9-годишен е най-високоплатеният ютубър - печели $29 млн. на година

Раян Каджи започнал с разопаковане на играчки в мрежата
22 дек 2020 20:12, Нели Христова
75
9-годишен е най-високоплатеният ютубър - печели $29 млн. на година
Снимка: Instagram

Едва на крехката възраст от 9 години Раян Каджи оглави списъка на сп. Forbes за най-високоплатени ютубъри. Момченцето, което разопакова играчки, печели по $29 млн. на година. Това е третата година, в която малкият Каджи е начело на класацията. Той има 41,7 млн. последователи, а клиповете му са гледани от 12,2 милиарда пъти.

На второ място в класацията е новакът в сферата Mr. Beast (Джими Доналдсън), който печели 24 млн. долара на година, а видеата му са гледани 3 милиарда път. На трето място са петимата братя от Dude Perfect, които си поделят 23 млн. долара. А малкият Раян успява да победи дори и световно известният Джефри Стар, който печели едва 5 млн. долара от своя канал в YouTube и се нарежда на 10-то място.

Каджи, който сега е трети клас, придобива популярност в мрежата, едва когато е на 4 години. Той записва видеа как разопакова своите нови играчки. Видеоклип, на който той разопакова и преглежда играчки от филма "Колите", стана хит и събра повече от милиард гледания, а каналът му "Светът на Райън" се изстреля на челните позиции по последователи.

Видеоклиповете, в които деца преглеждат играчки или игри, станаха изключително популярни в YouTube и хиляди се качват в платформата всеки месец.

Успехът на Райън, казват родителите му Шион и Лоана Каджи, се дължи на факта, че той е в състояние да създаде специална връзка със своите зрители.

"Връзката на Райън с феновете му е уникална и  много по-различна от таланта по телевизията", каза Шион пред Business Insider по-рано тази година. "Връзката му с феновете е по-скоро приятелство, при което всеки път, когато се срещаме с феновете на Райън и тяхното семейство, те винаги казват: "О, моят син или дъщеря си мислят, че са най-добри приятели на Райън."

Семейство Каджи успя да оформи успеха си в YouTube в доходоносни лицензи, брандиране и телевизионни сделки. Сега семейството ръководи 30-членна продуцентска компания, наречена Sunlight Entertainment, която им помага да продуцират видеоклиповете.

Според Forbes името на Ryan's World е лицензирано за над 5000 продукта. Семейството също произвежда редица стоки за Walmart, а Райън има свои собствени предавания за Nickelodeon и Roku. В началото на декември той стартира и виртуален свят на популярната платформа за видеоигри Roblox.

Като цяло марката империя на Каджи се оценява на около 500 милиона долара, според Wall Street Journal.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
11
 
! Отговори
дедо преди 3 години
...,напускам завода и ще се обеся!
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Производство има. Това е просто маркетинг.
14
8
 
5
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До Войкощом има търсене има и предлагане :D Това е света, в който живеем. Актьора за 1 мин вади 1000 пъти повече от носача на тухли :D
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Света отива нататък, накъдето трябва - към своя край
12
2
 
19
 
! Отговори
Войко преди 3 години
До Бау А за тебе нормално ли е по цял ден да лежиш, и да се снимаш във вкъщи и да си милионер??
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фейк!!!
10
4
 
20
 
! Отговори
Тик Ток преди 3 години
Тръмп бе прав, когато забрани ТИКТОК... ама трябваше да забрани и фейса, инстата и тубата..Вече живеем в ерата на Сузанитите. Скоро ще ни управляват "Сузанитки" и ще ни е баш "топ"Всичко ше стане Жунгла
9
16
 
6
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Завидяхте на детето ли? :D
8
3
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
А ПЪК ЧИЧО МУ Е СОБСТВЕНИКА НА КОМПАНИЯТА ЗА ИГРАЧКИ КОИТО РЕКЛАМИРА :D
7
3
 
37
 
! Отговори
Войко преди 3 години
Ненормален, гнусен свят, в който безделници-*** живеят като богове. Тука включвам и всички кардашяни, кайлита, майлита, джиджита, дженъри и прочее ..
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Известен съм с това, че съм известен. Трябва да се наложи цензура на това което се качва в ютубето, и то няма нищо общо със свободата на словото.
5
6
 
11
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 3 години
Тази информация най-вероятно е фалшива - най-популярния youtuber е PewDiePie и той въпреки, че има милиарди гледания над 120 милиона абонати и най-много приходи от рекламни договори само от youtube не печели сума, която дори се доближава до 1 милион $, а не неговата аудитория е сигурно 50 пъти по-голяма спрямо това дете. Спрямо PewDiePie, чийто приходи са 600-700 хил. $ годишно това дете вероятно печели под 70 хил. $, а не 29 милиона $ както твърдите...
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А какво прави всеобщата любимка на редакцията и на САЩ - Ким Кардашиян?
3
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едва ли съм се съмнявал, че парите станаха единствената ценност на новото глобално общество. Какво следва е описано в някои по-стари Книги.
2
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Индианче. Да инвестира в томаховки и дружно да изгонят белите варвари от Америка. Да си им го върнат тъпкано дано
1
5
 
26
 
! Отговори
Уау! преди 3 години
Навремето децата ги дърпаха за ушите и ги наказваха, сега бате - децата изкарват повече от родителите си...Ама тва ще е до време. Когато никой нищо не произвежда, нещата стават лошички