата" в голяма фирма, закачена за байпаса- "европрограми".Излез на свободният пазар и ще те видя дали ще докарваш 2 хилки на месец ?!Истината е, че банковият балон 2000-2009 г позволи на пазара да се "появи малкият краен инвеститор", който си строеше къщичка на село, пристрояваше я, разширяваше я и т.н... това създаде работа за масовият проектант и инженер. Сега се строи "наедро" от "приближени фирми"
11
3
 
21
 
! Отговори
инженера преди 7 години
До Некой си...И стига вече с тези баналности, като "държавата не намира работа на инженерите". Това беше през комунизма,.Ами значи комунизма е бил социално-икономически строй на доста по-високо ниво, даваш на всеки индивид 4 от 5-те нива на пирамидата на Маслоу. Капитализма НЕ дава нито едно от тях. Замисли се над това!!А истината е, че просто няма работа като обем и количество, в с сравнение с количеството инженерни кадри.
10
3
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
ЗАЩО ПЛЮЕТЕ ЖЕНАТА, ЗАЩОТО РАБОТИ И Е УСПЯЛА?!
9
2
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
14 в голяма грешка! Много инженери работят в съвсем други области, защото няма работа! И не само инженери, много хора в България си смениха професиите, защото индустрията се сви. Това не Е повод за обиди, явно жената, а и много други са се справили ИДИОТ14!
8
1
 
25
 
! Отговори
Сп??нс преди 7 години
Преди 2_3 години си купих една хлебопекарна , бавиш се 5 мин за да я заредиш и след 2,5ч имаш ОПЕЧЕН хляб , Като си ходя в Бг виждам що за имитиращ продукт се нарича хляб , за да го ядеш го държиш 5 мин в тостера и филиите излизат 2/3 по-малки. Чудя се как много хора харчат 6-700 лв за един телевизор и не влагат 100лв в собственото си здраве.
7
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълно е с некадърни инженери. Тапията не е достатъчна. Както навсякъде.
6
8
 
23
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
И при социализма беше добре и сега е добре.Кайто може, си го може и при руснаци да го хвърлят.
5
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Хитър Петър аз съм инженер проектант и взимам над 2000а заварчиците в фирмата има някои които правят и повече от менако си стр инж и взимаш 500 значи си супер посредствен и само дето си учил.и не всеки които завършва тези дни трябва да се нарича инженер.*** има на всякъде
4
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко хора обаче си дават сметка колко трудно занимание е една пекарна.А държавата дава ли си сметка какво е това строителен инженер и как се става инженер и защо тази жена е станала пекар?Няма условия за нищо и се принуждаваш да работиш каквото и да било, да има за прехраната и за сметките в края на месеца.От известно време си викам добре ,че на времето научих занаят че иначе сега с тази диплома където е изкарах щях да умра от глад:)
3
15
 
29
 
! Отговори
nkavrakov преди 7 години
Брат ми е професионален готвач от висок клас.Сега даже е в Дания,там живее.От него знам че хляба е вреден.Особено в България е суров само бутат химия в него.Единствения хляб истински е с лимец но той е скъп и трудно се намира .Другия вид е с квас .Това е за хляба.
2
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Инженерите от старото поколение с лопата да ги ринеш, ама нови почти няма. След 10 години тая жена с метани и теманета до земята ще я молят да спре с печенето и да дойде да даде едно рамо.
1
35
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП ПОБЕДА!