9-годишен е най-високоплатеният ютубър - печели $29 млн. на година

Раян Каджи започнал с разопаковане на играчки в мрежата
22 дек 2020 20:12, Нели Христова
75
9-годишен е най-високоплатеният ютубър - печели $29 млн. на година
Снимка: Instagram

Едва на крехката възраст от 9 години Раян Каджи оглави списъка на сп. Forbes за най-високоплатени ютубъри. Момченцето, което разопакова играчки, печели по $29 млн. на година. Това е третата година, в която малкият Каджи е начело на класацията. Той има 41,7 млн. последователи, а клиповете му са гледани от 12,2 милиарда пъти.

На второ място в класацията е новакът в сферата Mr. Beast (Джими Доналдсън), който печели 24 млн. долара на година, а видеата му са гледани 3 милиарда път. На трето място са петимата братя от Dude Perfect, които си поделят 23 млн. долара. А малкият Раян успява да победи дори и световно известният Джефри Стар, който печели едва 5 млн. долара от своя канал в YouTube и се нарежда на 10-то място.

Каджи, който сега е трети клас, придобива популярност в мрежата, едва когато е на 4 години. Той записва видеа как разопакова своите нови играчки. Видеоклип, на който той разопакова и преглежда играчки от филма "Колите", стана хит и събра повече от милиард гледания, а каналът му "Светът на Райън" се изстреля на челните позиции по последователи.

Видеоклиповете, в които деца преглеждат играчки или игри, станаха изключително популярни в YouTube и хиляди се качват в платформата всеки месец.

Успехът на Райън, казват родителите му Шион и Лоана Каджи, се дължи на факта, че той е в състояние да създаде специална връзка със своите зрители.

"Връзката на Райън с феновете му е уникална и  много по-различна от таланта по телевизията", каза Шион пред Business Insider по-рано тази година. "Връзката му с феновете е по-скоро приятелство, при което всеки път, когато се срещаме с феновете на Райън и тяхното семейство, те винаги казват: "О, моят син или дъщеря си мислят, че са най-добри приятели на Райън."

Семейство Каджи успя да оформи успеха си в YouTube в доходоносни лицензи, брандиране и телевизионни сделки. Сега семейството ръководи 30-членна продуцентска компания, наречена Sunlight Entertainment, която им помага да продуцират видеоклиповете.

Според Forbes името на Ryan's World е лицензирано за над 5000 продукта. Семейството също произвежда редица стоки за Walmart, а Райън има свои собствени предавания за Nickelodeon и Roku. В началото на декември той стартира и виртуален свят на популярната платформа за видеоигри Roblox.

Като цяло марката империя на Каджи се оценява на около 500 милиона долара, според Wall Street Journal.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
9
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Дъщеря ми го гледаше всеки ден, когато беше на 3. Чаровно хлапе беше в началото, после стана скучен.
35
3
 
7
 
! Отговори
посмалете малко преди 3 години
"Като цяло марката империя на Каджи се оценява на около 500 милиона долара"това е повече от 99.999% от ИТ компаниите на планетата и то тези, дето имат истински технологии!!
34
0
 
23
 
! Отговори
Войко преди 3 години
До Анонимен 35Събира ги от себеподобни, изоставени от родителите им на произвола в Интернет, що да се занимават с тях! Разликата между родителите на това лапе и родителите на феновете му е че първите са безскруполни печалбари, а вторите са изоставили децата си за да си гледат кефа!
33
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Недоумявам как това хлапе събира тези гледания това е безумие!
32
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя Раян е стандартно бавноразвиващо се цига не
31
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този свят се е побъркал съвсем!
30
2
 
10
 
! Отговори
Да, да! преди 3 години
До robocoopТози в едно клипче се напика. Просто седи 8-9 часа и не мърда.За този говориш, нали?В едно от клипчетата му, влиза крадец в апартамента и като видя как тоя не мърда, директно избяга от страх.... смятай... йхХАХхахаххаахаха
29
4
 
12
 
! Отговори
до 25 преди 3 години
Хубаво де, ама истината е, че бачкаш в склада за 2000лв., пък инфлуенсърите взимат по толкова само от 1 от 10-те снимки, които качват на ден. Айде със здраве. Дори и да качваш снимки, няма кой да ги хареса, защото си никой. С тъпизмите, които говориш, няма чие внимание да привлечеш, освен на колегите в склада (което е спорно).
28
0
 
29
 
! Отговори
robocoop преди 3 години
Като има луди да го гледат. Имаше един, който седеше по цял ден в една стая и не помръдваше, но имаше най-много гледания. Като питаха какво гледат, отговаряха, че чакат нещо да се случи.
27
3
 
7
 
! Отговори
Математика на Плебса преди 3 години
Ми замислете се малко..Когато пътя на предприемача е:- Ютюбър- Усвояващ фондове- Кредито-усвоителКак да имаме нормален предприемач, изобретател, който да създаде нещо, което е стойностно?Ами когато дори да има такъв, като държавата го спъва, понеже не е:- Ютюбър- Усвояващ фондове- Кредито-усвоителКакво искате вие? От къде да дойде някой успешен българин?Българите по природа гледаме с недоверие на всеки успял човек. А когато това е държавна политика, няма какво да се случи тук.
26
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айдее, бездарният ***, който за друго, освен за таксиджия с вмирисана 10-годишна барака или за берач на малини не става, седнал да критикува едно чаровно дете. ***, няма кой да ти гледа наливането с ракия в youtube или софрите на село с *** ти дружки. Никой не се вълнува от тебе, неслучайно си и бедняк номер едно в ЕС. Айде бягай сега да разкажеш пред панелката хората по света какви глупости гледат в интернет, пък барем изкараш 1 лев за бира.
25
3
 
12
 
! Отговори
Производство Нанайси преди 3 години
Половината е заеми, другата половина са еврофондове.Никой нищо не произвежда. Няма го предприемаческия дух... и то не само в Беге-то, ами наСЕкаде.
24
12
 
6
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До Войкоопитай да направиш канал в тубата. Ще откриеш, че имаш 5 гледания и си ги направил сам. То е комбинация от чар, излъчване, тембър на гласа и т.н. Не изглежда сложно, но не го умее всеки. Колкото и да се сърдиш, това е. Мен ме беше яд преди, но вече не ми пука особено.
23
9
 
14
 
! Отговори
Инфлуенсър преди 3 години
Аз имам канал в Youtube, на който показвам как си бърша *** всеки ден. Бършене след запек, след растрййство.. Имам над 200 000 последователи.Показвам как се бърше *** след като си ял пикатно тайландско ястие и как е след мазно овчо печено.От YouTube вече почнаха да ми превеждат пари.Надявам се скоро и аз да почна да прчеля милиони на година от работа ми.. Още повече, че правя реклама и на тоалетната хартия с която се бърша
22
3
 
10
 
! Отговори
Войко преди 3 години
До Бау"Гениална мисъл", сигурен съм че и тея дет му дават парите са на същия акъл! По тази логика аз ако тръгна да режа глави пред камерата ще е ОК щом ще имам милиони гледания?!?
21
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е тва производство бе бате?Всичко назад - всичко на заеми работи. Един успешен бизнес никога няма да има нужда от заеми.Просто стана стандарт да се взимат заеми за някакви незначителни дейности. А системата е направена така, че да има пари за всичко де що иска заем, да има да му се даде...То не може да си намаже филия с лютеница, бате... не е преместило една тухла... заем взима, правело "стартъп" ...Пхахахха... е леле майко льо.
20
10
 
4
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До ВойкоПроизвежда нещо, което се гледа от другите деца. Гледания = пари. Явно го прави добре и има някакъв чар, които се харесва на децата. Ако видиш видеата той е "актьор". Доста професионално са направени.
19
6
 
6
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Най много пари направи боко тиквата от гледането му на снимките с чекмеджето и записите му по телефона
18
4
 
16
 
! Отговори
Войко преди 3 години
До БауАктьора произвежда продукт за който се дават Оскари и куп други международни награди, да не говорим и каква част от времето му отива само за направата на 1 филм, аз те питам това лапе какво ТОЧНО ПРОИЗВЕЖДА???
17
1
 
3
 
! Отговори
6 годишната Настя преди 3 години
Nastya pretends to be a parent for dadАма е русначе, не е демократична!