Съвети за използването на грим при раздразнена кожа

Предпазните маски причиняват известни проблеми
24 май 2020 17:20, Иванка Гъркова
2
Съвети за използването на грим при раздразнена кожа
Снимка: Pexels

Носенето на предпазна маска определено влияе зле на кожата. Заради влагата и някои замърсявания, областта около брадичката и устата се зачервява, появяват се пъпки и сухота. Заради това раздразнение, използването на грим трябва да се сведе до минимум, за да не прерастне в по-сериозен проблем. Но всички знаем, че има случаи, в които не можем без него. 

 
Дали чувствителна или раздразнена, в кожата не бива да попадат "дразнители". Тя трябва да се третира с продукти, които да я успокоят и подобрят структрората й, но при използването на грим това е доста трудно изпълнимо условие. 
 
Ето няколко съвета, които ще са ви от полза, ако ви се наложи да носите грим, а кожата ви е раздразнена: 

1. Изберете правилния грим
 
Ако до момента сте разчитали на по-нисък клас гримове, то при промяна състоянието на кожата е добре да повишите вашата информираност и се ориентирате към специални продукти, чийто съставки няма да я раздразнят допълнително. Четете внимателно етикетите. Онова, което ви трябва са опаковки, маркирани като хипоалергенни или некомедогенни.
 
Висококачествените съставки в гримовете, за предпочитане естествени, са най-добрия избор при по проблемна кожа през този сезон. Все пак трябва да ги тествате, защото има случаи в които някои био гримове също дразнят кожата. 
 
2. Защитете кожата си
 
Чувствителната кожа винаги трябва да бъде защитена от слънцето и замърсяванията на околната среда. Ако все още не сте си купили подходящи продукти с SPF фактор, е време да го направите. Така например може да потърсите основа за грим с нежна грижа, предпазваща от вредните слънчеви лъчи. Или пък да намерите подходящ слънцезащитен крем, който да нанасяте преди да сложите какъвто и да е грим. 
 
Много гримове имат слънцезащита. Ако тя липсва, възпалението, сърбежът и зачервяването на кожата ще се увеличат. Да не говорим, че тя изгаря лесно и може да се получи рак.  
 
Какви са другите ни съвети вижте в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не носете грим - не е жизненоважно, а *** суета.
1
1
 
0
 
! Отговори
5 преди 3 години
Повърностна статия