Фотографски проект "На светло" в защита на кърмещите майки

Шестима фотографи и над 50 майки с техни фотосесии
13 ное 2019 14:30, Анисия Иванова
39
Фотографски проект "На светло" в защита на кърмещите майки
Снимка: Bulgaria ON AIR

Фотографският проект "На светло" има за цел да напомни на хората, че една майка е майка навсякъде. В основата му стои факта, че много майки се срамуват да кърмят навън.

Шестима фотографи и над 50 участнички създават фотосесии на ключови точки в София и целят да популяризират и подкрепят кърменето на обществени места.

"Решихме да повторим този проект, защото е важно постоянно да има гласност и хората да обръщат внимание на тези елементи на майчинството - те не са срамни. Повече майки трябва да намират кураж. Мислим си, че чрез нашия проект това се получава", сподели фотографът Калина Серафимова в "България сутрин".

Фотографът Ренита Костадинова обясни пред Bulgaria ON AIR, че за съжаление кърменето навън все още е табу и доста хора подхождат негативно към него. Според нея това е нещо, което не трябва да притеснява, когото и да е било.

По думите на майка, участвала в проекта, фокусът е детето, а не какво ще кажат останалите за нея.

Фотографите отбелязаха, че все повече жени са имали желание да се включат в "На светло", а от друга страна и хората са започнали да го приемат по-добре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименОт векове православните български майки кърмят децата си и на публично място без някой да счита това за срамно, но сега се появиха джендърите, за които това е срамно, а скоро ще обявят за срамен и бракът между мъжа и женатаНедей иронизираш. Имаш скапана ирония. Нашите майки, баби и прабаби НЕ са се разголвали публично. Не са кърмили публично. Ако е имало "публично"кърмене - то е било на нивата, НО скрито от чужди погледи. Малко от тях са раждали извънбрачни деца.
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЩо за осемдесетпроцентник трябва да си, за да виждаш нещо срамно в кърменето?Ще ти кажа : да, ти НЕ си от онези 80 процента, а си от онези 20 процента. Обаче ти си от онези 20 процента " различни" - хомосексуалисти, у.ро.ди, извратеняци, ТИ СИ ОТ тази 20 % ИЗ.М.Е.Т . И ти НЕ си от и НЕ принадлежиш към онези исторически (които са в и от историята) 20 % умни, красиви, способни, благородни и богати, морални личности и хора от първото и второто съсловие (който знае, ще ме разбере).
14
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От векове православните български майки кърмят децата си и на публично място без някой да счита това за срамно, но сега се появиха джендърите, за които това е срамно, а скоро ще обявят за срамен и бракът между мъжа и жената.
13
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Погледнете снимката ( на тази статия) от ваше дясно. Какво ще забележите? Само двама души - майка и кърмещо дете. Такава снимка НЕ е единствената в цялото интернет пространство. Има много такива снимки - само майка с бебе. Но на тези снимки ЛИПСВА СЪЗНАТЕЛНО И УМИШЛЕНО мъжът и бащата на това дете. Съзнателно,УМИШЛЕНО И НАРОЧНО липсва мъжът- който също е БАЩА И РОДИТЕЛ. И още нещо - жените и майките харесват такава снимка и сякаш искат да кажат, че мъжа е ненужен и че той не може да бъде родител
12
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега онези 80% ще започнат да бълват змии и гущери против майките. Като не им харесва да бягат при мюсюлманите, така и така са като тях.Хайде сега, не понасяте градивна критика. И НЕ желаем да ходим при мюсюлманите. Нежели пък да имаме нещо общо с тях. И като става въпрос и за вяра - не всички етнически българи са православни християни, а дори и да има покръстени и православни християни сред българите, НЕ означава, че последните, т.е българите, са християни по вяра, думи и дела и морал.
11
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що за осемдесетпроцентник трябва да си, за да виждаш нещо срамно в кърменето?
10
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега онези 80% ще започнат да бълват змии и гущери против майките. Като не им харесва да бягат при мюсюлманите, така и така са като тях.
9
4
 
17
 
! Отговори
АК-47 преди 4 години
До Анонимен"Че кой ги напада кърмещите майки, та трябва да ги защитаваме."Никой не ги напада. Ама нали трябва нещо да се измисли, да се почне някаква измислена кампания, и хайде да я защитаваме. Като видя насред централните пътеки на мол Парадайз седнала майка на пейка, отворила блуза и кърми детето си, просто си отвръщам погледа. Ами не е нормално, защо не отиде в стаята за майки, които ги има на всеки етаж. Какво демонстрира и тя не знае...
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен " Табу това действие е на югоизток от нас,"Под " югоизток" имаш предвид Турция и някои източни народи ли? Макар и да са турци или други източни народи, чест е при тях, че НЕ подкрепят и са ПРОТИВ такава безнравственост.
7
3
 
5
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Разбира се, че няма нищо срамно в кърменето на обществено място, но има хора с комплекси, които на думи са против и вадят някакви странни аргументи, а какво си мислят наистина, само те си знаят.
6
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хигиенично било у дома . Разбира се че ще кърми навън , не го прави за да се показва на някого , а защото детето е гладно . И дай само вкъщи да седи , че детето да не огладнее . Не е нужно да се вижда нещо , прави се деликатно дори навън . Вече толкова деца са на адаптирано мляко , дай да не кърмят и малкото кърмещи .
5
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От коментар номер 4Когато една млада майка роди, тя трябва да е спокойна. Майката за да кърми има нужда от спокойствие. Спокойствие има и самото бебе. Майката може да кърми и храни бебето си само в къщи, защото у дома има спокойствие. Когато майката се разголва и кърми публично и на обществени места - тя не е спокойна, детето не се чувства добре, спокойно и удобно. Публичното разголване на женска гръд, уж с цел кърмене на бебе, показва, че жената НЕ е вярна даже на мъжа си, който я забременил.
4
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А мъжете, които са и бащи и татковци какво мислят по този въпрос? Те биха ли се съгласили техните жени и майки на техните деца да показват гола плът и голи гърди пред погледите на други хора? И извинете, НО кой напада майки с деца? Защото НЯМА хора, които да нападат майки с деца. Не е нормално и не е прилично една майка да кърми публично детето си! Това не е свобода, а СВОБОДИЯ И БЕЗНРАВСТВЕНОСТ!
3
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Табу това действие е на югоизток от нас, но тук все се намира някой който да мрънка за нарушени права. Най-малкото не е хигиенично, нито пък удобно. Никой не казва че детето не трябва да се храни ако се наложи. По-скоро е изключение, не правило. Липсата на каквито и да е ограничения не е свобода, а свободния. Подобно свободно хранене и а в Африка, където децата са като маймунчета.
2
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че кой ги напада кърмещите майки, та трябва да ги защитаваме.
1
2
 
5
 
! Отговори
Ganjo преди 4 години
Niama losho da se kurmi navsiakade.No pti nas go pravim na problem,bez da go ima.Normalno e i po higienichno da e u doma.Koi kakto mu haresva...

Спонсорирани публикации