Коса, татуси... Нацисткият албум, направен от човешка кожа

Той най-вероятно е дело на Илзе Кох, позната като "Кучката на Бухенвалд"
8 апр 2020 21:30, Нели Христова
151
Коса, татуси... Нацисткият албум, направен от човешка кожа

На пазарите за антикварни стоки могат да бъдат намерени какви ли не неща. Но в случая на един колекционер от Полша, откритието се оказало ужасяващо. Мъжът купил албум за снимки, който миришел странно. Вглеждайки се в него, колекционерът забелязал коса и татуровка. Тогава му хрумнало - вероятно корицата е направена от човешка кожа. Той занесъл албума за анализ в Мемориалния музей в Аушвиц и резултатите били шокиращи.

Ексепртите установили, че албумът е направен от кожата на затворници, убити в концентрационния лагер Бухенвалд в Германия. Според тях албумът е "безспорно доказателство за престъпление срещу човечеството".

Бухенвалд е създаден през 1937 година и е първият лагер на Хитлер. Той бързо придобил ужасяваща слава заради условията, експериментите и екзекуциите, които се провеждали там. Именно там се намирала и Илзе Кох, популярна сред затворниците като "Кучката на Бухенвалд".

Тя имала необичайна мания - съпругата на генерал Карл-Ото Кох убивала мъжете с интересни татуировки и след това правила от кожата им покривки за маси, абажури, корици на книги и албуми, както и интериорен дизайн. Кох също така помагала на доктор Ерих Вагнер да събере достатъчно кожа за дисертацията си. След края на войната, той е заловен от американците. Успява да избяга и продължава да работи като лекар в Германия под псевдоним, докато не е заловен отново през 1958 г. Тогава Вагнер се самоубива.

От 100-те кожи, които Кох одрала, тя направила много подаръци.

Според оцелелите от Бухенвалд Кох създавала и много предмети за ежедневна употреба, като портфейли. Бившият затворник Карол Кониецни си спомня: "Подвързвах книгите в материал, получени от колегите ми от цеха в лагера. Разбира се, лесно бе да се предположи, че кожата е дошла от ресурсите на СС."

Като част от анализа си музейните изследователи извършват сравнителен анализ с тетрадка от колекцията на Кох, направена от кожата на жертвите на Холокоста.

Елжбета Кайзер, ръководителят на мемориала Аушвиц, казва: "Изследването показа, че е много вероятно и двете корици, поради своята технология и състав, да произхождат от една и съща работилница за обвързване на книги. Използването на човешката кожа като материал за производство е пряко свързано с Илзе Кох, която, заедно със съпруга си, вписа името си в историята като убиец от лагера в Бухенвалд."

Въпреки доказателствата срещу нея "Кучката от Бухенвалд" беше оправдан по обвиненията в Нюрнбергските процеси.

Сравнителният анализ между тетратката и албума показва съдържание на човешка кожа и много сходни количества полиамид 6 и полиамид 6.6.

"Съдържанието на полимери, използвани за производството на синтетични влакна, е още по-важно, защото са изобретени не по-късно от 1935 г. Тази информация ни позволява да разберем кога е създадена корицата. По време на Втората световна война полиамидите са техническа новост и достъпът до тях е ограничен", обяснява Кайзер.

В албума имало над 100 снимки и пощенски картички, главно на панорами. Според разследването на музея, той първо е бил притежание на семейство в Бавария, което управлявало къща за гости, в град, популярен като санаториум през Втората световна война. Най-вероятно семейството го получава като подарък от пазач, работещ в Бухенвалд. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
еее точно със съветска пропаганда от времето на войната ли ще ни занимавате .. а Хензел и Гретел и как ядат малки деца няма ли в съветско еврейски вариант
52
2
 
14
 
! Отговори
ДИНКА преди 4 години
"Съдържанието на полимери, използвани за производството на синтетични влакна, е още по-важно, защото са изобретени не по-късно от 1935 г. Тази информация ни позволява да разберем кога е създадена корицата. По време на Втората световна война полиамидите са техническа новост и достъпът до тях е ограничен", обяснява Кайзер.ММММ, БРАВО, УБЕДИ МЕ, ИСТИНСКА ЕВРЕЙСКА КОЖА Е, ША ЗНАЕШ! ТОЗ КАЙЗЕР ГОЛЯМ ЕКСПЕРТ ША ЗНАЕШ!
51
4
 
13
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Глупости на търкалета.
50
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Тя имала необичайна мания - съпругата на генерал Карл-Ото Кох убивала мъжете с интересни татуировки и след това правила от кожата им покривки за маси, абажури, корици на книги и албуми, както и интериорен дизайн. Кох също така помагала на доктор Ерих Вагнер да събере достатъчно кожа за дисертацията си"BAAAA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
49
1
 
20
 
! Отговори
Семитофил преди 4 години
Така, всеки път, когато извършват или планират да извършат поредното си разбойничество, евреите издърпват поредната опашата лъжа от бездънния чувал с коледни подаръци - "холокоста" и я размахват пред света, за да умилостивът световната реакция срешу тях, защото нали знаете - те го изграят жертва. На 30ти март еврейски Ф16 бомбардираха и унищожиха единствената полева болница с 70 легла за коронавирус болни в ивицата Газа /много малко медии го отразиха/. И хоп, извадиха тефтер от човешка кожа!
48
1
 
25
 
! Отговори
Expose the nose преди 4 години
Хайде, заработихте някой шекел! Клюноносците взеха да ревнуват, че покрай коронавирусът някакси за малко са изместени от центъра на светлината на прожектора като вечната и онеправдана жертва и взеха отново да заливат гоите с мегационистка пропаганда, изпълнена с лъжи! Холокоста е лъжа, доказано е на 100% от експерти, тези артефакти, като "случайно" намерения тефтер и куп други -правят и деформирани черепи, сапуни, лампиони и тн са дело на еврейско холивудско филмово студио през лятото на 1945г.
47
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Той най-вероятно е дело на Илзе Кох, позната като "*** на Бухенвалд"...........................................................Не е. Менте е!
46
6
 
17
 
! Отговори
Bond преди 4 години
Крайно време беше да се появи нещо и за измисленият холокост, че от бълвочитe на Дойче Зеле чифyтска пропаганда остана на заден план.
45
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека да кажа на ония,които считат,че нацистите са били прави,че не само много европейци са пострадали,оскатили или убили нацистите,но на нацистите е и вината,че европейските държави от лидери на света,се превърнаха в жалки страхливи марионетки,толкоз!Чакат световния господар да п.р.ъ.д.не и те да се *** след него,щото друго не могат,дори в една коронавирус криза не можаха да се координират и защитят населението на Европа,нито могат да създадат втори СИВ!
44
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека да кажа на ония,които считат,че нацистите са били прави,че не само много европейсци са пострадали,оскатили или убили нацистите,но на нацистите е и вината,че европейските държави от лидери на света,се превърнаха в жалки страхливи марионетки,толкоз!
43
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"" Да не би Унгария или Украйна или Румъния и други територии да е била с немско население?Хммм? ""................ако германците бяха победили сега света щеше да е по-добър за всички - по-чист, по-подреден, по-ясен.Съвременния Глобализъм е по-лош от комунизма и скоро дори неграмотните ще го разберат.
42
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИстинатаПървата световна война ,наистина е започната от англичаните,но дълбоко се съмнявам,англичаните да имат някакъв пръст и за започването на ВСВ!
41
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само ще ти кажа,че ИЗОБЩО не познаваш историята на Европа,ама никак,немската политика е била експанзионистична в буквалнния смисъл,те не са ходили там,където коренното население е било немци,а са завладявали и асимилирали с насилие местното население!Да не би Унгария или Украйна или Румъния и други територии да е била с немско население?Хммм?Тяхната експанзионистична политика в Европа започва още след 16-17 век и от малка област,прерастват в империя!
40
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименМежду германските териториални претенции и българските териториални претенции разлика няма. Все едно някой да каже, че България е искала да завладее Македония, Беломорска Тракия, покрайнините, и т.н. Не, това са войни за национално обединение........Само ще ти кажа,че ИЗОБЩО не познаваш историята на Европа,ама никак,немската политика е била експанзионистична в буквалнния смисъл,те не са ходили там,където коренното население е било немци,а са завладявали и асимилирали с насилие!
39
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименРуснаците след Октомврийската революция подписват с немците неизгоден за руснаците договор и част от руските земи остават за немците,но руснаците са иомали крайна необходимост от този мир и не са имали намерение да нападат никой,а други немци са били против мирния договор между СССР и немците,пак ти казвам,не познаваш европейската история,ама никак!И не Русия,а други европейски държави в коалиция нападат Русия(СССР),искайки да я разграбят и започват да товарят корабите с плячка от
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И Наполеон няма как да е продължение на френската революция, защото самата идея за едноличен владетел противоречи на идеите на революцията. Истинската цел на революцията е една банкова фамилия от Франкфурт да успее да си наложи влиянието в Париж.
37
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Между германските териториални претенции и българските териториални претенции разлика няма. Все едно някой да каже, че България е искала да завладее Македония, Беломорска Тракия, покрайнините, и т.н. Не, това са войни за национално обединение.
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак казвам, ако някой си мисли, че ВСВ избухва, заради Хитлер, е много, много ама много заблуден човек. Когато "непримирими врагове" като САЩ и СССР(какъвто театър играят в продължение на 45 години, както САЩ и Русия сега) се обединят един с друг, тогава на някой хора трябва да им светне, че ги ръководи една и съща ръка. Защо Германия напада СССР? Защото СССР се готви за инвазия в Европа. Немците осуетяват такава инвазия с няколко седмици(заради добрата си шпионска мрежа).
35
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Престани да се опитваш да оневиниш зверствата на нацистите,над 60 милиона европейци загинаха,заради първобитната алчна глупост на Хитлер,а и не само на него,виж експанзионизтичната политика и действия на немците през късното Средновековие след 16-17 век!Да не мислиш,че Русия,Франция,Англия случайно воюват срещу Германия?
34
3
 
7
 
! Отговори
Истината 8 преди 4 години
Русофилите и *** трябва да целуват краката на западняците. Ако не са били действията на Чърчил, с които ангажира вниманието на Германия на западния фронт, и lend lease договорите, по силата на които САЩ подпомага икономически и с жива сила червената армия, СССР щеше да бъде прегазена от германските танкове. ФАКТ! И затова Германия е окупирана държава до ден-днешен. Нямат право на голяма армия, на военна индустрия, на ядрена програма, на обективни медии. Затова се лее такава помия срещуАзГ