Тайната за дълголетие на 110-годишният Радали: Да се ожени само веднъж

Столетникът е много уважаван от съседите
23 юли 2023 21:05, Нели Христова
12
Тайната за дълголетие на 110-годишният Радали: Да се ожени само веднъж
Снимка: Pixabay/stevepb

Фермер от Република Южна Африка (ЮАР) отпразнува 110-ия си рожден ден и назова причината за дълголетието си. Това съобщава Polokwane Observer. Таняни Джоузеф Радали отпразнува знаменателиня си юбилей в село Мараксве-Мбахела, провинция Лимпопо. На празника дойдоха всички жители на селото, както и многобройни роднини на героя на деня. Човекът е роден през 1913 г. в село Ха-Ратомбо и успява да живее в много села на Лимпопо, но през 1940 г. се установява в Мараксве-Мбахела.

Тайната на дълголетието на фермера се оказа доста оригинална. "Ако искате дълъг и щастлив живот, оженете се само веднъж. Имам осем деца от една жена и това ми даде дълголетие", каза Радали.

Освен това той е убеден, че е живял толкова дълго, защото никога не е пил алкохол и е работил много. Африканецът каза, че веднъж се е опитал да се премести в столицата на Южна Африка, но градският живот не му допаднал. "Работих няколко години в Йоханесбург, но след това се върнах в Мараксве-Мбахелу, за да работя в селското стопанство. Отглеждах зеленчуци, зърнени храни и тютюн. Тогава си купих кофа и количка, децата и внуците ми все още ги използват", сподели спомените си героят на деня.

Въпреки преклонната си възраст Радали вижда перфектно, но признава, че годините все пак са повлияли на слуха му. Столетникът е много уважаван от съседите, ценен е и от изследователите на местния фолклор, тъй като говори най-чистия език на народа венда и знае много поговорки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: фермерстолетник
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Ученика - И ти ли си ИИ? :))
9
0
 
3
 
! Отговори
Ученика преди 9 месеца
Този сайт вече си е самодостатъчен. Изкуствен интелект пише част от статиите, изкуствен интелект пише част от коментарите...
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Над 90% от днешните млади мъже-етнически българи са убедени, че ще живеят по-дълго и много по-добре, ако не сключват официален брак. Само не знам защо обвиняват жените за демографската криза и защо са до такава степен озлобени спрямо младите жени заради това, че те не раждали или раждат, но в напреднала възраст и само по едно дете? Дали имат представа как се отглежда дете, особено ако майката сама трябва да се справи с тази задача?
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Възрастен човек изръси някоя голяма глупост и мисирките я повтарят като папагали. Мозъчна активност няма, това,има ли смисъл казаното, правдоподобно ли е, колко вероятно е да е истина няма значение за един папагал.
6
5
 
1
 
! Отговори
преди 9 месеца
Ние сме месо което просто се върти и потъва в месомелачка и няма никакъв горе нито долу който решава. Някои на 55 друг на 110. И да, би било добре да не го причинявате на никого като го появявате на този свят. Само хората които живеят в приказките за Хензел и Гретел с литературен герой който ги е бил създал и си изхвърлят *** през прозорците на колата и слушат силна музика без да се съобразяват с другите, само имбeцил може да има деца и да и подари този невероятен дар на смърт чрез старост.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Къдя е снимката на Барак Обама :)))
4
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Има си горе един дето решава кой колко да живее.Реши ли,че му трябваш,дърпа шалтера и те прибира!Няма стар,няма млад!
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако пък не се беше оженил нито веднъж. сигурно щеше да изкара.до 200г. по тая логика))) . Колкото и да търсите причини, всичко е до ген и малко късмет
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нещо се обърках. Южноафриканска република (ЮАР) И Република Южна Африка (РЮА). На български е ЮАР. Столицата на ЮАР. ЮАР имат три столици и Йоханесбург не е сред тях.
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Възрастните хора са богатство, но нашите доктори ги унищожават в нашата страна.